Как Борисов и Шайката му Изгониха Бизнеса от България! Държавата е пред Фалит, но на ГЕРБ не им пука! Ето защо:

Въпреки гръмките предизборни клетви на Бойко Борисов, че новият завод на „Фолксваген“ ще бъде в България, немският концерн предпочете Турция. По- сериозният проблем обаче е, че големи чужди компании, които стъпиха у нас и работиха на пазара ни с десетилетия, изведнъж вкупом се разбягаха от страната.

Завод на „Фолксваген“ през крив макарон

Само в рамките на две години една дозина крупни и знакови световни инвеститори напуснаха България. Сред тях са „Хюлет Пакард Ентърпрайсис“ и банката „Сосиете Женерал“, която дълго време бе една от водещите у нас. Собствениците им предпочетоха да изнесат бизнеса си тихомълком, без каквито и да е медийни изявления. Затвориха големи заводи като този на белгийската фирма „Малмар“ (тежко машиностроене), АLC (за автомобилни тапицерии и обзавеждане, включително за BMW), американската компания за акумулатори „ЕнерСис“, фабриката на „Нестле“ за сладолед. И това е само една малка част от разбягалите се от Територията знакови инвеститори през последните години. Реалната цифра на напусналите страната ни едри, дребни и крупни предприемачи е главозамайваща и стряска.

Оказа се, че ниските данъци и мизерните заплати на родните работници, вече не са достатъчни нито да привлекат нови чуждестранни инвеститори, нито да задържат старите. Ширещият се рекет на държавно и общинско ниво, неефективното и бавно правосъдие, съчетани с мащабната корупция в управлението на страната, са сред основните причини за отлива на бизнес от България – при това не само на чуждестранния, но и на българския такъв. А ако добавим към картината мудната работа на администрацията и липсата на квалифицирани кадри у нас, положението отива към катастрофа.

Истината е, че заради напълно сринатата национална икономика (вследствие на приватизацията-грабеж през 90- те, а сетне доразграбена и оплячкосана от рекетьорската бухалка на властта в лицето на ГЕРБ) днес страната ни е изпаднала в тотална зависимост от чуждестранните инвестиции, без които би се разпаднала. Защото държавата не притежава почти нищо, индустрия почти няма, а националното богатство бе тикнато в ръцете на няколко крупни олигарси,които го пилеят за своя изгода… и тази на менторите им от ОПГ ГЕРБ. И единствените инвестиции, на които се крепеше родната икономика (чуждестранните) през последните 3 години се сринаха до катастрофално ниски нива. През последното десетилетие глобалистите от ГЕРБ се погрижиха да смажат дребния и среден български бизнес, като в същото време позволиха на едрия (чуждестранен и роден) да създаде монополи. Но въпреки унищожаването на дребната местна конкуренция, днес ставаме свидетели на следния феномен- едрите чуждестранни предприемачи бягат през глава от тук.

Затова и хвалбите на Борисов, че заводите в България никнели като гъби покрай магистралите му, звучат като някакъв много тъп виц. Те нямат нищо общо с действителността.

А какво да кажем за кризата, която покоси туризма по морето тази година?! Мафията ГЕРБ успя да изгони окончателно българите от Черноморието… след години на безконтролно застрояване и планово унищожаване на крайбрежните природни красоти. И то така, че за първи път в историята ни в разгара на сезона плажовете да опустеят.

Наблюдава се огромен отлив на туристи от Русия, Германия и Англия, които тази година предпочетоха да почиват в Турция, Тунис и Египет – хем им е по- евтино, хем обслужването там е в пъти по-добро от нашето. А и на кой му се почива, притиснат и задушен в бетон. Пък и кой нормален турист ще даде за плаж на Каваците 35 евро за чадър с шезлонг? И това са само малка част от причините тази година традиционните летовници да заобиколят Черноморието.

Дали ГЕРБ са се разтревожили от масираното бягство на чуждестранни инвеститори? Със сигурност не. И това е така, защото са глобалисти. И по точно, са наемници на глобалистите от Брюксел и Вашингтон, вербувани да „управляват“ колонията България до деня на пълното й обезселяване и закриване като държава. Западната директива е ясна: Инвестиции – да, но не и в България. Тази територия е предвидена за зачистване от населението й. Без да е съвсем ясно какъв е по-нататъшният план. И по тая причина страната ни е вкарана в такава западна матрица, че бунтовете и революциите срещу продажната местна еничарска власт са невъзможни. Защото въпреки, че икономиката и парите в страната прогресивно намаляват, всички които останат без работа и не си намерят нова тук, тихо и кротко заминават за чужбина. Така в тенджерата не може да се създаде необходимото налягане от социално недоволство, което е ключовата съставка от рецептата за всеки бунт и революция срещу мракобесна власт. Така без съпротива народът си отива, а България умира тихо!

В страната ни остана един олигархичен едър бизнес, отдавна овладян и подчинен изцяло от Борисов. Който се умилква в краката му, защото само от Баце зависи кой какви обществени поръчки ще получи. За 10-те години под ботуша на банкянския Цървул и мафиотската му групировка ГЕРБ на бизнесмените им стана кристално ясно, че ако проявят достойнство и откажат да отчитат 50 % на властта, ще ги сполети съдбата на Баневи, Арабаджиеви, Миню Стайков и много други преди тях. Авторитарна България се спуска безнадеждно към дъното. България се превръща в Колониална Диктатурата! Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Браво на Скандално, че за пореден път си позволява да пише цялата истина. В условията на гербавата диктатура малко медии вече могат да си позволят този лукс.

  2. ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ НАТО И ЕС ТРЯБВА ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ А БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА ДА Е ПОКОЙНИК НАРОДА МАСОВО ДА ИЗЛЕЗЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ И ДА НЕ СЕ ПРИЧИРА ДО ПЪЛНА ПОБЕДА ДОКАТО НЕ ПРОКУДИ МАФИЯ ГЕРБ НАТО И ЕС ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА ВЕЛИКА РУСИЯ

  3. СЪСТОЯНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО КЪМ РУСИЯ И БОМБИТЕ НА НАТО НАД СЪРБИЯ И МЪЛЧАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДОКАТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ ИЗЛЕЗЕ МАСОВО ПО ПЛОЩАДИТЕ ДА ИЗГОНИ ПАЛАЧИТЕ СИ НАТО ЕС ГЕРБ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ НИКОГА ОТ ТОЗИ ДЕМОКРАТИЗИРАН АД

  4. Кривият макарон в емблемата на VW е свежа постановка, лошото е, че всички гледаме в него, а не само тоя с костюма. Върху България се извършват все по-екстремни експерименти и положението става все по-безнадеждно. За учудване на експериментаторите, едни държат, други бягат, но гласец не се чува, освен от събраните на маса юнаци след третата ракия. Представям си, как се е чувствал Ботев, когато пред него са хлопвали портите и резетата и са угасвали светлините. Сега даже Ботев няма, а хъшовете пращат пари, за да откупят срама пред родители и деца. Бойко е един обикновен тарикат и е омръзнал и на господарите си, но никой не предявява претенции дори за този пост, на главен метанджия в територията. Не БСП, а Корнелия се хвърля, като камикадзе напред, но от приятелски огън не може до враговете да стигне. Пишем, новина след новина, но с това нищо няма да се промени, а самотните протестиращи се считат за екстремисти. България в момента няма истински външен враг, защото и враговете ни съжаляват, до колкото могат да се съжаляват стадо овце без овни. Какви скандали трябва да се случат, та някой да надигне глава?

  5. ПРОКЛЕТ ДА Е ВСЕКИ КОЙТО ПЛЮЕ ДЕМОНИЗИРА И НИ РАЗДЕЛЯ ОТ БРАТСКА РУСИЯ НЯМА ДА УСПЕЕ Н И К О Г А

    • Стига с тази Русия,ние сме в ЕС и трябва да сме в един отбор с ЕС.

      • Прав си. С ЕС сме в един отбор, така както бяхме в един отбор с Германия и през Първата, и през Втората световна война. И бяхме лоялни съотборници на Хитлер до самия край на „хилядолетния“ му Райх. Така трябва да е и сега! Нали така?!?! Че съм малко глупав и не разбирам.

  6. Не мога да pазбеpа всеки се вайка за инвестиции. Е добpе ще дойде голям инвеститоp у нас, ще постpои завод, пpи тези ниски заплати и данъци ще е голяма аванта за инвиститpа. Печалбата ще му бъде голяма, която той ще си я изнесе в стpаната си. Докато не си създадем наша pодна индустpия, за да остава печалбата у нас както беше по вpеме на „тоталетаpния“ pежим за да можем печалбата да pеинвестиpаме в пpоизводството, социални нужди, обpазованието, здpавеопазването, аpмиято и дp, ще си останем на опашката по всички показатели.

  7. Не само България, но и човечеството като цяло е към своя край. За съжаление нямаме шанс да избягаме от капитализма. Русия и Китай, колкото добри и хуманни да са ще му удължат живота, до пълния крах. Какво всъщност ни очаква. Три са вариантите. Единият е да се обединят Русия, Китай, Европа и Америка, да се създаде едно световно капиталистическо правителство и да се установи вечен мир и вечно робство. Русия обаче, като че ли се отказа от тези намерения. Другият вариант е Третата Световна Война. Но, тъй или иначе краят на света в близко бъдеще е неизбежен, тъй като третия вариант който ни очаква е пълна природна катастрофа, тъй като за промените в природата които настъпват никой не обръща никакво внимание. За капиталиста парите са от значение. Животът на човека, природата и вселената са от без значение.

  8. Всичко това е вярно,само,че посочените основни причини за бягството на чуждите инвеститори не са само тези!Нали знаете ,че когато корабът потъва,първи бягат плъховете!Посочените тук причини,като ширещият се рекет ,неефективно и бавно правосъдие,мащабна корупция,мудна администрация,а вече и липса на кадри,ги имаше и преди ББ,следователно не това е главната причина за бягството на чуждите инвеститори!Считам ,че главната причина е че им замириса много силно на война и че това за нас е най-сигурният знак,че вече са ни приготвили окончателно за пушечно месо!Но българите не заслужаваме да бъдем оплаквани,защото си го заслужихме това-трябва да оплакваме обаче окончателното скъсване на връзката ни с този народ ,който единствено го беше грижа за нас,с руският!

  9. БОЙКО МРЪСТНИКО БЪЛГАРОУБИЕЦ ТИ ПРОСТАКО НЕ МОЖЕШ ДА ИЗТРЪГНЕШ ОБИЧТА КЪМ БРАТСКА РУСИЯ ОТ СЪРЦАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ МОЖЕШ ДА УНИЩОЖИШ БСП И ВЕЧНО ДА ВЛАСТВАШ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД МАСОВО БЕЗПЛАТНО ЗАСТАВАМЕ ДО БСП И ГЛАСУВАМЕ САМО ЗА БСП

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.