Калоян Методиев: Страната ни е на ръба на Фалита! БСП ще Спечели Изборите! Социолозите Лъжат!

“Тежката икономическа криза, която минава под знака на условната коронавирусна пандемия напълно промени политиките и новите задачи на държавите. Следващите няколко години ще са много тежки за България. Основна задача на управляващи ще е оцеляването на населението и възстановяването на държавата и икономиката.” Това заяви днес в тв. ефир политологът и директор на института “Рего” Калоян Методиев.

Анализаторът подчерта, че информацията от социологическите проучвания е силно манипулирана в полза на управляващите, които масово плащат на социолози и политолози. А освен това голяма част от българите се страхуват да изразят свободно мнението си пред допитващите: “Много хора ги е страх да кажат за кого ще гласуват, крият се. Има голям запас от скрит, който на изборите ще се влее в полза на най-голямата опозиционна партия – БСП”, смята Методиев.

“С преекспонирането на опасността от коронавируса управляващите се опитват да задушат обществото така че то да не изрази свободно политическата си воля. ГЕРБ целят чрез внушавания от тях страх от заразяване да уплашат хората и те да не излязат да гласуват. Нужно е да се обясни на народа, че гласуването не е по-опасно от това да отидеш до магазина”, каза политологът.

Калоян Методиев посочи също, че този път има воля за гарантиране честността на изборите. “Извънпарламентарните партии са нахъсани, искат паралелни преброявания. БСП пък настоява за видеонаблюдение и изчистване на спиците от „мъргни души“ – ред неща, които ще повлияят положително на изборите и ще пресекат опитите на ГЕРБ да ги фалшифицират отново. Този път всичко ще се гледа под лупа”, уточни директорът на политическия институт “Рего” и бивш началник на кабинета на президента Румен Радев.

Методиев подчерта, че залогът на тези избори е огромен – дали ще си отиде епохата на посредствеността в управлението и кражбите, олицетворявана от ГЕРБ или Борисов ще падне и ще се отпуши напрежението… ще стане ясно на 4 април. Той допълни, че за 11 години на власт партия ГЕРБ се е превърнала в злокачествено образувание. „В парламентарната демокрация моделът е такъв, че на всеки 4 години управляващите се заменят от опозицията. И това е така, защото една партия, когато се задържи прекалено дълго на власт, става вредна.

“Колкото и социологическите агенции най-манипулативно да помпат рейтингите на разни малки партии, голямата битка на тези избори ще е между БСП и ГЕРБ. Българите не са глупави и прекрасно разбират, че именно лидерския сблъсък Нинова – Борисов ще определи дали ще имаме промяна или страната ни ще продължи да бъде управлявана от мафиотизираното статуквото около Борисов”, категоричен е Калоян Методиев.

“Основният претендент за властта в момента е БСП, въпреки напъните на социологическите агенции и медиите да помпат изкуствено рейтингите на разпънатото от ГЕРБ витрило от малки партии, претендиращи да влязат в парламента. Огромната част от тези партии всъщност се финансират от една-единствена западна централа и имат една-удинствена функция- влязат ли в парламента, тутакси да се коалират с ГЕРБ в „кабинет на спасението“.

С работата си в БСП Нинова показа воля за промяна, подмени почти изцяло ръководството на партията, даде път на много млади хора в политиката. Излиза с политики и реформи. Тя е подготвена за управление, което да покаже нов стил и нови политики. Държавата има нужда от нов профил в политиката. Лидерството в държавата е свързано с проблемите, които трябва да бъдат решени в обществото. На прага сме на финансов и икономически фалит и не е време за генерали и силоваци”, така анализаторът коментира ситуацията в БСП и държавата, както и профила на хората, от които се нуждае страната ни в този момент.

Калоян Методиев уточни основните теми пред българското общество: “Нужно е първо спасяване, а после и възстановяване на икономиката. Българските малки и средни фирми в голямата си част са или фалирали, или пред фалит. Трябват хора, които са експерти в икономиката, юристи, за да може да се реформират здравеопазването и образованието. Армията от безработни трябва да бъде подпомогната и за тази работа е нужна сериозна експертиза. Нужно е в управлението да влязат доказани финансисти, за да се възстанови държавата и да си стъпи на краката. Не е време за генерали и силоваци, а за експерти и прагматици, които могат да се погрижат за обществото и икономиката”, подчерта Методиев. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. БСП Е НАДЕЖДА ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ГЕНОЦИДА НА БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ФАШИСТКАТА МАФИЯ ГЕРБ СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ ГЛАСУВАЙ МАСОВО ЗА БСП АКО ИСКАШ СПАСЕНИЕ

  2. Ами ако социолозите не лъжат и БСП не спечели изборите, какво правим?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *