Лека му пръст на ЕС! Либия заби последния пирон в ковчега на Евросъюза! Ето какво се случи:

„Европейският съюз е заплашен със смърт!“. Страховитото признание е на председателят на Европейският парламент Антонио Таяни.

„Срещата на върха на ЕС в края на тази седмица е последен шанс надеждите за съвместен живот на половин милиард европейци да не бъдат унищожени“, допълва още той.

Антонио Таяни прокламира идеята ЕС да сключи споразумения с държави от Северна Африка, като Мароко, Либия, Тунис, Алжир и др. и да изгради там центрове, които да спират мигрантската вълна към Европа. Споразумението между ЕС и Турция показа, че идеята е успешна, тъй като по този начин беше пресечен бежанския маршрут през Балканите, обясни шефът на Европейския парламент.

6 млрд. евро ще са необходими за създаването на такива бежански центрове. Но отделянето на тези пари в случая е най-малкият проблем на ЕС. Защото се оказа, че нито една държава от Северна Африка не желае да приеме сделката.

Вчера правителството в Либия категорично отхвърли идеята да построи на своя територия мигрантски центрове. В момента европейските лидери се надпреварват да ухажват Триполи – белким страната се ангажира поне да охранява средиземноморското си крайбрежие, през което в момента минава 30 % от мигрантския поток към Европа. Но, уви. Либия няма никакво намерение да играе по свирката на ЕС.

Като говорим за Либия, няма как да не си спомним за екзекутирания й лидер Муамар Кадафи, който още през 2011 г. предупреди Запада, че ако го свалят от власт, „бентът ще рухне“ и страховита мигрантска вълна ще залее Европа. Разсекретен наскоро телефонен разговор между Кадафи и Тони Блеар, разкри още по- страховито предупреждение. Кадафи информира британския премиер, че в Триполи и други големи либийски градове има гнезда на Ал- Кайда, които се готвят да превземат територията на Либия и оттам да атакуват Европа. Разговорът е проведен през 2011 г., – няколко месеца преди подкрепяните от Запада „въстаници“ да линчуват и убият Кадафи.

Сега същият този лицемерен, алчен и безбожен Запад размахва едни 6 млрд. евро, за да замаже грешката си с цветните революции в Северна Африка. Но… никой не му ги иска. Защото в Северна Африка много добре знаят кой спонсорира терористите (първо Ал Кайда, а сега и ИДИЛ), които унищожават държавите и избиват хората им – ЕС и САЩ. Лидерите в Северна Африка се опариха и вече не вярват на Запада. Нещо повече- те вече не искат да имат нищо общо с тази деградирала био-маса, наричаща себе си „евро-атлантическа общност“. И повече няма да се съгласят да влизат в съглашение с тях дори срещу стотици милиарди.

А за ЕС остава единствено да се пържи в собствения си мигрантски сос. Ангела Меркел е на косъм да изгуби властта в Германия. Италия и Франция не спират да си разменят гневни депеши и обвинения. Като правителството в Рим заплаши с излизане от ЕС до 1 година, ако не се реши проблема с мигрантите. Вишеградската четворка и Австрия все повече се капсулират и показват, че не искат да имат нищо общо със статуквото в Брюксел.

А през това време спонсорираните от Сорос НПО- та продължават ежедневно да извозват с кораби мигранти от Северна Африка към Европа. И вместо ЕС да забрани дейността на тези американски НПО-та (както направиха Орбан и Курц в Унгария и Австрия) и така да си реши проблема, същия тоя ЕС продължава да се чуди къде да строи бежански центрове и къде да мести мигрантите, които го заливат на вълни цунами… и скоро ще го заблатят.

Европейският съюз не просто е заплашен от смърт – той вече е в предсмъртна агония. И връщане назад няма. Лека му пръст! Скоро! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

14 коментара

  1. Защо тези, които провокираха арабската пролет и разрушиха светски държави като; Ирак, Сирия, Либия, Египет и сега искат да прехвърлят проблемите на страни, които нямат никаква вина за престъпленията, които извършиха в тези държави? Кой атакува Либия, Ирак, Сирия, с ислямските братя в Египет, Тунис, преврата в Украйна и колко още други ги очаква тази съдба от така наречените ‘ДЕМОКРАТИЧНО ЗАГРИЖЕНИ’ държави от т.н. Европейски съюз и сега искат други да плащат ????

  2. Няма ли кой да им подскаже на тия тълпи да тръгнат към САЩ. След като Хилари Клинтън им „внесе” демокрацията, сега те да и я върнат. Араби, поемайте към САЩ, не към Европа! – Казах им. Дано са чули.

    • Трудна работа, драга! Но ако бяха на един х.. разстояние тях, както е с Европа, със сигурност щяха да се насочат натам и на папирусови салове…ама нема как, цел океан ги дели…

      • Благодаря за напомката що касае океана. Обаче така ми се искаше да мръднат през океана…. Има самолети. Сорос да им плати билетите. Гнида долна!

  3. Нямали вина ))) точно Германия, Франция, Великобритания и други колконизатори, които участван във вооенните престъпления от години там и цокат ресурсите на Африка ли нямат вина? Айде нема нужда да се плаче на този гроб ;)

  4. Тоя ЕС толкова е скапан и миризлив, че няма начин да не рухне. А дано да е по-скоро!

  5. Бог да го прости Европейският съюз. За умрелия или хубаво или нищо. Добър си беше, ама за там си беше.

  6. Ако наистина ЕС се разпадне,язък за,,европейските ценности,,,но ще се освободим от едни задължения ,,абонамент,,,които ще отидат за социални помощи.
    В

  7. И сега русокомунистическа продажна измет какво предлагат?Напред към пропадналия Евразийски съюз на пещерна Русия на монголоидния престъпник Путин!

    • Вместо да пишеш платените си соросоидни глупости, иди в Русия, за да видиш с очите си колко модерна и развита страна е. Анонимен платен Тъпанар!

    • Ало анонимния то май се разпада Европейския а не Евразийския съюз.

  8. Какво се прави, когато вредители ти налазят къщата?
    А. Отделяш им едно ъгълче и ги храниш
    Б. Молиш съседите, те да им отделят, а ти ще ги храниш
    В. Избиваш ги безмилостно до крак
    Не си кривете душата в отговорите!

  9. и какво излезе на тарикатите дето се месеха в чужди държави и искаха да им дадат демокрация а в същност да гепат ресурси и пари сега им се връща тъпкано с четвъртит отзад ама лошото е че и на нас ни дойде кофти а иначе ако имах власт тая меркел и обама бих им е*** мамата щото те и всички преди слушкат европейските и американските милиардери /мафиоти/ да гепат колкокто може повече еееее нали слушахте тоя и оня а сега да ви ебат жените в германия и да ви правят мулатчета да ви дойде акълаа тук в България дойдат ли мангали от там ше хващаме гората и жална им майка то ние си имаме достатъчно повече не ни трябват

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *