Кольо Колев: Тайният план на ИТН е установяване на Диктатура!

На политическия терен се разиграва палавата игра ”Тука има- тука нема”. Вървят анализи и прогнози – ще подкрепи ли ДБ тези, които му се подиграха в лицето; ще се качат ли БСП на „Титаник” (при положение, че курсът на този очевидно ултрадесен проект ИТН съвпадал на 90% с техния ляв курс); ще се примирят ли водачите на летните протести от миналата година с казармения „диалог” – диктат на ИТН в стил – „като говориш с мене ще мълчиш – слушай и изпълнявай!”.

Накратко – доколко „партиите на промяната” са готови да си плюят на сурата, за да подкрепят едно правителство на ИТН- партия, която с 60-те си депутати иска да разполага неограничено с цялата изпълнителна власт, без обаче да се обвързва с писмен ангажимент с тези, които очаква да я подкрепят. Тоест – не желае да им гарантира политиките, които ще изпълнява.

Дилемата, която им се предлага, е: „Подкрепете абсолютно на тъмно това правителство или следват нови избори”.

Всъщност тази дилема е дълбоко фалшива!

Няма никакво значение дали останалите партии ще подкрепят ИТН или не; дали ще се самоунижат, или не. Няма значение дали ще получат писмен документ за намеренията на Слави и компания. Няма значение дори дали ще се състави правителство! Изборите са неизбежни и то в кратки срокове – далеч по-кратки от опитите да се реализират и първите действия по писаните или неписани „приоритети” и „политики”.

Неясно защо БСП очакват първата работа на ИТН да е да се захване с индексацията на пенсиите, със здравеопазването, с въвеждането на необлагаемия минимум и други такива.

И очакват това от формацията, която обяви харвардския ултракапиталистически възпитаник Асен Василев за „ляв”!

Също толкова екзотични са очакванията на дясно-неопределените соросоиди на Христо Иванов от ДБ, че Слави Трифонов незабавно ще поведе кръстоносен поход за свалянето на Гешев, обновяване на ВСС и ще стартира правосъдна реформа. Други пък си мислят, че приоритетни ще са бюджетът, Планът за възстановяване, ковид-кризата, икономически мерки и здравна реформа.

Ако ИТН възнамеряваше да се заеме с подобни неща, то не би имала никакъв проблем да подпише споразумение/я, дори да оформи ясна коалиция с няколко партии в парламента с ясен план кой, как, какво прави и в какви срокове го прави. И най-важното – какво не прави!

Само че ИТН не желае да прави коалиция, нито да подписва споразумения! Очевидният извод е, че иска да прави нещо, което крие, което е важно за тях, но което няма да се хареса на „партньорите”. Затова на левите те подхвърлят ляво, на десните – дясно и на центристите – центристко…

Но задължително без писани и подписани споразумения, никакви разписани коалиции! За да са свободни да направят това, което искат. И което очевидно няма да е нито ляво, нито дясно.

А какво всъщност искат ИТН?

Интересно как всички забравиха защо всъщност беше създадена партия „Има такъв народ”.  А то беше кристално ясно артикулирано още в началото – да се наложат исканията от референдума от 2016 г. и основното от тях: въвеждането на мажоритарна избирателна система! Система, при която само мултимилионери и милиардери ще могат да влязат в българската политика и да ни управляват. Останалите ще са аут – изначално. Което значи, че народът вече няма да има възможност по никакъв начин да влияе върху управлението на страната. А това пък значи- Диктатура!

Затова и новопоявилата се партия ИТН не се обременяваше с програми за икономическо и социално развитие, външна политика, здравеопазване и прочие. Призивът им беше простичък – Да сринем гадната партийна система, „да им разковем кочината!”, защото е време „някой да изхвърли боклука”.  Забележете, дори не обещават те самите „да изхвърлят боклука”! Ясно е, че ролята на ИТН е само да прокара точките от референдума си, а зад нея дебнат политически вълци, които възползвайки се от 6-те точки ще ни спуснат диктатурата.

Обещават единствено да създадат условията някой да го направи (чрез мажоритарната система и драстичното орязване на субсидиите на партиите до степен те да не могат да съществуват).

Но въпреки това резултатите от изборите изненадаха всички, но най-вече самите тях. Антисистемната партия на Трифонов изведнъж се оказа мандатоносител и в положение да предлага политики, приоритети, програми за икономическо и социална развитие. наложи й се да се изкаже за Гешев, за съдебната реформа … Тия неща не им влизаха в плановете – нито техните, нито на спонсорите и менторите им.

Офертата „Да им разковем кочината” очевидно вече не стига! Трябва да кажеш каква кочина ще сковеш! И набързо беше скована програма, която се оказва толкова пластична, че идеално пасна както за супер десния Николай Василев, така и на лявата БСП (макар и само на 90%), че дори и на неолибералните соросоиди от Демократична България и ИБГНИ.  (А ако не беше стигматизирането на ДПС, дори и те щяха да я подкрепят).

А когато нещо е толкава пластично, естествено възниква съмнението, че „Дяволът е скрит в детайлите!”. И това съмнение се засилва още повече, когато виждаш категоричен отказ не само от формиране на коалиция, но дори отказ от подписване на ясно споразумение. А в случая дяволът е скрит не само в явните детайли, а и в тези, които се премълчават – мажоритарните избори!

Без съмнение, едно от първите неща, които ИТН ще предложи след (и ако) му гласуват правителството, ще е приемането на мажоритарната избирателна система и съкращаването на субсидията за партиите. Това, разбира се, е смъртоносно за всички партии и за политическата система като цяло.

И тук започва веселбата!

ГЕРБ няма да пропусне шанса да се изгаври с „партиите на промяната” и ще обяви своята подкрепа. Защото на този етап само те имат пари – заграбеното в черните им каси. Още повече, че с подкрепата за мажоритарните избори хората на Борисов се опитат да постигнат реванш срещу тези, които ги свалиха. Заедно ИТН и ГЕРБ имат 128 депутати – повече от достатъчно, за да прокарат този закон.

За останалите партии единственият шанс ще остане светкавично да се опитат да бламират правителството и да предизвикат парламентарна криза – в опит да изпреварят този дълбоко анти-демократичен закон или да го отменят при следващ парламент.

Само че бламирането на правителството ще е изцяло в ръцете на ГЕРБ – без техните гласове правителството няма да може да падне, а Бойко Борисов ще има възможността да си го крепи колкото и докато му е удобно. И така ще получим една „прекрасна” конфигурация. Цялата изпълнителна власт ще е в ръцете на Слави Трифонов, а стабилността на поддържащия я на власт парламент ще се осигурява от … ГЕРБ.

Това, разбира се, ще предизвика тежки конфликти и напрежение между  „партиите на промяната” и ИТН.

Правителството ще бъде подложено на тежки атаки от ДБ, БСП, ИБГНИ. ДПС и ГЕРБ също с удоволствие ще се включват, за да изтъргуват нещо с управляващите от ИТН, извивайки им ръцете. Медийните атаки са отделно. Но ГЕРБ ще крепят правителството като удобна боксова круша. До момента, в който преценят, че се е дискредитирало дотолкова, че да имат те самите шанс за реванш.  Но така или иначе властта на ИТН няма да продължи дълго. Защото, колко работа ще свърши и колко авторитет ще завоюва едно правителство на малцинството, атакувано отвсякъде, с министри, които тепърва ще се учат кой носи кафето и кой разпределя порциите в министерството?!

Така че независимо  дали „партиите на промяната” ще подкрепят, или не правителство на Слави Трифонов; дали ще се самоунижат, или не; дали ще получат писмен документ за управленските намерения на Тошко Йорданов – изборите ще са неизбежни и то в кратки срокове! Защото и самите ИТН са в политиката с определена задача – да проправят пътя на диктатурата с 6-те си точки от референдума. Планът предвижда след това да се оттеглят, за да отстъпят мястото на истинския играч, предвиден да управлява.

Единственият шанс това да бъде избегнато е партиите в този парламент да подпишат споразумение с ИТН не за това, какво ще прави, а споразумение за това, какво няма да прави. ИТН трябва да подпише декларация, че няма да обсъжда и налага за гласуване в пленарна зала закон за мажоритарна избирателна система (или най-малкото в рамките на следващите две години). В противен случай дестабилизацията на страната е неизбежна с всички произтичащи от това последствия. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

4 коментара

  1. Изключително точен анализ. Дори дебилите гласували за Уйчиндолския селски хитрец- чалгара – Дългия глист, би трябвало да осъзнаят какъв к.р ни е приготвил този мръсник. Госпожо Томова,моля разпространете тази страхотна статия така, че да достигне до по- вече хора. Народа трябва да знае какъв капан са ни заложили чалгарите.

  2. Не ме боли да ме ритне ботуш, но много ме боли да ме ритне свински цървул.

  3. Най-добре е служебното правителство да управлява, докато изрине авгиевите обори. Те започнаха, но не им стигна времето. Освен това имат възможността да работят по правилата, без да им се налага да флиртуват с избирателите и да се мъчат да им се харесат, като лъжат , преиграват и т.н.Да управлява този, които може, какво значение има дали се нарича служебно или редовно правителство. Парламента да приеме належащите закони и бюджет, и от тях няма нужда.До сега те бяха само кукли на конци, хора които натискат бутони.Тогава дали пък няма да се тръгне в напред и да почнем да настигаме поне Румъния.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *