Кметът на Ню Йорк: Намираме се в жестока финансова криза. Уолстрийт се срива, в рецесия сме

4

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс заяви, че САЩ са навлезли в жестока рецесия и „Уолстрийт се срива“. Така Адамс опроверга твърденията на президента Байдън, направени по-рано в четвъртък, че страната се справя добре.

„Трябва да ми кажете какво да махна от чинията, ако искате да сложа нещо друго в нея. Откровен съм с вас. Като ваш градоначалник ви казвам: „Ето колко имаме, това е всичко“, заяви кметът на Ню Йорк по време на събитие в Стейтън Айлънд, организирано от сдружението с нестопанска цел „Проект гостоприемство“, предаде hamodia.com.
„Намираме се във финансова криза, в каквато никога не сме били“, добави той. „Уолстрийт се срива, ние сме в жестока рецесия.“
По-рано в четвъртък Байдън отказа да приеме, че две последователни тримесечия с отрицателен ръст на БВП означават, че икономиката на САЩ е изпаднала в рецесия. В сряда екипът на Байдън беше силно разкритикуван от много икономически експерти за това, че се опита да предефинира понятието „рецесия“.

Данните на Министерството на търговията показаха, че реалният БВП на САЩ се е понижил с 0,9% през второто тримесечие, след като през първото тримесечие бе отчетен спад от 1,6%.
Икономистите прогнозираха незначителен ръст от 0,3%, но от това само се засилиха опасенията, че опитите на Федералния резерв да ограничи развихрилата се инфлация, всъщност са имали обратен ефект.

Дори вицепрезидентът Камала Харис призна, че „инфлацията е твърде висока“ и „икономиката ни се забавя“. Каза го по време на посещение в Бедфорд-Стуайвезант, където в четвъртък следобед обеща ново федерално финансиране за общности с ниски доходи.

По-късно през деня кметът на NY Ерик Адамс направи опит да смекчи ефекта от казаното преди това:

„Президентът ще вземе решение как да назове ситуацията, в която се намираме. Той е президентът, а моята работа е да го следвам. Справяли сме се с трудни икономически периоди и сега ще се справим, защото вярвам в президента“, каза той пред Хамодия.

Източник: nypost.com

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. ДА СЕ СРИНЕТЕ ДО ДЕВЕТИЯ КРЪГ НА АДА ЗАПАЛИХТЕ ВОЙНИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ОРОБИХТЕ СВЕТА НАТО ЕС САЩ СОРОС ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ

  2. С клетви и омраза не става бе Анонимчо. Ако тук се наредят горещите байдънофили, тези, които получават американски мънита и вся дебилизирана гмеж, ще се получи много дълга редица. Светът си върви и без нашите емоции, пък идиотите от как свят съществува получават винаги своята награда. Картината у нас не е била никога толкова жалка, толкова отчаяна, щом една Херо започна да раздава акъл, какво сме можели да очакваме от Русия.Подпечатаха ни като най-големите малоумници на света.Сега се сетила и Корнелката да възстановява руските енергийни доставки, къде беше когато ги отказаха, когато по най долен начин двамата идиоти прогониха дипломатите и тоя народ мълчи като малоумен.

  3. Няма ли нашите продажни медии да цитират нещо от чуждите независими. Срам ме е като чета абсолютни дебилизми, за които няма никакви санкции, досущ както няма никакви за безобразията на Борисов и ГЕРБ и най-вече за двамата натресени идиоти Кирчо и Асенчо. Думата отговорност за действия, свързани с огромни милиардни загуби няма никаква стойност, това е една обезкървена страна, в която вкарват всякакви престъпници без присъда, абсолютна колония като от познатите африкански страни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *