Киев забрани руската музика, за да не провокира сепаратистки настроения сред украинското население

2

Мотивът е, че „музикалната продукция на държавата агресор може да повлияе на сепаратистките настроения (за отделяне от Украйна и присъединяване към Русия) сред украинското население“

В Украйна се забранява публичното изпълняване и разпространение на музика на творци с руско гражданство, след като днес Върховната рада одобри с мнозинство от две трети тази мярка, съобщи в Телеграм украинският депутат Ярослав Железняк.

В текста към гласувания закон се обяснява, че „музикалната продукция на държавата агресор Русия може да повлияе на сепаратистките настроения сред украинското население“. Руската музика би направила по-привлекателно възприемането от украинците на руска идентичност и цели отслабване на украинската държава, се казва в текста.

50 украински генерали и офицери убити при ракетна атака на руските сили край Днепропетровск

Изключения ще се правят само за руски творци, които публично са заклеймили правителството на Владимир Путин и инвазията му в Украйна, като Службата за сигурност на Украйна (СБУ) ще изготви за целта специален списък на творците, за които ще важи това изключение.

Успоредно с това украинската Рада забрани вноса и разпространението на книги, вестници и друга печатна продукция от Русия, Беларус и освободените от Русия територии от Донбас до Херсон и Запорожие. Припомняме, че книгите от Русия вече са обект на цензура от 2016 г. По същото време в Украйна бяха забранени и рускоезичните местни вестници, които представляваха 68 % от всички периодични печатни издания в страната, отбелязва ДПА.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Както върви военната операция,в скоро време и на картата няма да ви има,боклуци фашистки.И да забранявате и да не забранявате,все тая.ЦЕЛИЯ СВЯТ ВЕЧЕ ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С РУСИЯ ,И С ПУТИН!

  2. Ех, таз жалка и клета Осрайна! До къде стигна- да хапе ръката, която я храни. Но хохлите ще го разберат това, но ще е късно- Осрайнената“ незалежноя“ няма са съществува като държава

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *