Как се харчат народни пари? Вижте кой получава 1,5 млн. лв., за да не работи!

1
Може ли в България да не работиш и да ти плащат?
Ама разбира се, че може.
Например в Комисията за конфлект на интереси.
Това важно антикорупционно звено е зациклило от години, обаче получава пари!
Бюджетът на Комй за проверки и експертизи е  1, 5 млн. лв! Тя си ги прибира всяка година, но от четири не работи, понеже двама експерти са напуснали и никой не е назначен на тяхно място. А без тях проверките и решенията на страховития антикорупционен орган  са невалидни и нямат законова стойност.
Досега никой не си е направил труда да попълни екипа и работата в комисията е сведена до нула.  По закон парламентът трябва да избере новите членове, обаче кой знае защо това все още не е направено. Някой явно има сметка комисията да съществува, но само на хартия.
Тя съществува и досега ни един депутат не е попитал защо съществува и каква дейност развива. Никой до този момент не е потърсил сметка къде отиват парите на данъкоплатците и защо.
Комисията може да не работи и да е обезглавена, но в нея съвестно се „трудят“   около 40 души,  включително шофьор  и чистачка, а служителите цели четири години продължават да взимат заплати, средно по  1800 лв, показва проверка на сайта Фрогнюз.
Неин  шеф беше Филип Златанов по прякор Тефтерчето. В специален тефтер той си записваше поръчките на управляващите кого да накисне и кого да обезглави. Там цъфтяха поръчките на Искра Фидосова, Цветан Цветанов и прочие знатни люде.
Когато далаверата се размириса и се стигна до съд, Златанов беше изгонен от работа и осъзен условно за други прегрешения.
Делото обаче  внезапно приключи, когато тефтерчето се изпари от колата на на експерт, който пък беше бивш служител на Държавна сигурност. По пътя към службата си, той слязъл да се изпишка в храстите край пътя /човещинка просто/ , а като се върнал, прословутият тефтер и другите уличаващи документи, били изчезнали!
Вече четвърта година от МВР разследват наглата кражба на документа – друго в колата не било пипнато, но разследването е зациклило, а виновни няма. То сигурно и крадци няма, но това е един друг въпрос.
Истинския въпрос обаче е защо се издържат четири години 40 хрантутеници?
Защо се дават по милион и половина лева на комисия, която не работи?
Кой има интерес хем тя да съществува, хем да е с вързани ръце?
Или трябва да се отчетем пред ЕС, че се борим с корупцията?
Имаме комисия, издържаме си я, храним чиновници…
А каква работа вършат – кой ще вземе да проверява?
Нагли сте, господа управляващи!
Нагли и напълно самозабравили се.
С тези пари можете да издържате поне 20 сиропиталища.
Да приберете клошарите от улицата.
Да помогнете на болни деца.
А вие ги хвърляте в нищото.
Не е ли време и вие да отидете в НИЩОТО, за да може  НЕЩО нормално най-после да се случи в България?
Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. НАПРАВО И ВЕДНАГА В НИЩОТО ДА ИЗЧЕЗВАТ ГЕРБ СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА ВЕДНАГА ДА ИЗЧЕЗВАТ ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО ТО НЯМА ДА Е В ПОЛЗА А ВЪВ ВРЕДА ЗА НАРОДА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮС СЕ СРИВА ЕВРОТО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО НА НАРОДА НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ АКО НЕ СПРАТ ДА КРАДЪТ И НЕ ПОВИШАТ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ДА ОЧАКВАТ ЕДИН ХУБАВ РЕЗИЛ КОЙТО НАРОДА ЩЕ ИМ СПРЕТНЕ ИЗВАЖДАЙКИ КИРЛИВИТЕ ИМ РИЗИ ПРЕД ЕВРОКОМИСАРИТЕ ОСТАВКА БОКЛУЦИ ШАЙКА МАФИОТИ ОТ ГЕРБ МАФИОТА БОРИСОВ ПОДЛЕЦА ЦВЕТАНОВ ДЕБЕЛАТА СВИНЯ С МИРИЗЛИВИЯ ЗАДНИК СКЪПИТЕ ЧАНТИ И КОСТЮМЧЕТА ПАВЛОВА БОКЛУЦИ О С Т А В К А СЕГА И ВЕДНАГА ОТВРАЩАВАМЕ СЕ ОТ ВАС МАФИЯ ГЕРБ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ВИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *