Какъв ти вот за корупция?! ЕТО 10-ТЕ СМЪРТНИ ГРЯХА НА БОРИСОВ И ГЕРБ, ЗАРАДИ КОИТО ЩЕ ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА!

Слушаме как основната опозиционна партия БСП ще внася вот на недоверие към поредния кабинет на Борисов на 17 януари, 2018 г. по повод корупцията на властта. Но ние от Skandalno.net на мига можем да изброим поне още 10 причини (много по-сериозни от корупцията), така че протестният вот срещу мафиотизираното правителство на ГЕРБ да успее. И Борисов и грабливата му шайка да влязат в затвора! 

Защото въпросът този път вече е да счупим стомната веднъж и завинаги, а не да продължаваме да клатуркаме кабинетите на Борисов, колкото Банкянския сатрап да не заспи. Пък ние да продължаваме да затъваме в това мръсно неолиберално блато.

Председателят на БСП Корнелия Нинова подчерта, че вотът ще е само по отношение на корупцията и това означавало на практика, че всичко може да бъде под обстрел. От 30 години насам обаче властта в България се крепи на едната корупция. И ако се скъса нанизът от смукачи по веригата, дори само на едно място- цялата броеница от министри, депутати и прилежащата им прислуга от експерти, експертчета и прочие хрантутници се разсипва по земята. Въпреки тези периодически сривове ГЕРБ днес изглеждат непоклатими. Но и други непоклатими политически сили сме виждали как минават рязко в аналите на историята тъкмо поради непоклатимостта на своите водачи.

Лошото на тия цикли през последните 9 години е в едно – докато търпим ГЕРБаджийската мафия от избори до избори, те успяват бързо да концесионират, продават или просто преотстъпват за ползване националните ни богатства. Срещу жълти стотинки за бюджета на държавата и далеч по-сериозни комисионни за магариите, които вършат на наш гръб.

Затова сега е важно вотът да е с конкретна мотивация, която да сочи към фаталния резултат от днешното управление. Общите приказки за това как ГЕРБ корумпирана и крадлива партия трябва да се ограничат до минимум. Ние този урок го научихме – Безспорно ГЕРБ са основно виновни за това, което се случва с държавата през последните 9 години.  Има положителни неща, естествено. Трябва да сме слепи да ги отречем. Но за колцина от нас, народа, това управление донесе просперитет?!? Защото проблемът с беднотията и мизерията в страната, със скритата безработица и с работещите бедни българи наистина е в корупцията, която се създава, когато един раздава всичко в държавата на една определена своя алчна дружинка.

Проблемът е в това, че от всеки лев приход в бюджета на страната се крадат над 60 % по едни слабо огласени данни на външни наблюдатели. А как да спре тоя грабеж е повече от ясно: Основните източници на пари, които захранват социалните фондове трябва да се върнат обратно под контрола на държавата. Става въпрос за търговията с енергоизточници, национални ресурси като златните ни залежи и залежите на полиметални руди. Например. Докога ще ни лъжат, а ние ще се правим, че вярваме как едни чуждестранни инвестиции щели да ни вдигнат икономиката и държавата?!

Така че – вотът на БСП трябва да е по същество. Трябва да стане ясно, че опозицията иска да коригира налижената ни от САЩ идиотска колониална система, която няма нищо общо с капитализма, а с откровеното ограбване на държавния и обществен ресурс, а не само да се пъне да сменя Борисов и компания. Трябва хората да повярват, че тъкмо вносителите на вота имат силата и ясната идея как да стане това без суматоха, революция или гражданска война. Има начини. Руснаците и Путин ни показаха за пореден път как става това.

Винаги, когато стане въпрос за вот на недоверие обаче, все се намират гласовити пилета, които веднага започват да пърхат с криле около тезата за обединението. Значи, хайде по-леко с тия обединения на нацията! Докато ГЕРБаджиите и платената им проамериканска креатура само цицат, присвояват и се обогатяват, а останалите сме поставени на предела на оцеляването, никакви прегръдки с новобогаташите и властта им не може да има. Никакви съглашателства и най-важното – никаква прошка!!! Някои неща не могат да бъдат нито забравени, нито простени! Животът ни мина бадева, докато разни престъпници си развяват байраците из държавата.

Затова е по-добре вместо БСП да пише опорни точки за този вот, да направи списък на сферите, в които безчинствата доведоха народа до просешка тояга и разградиха държавата. Там определено става въпрос за корупция, но не само. Точно сега е моментът да се извадят мръсните далавери на хората, замесени в умишленото деградиране на образованието, науката и културата. Например.

Ние от Skandalno.net нареждаме най-отпред в тоя списък образованието, където въздесъщата ЦРУ-Соросова фондация „Америка за България“ се хвали, че всяка година инвестирала по 150 млн. долара. Това наистина ли не боде очите на опозицията?! Я разгърнете произволен учебник по „Общество и право“,  по литература или българска история и веднага ще ви стане ясно защо САЩ инвестира такива крупни суми именно в тези ресори. Докато Борисов и ГЕРБ посрещат с аплодисменти това съмнително достижение на българо-американската дружба. И се правят че не виждат какъв бумеранг лети към нас отвъд океана с това обезродяване и съответно- американизация на новите поколения българи. С „инвестициите“, които най-безотговорно договаря от наше име, без да ни е питал, с една крайно реакционна държава като Саудитска Арабия. какви са тия половинчати информации, че саудитите ще купуват земя у нас?

Образованието е проблем на проблемите днес. Отвсякъде са зависнали реклами за бързо и ефективно изучаване на английски език с цел износ на евтина и най-важното – образована работна ръка в Европа и Америка. А пък на образованието най-големия проблем са реформите. Всеки бездарник, назначен от Вашингтон за министър на българското образованието (защото от 9 години министрите ни на външните работи, образованието и културата се назначават директно от там, а не от премиера-б.а.) първо се емва да прави някаква реформа. И накрая – с всяка изминала година нови 40 млн. лв. отгоре за нови учебници – кой от кой по-реакционни и нати-български!!!. Системата стои недофинансирана, науката ни старее безвъзвратно и скоро съвсем ще се изгуби. А учители и университетски преподаватели си скубят косите, че не са забегнали и те овреме заедно със студентите си. Къде е корупцията в тая схема е лесно да се види отстрани. По непрекъснато набъбващите цифри в бюджета на този сектор и по застрашителния размер на невежеството сред днешните българи. Както е известно: Прост народ – бедна държава!

В здравеопазването, в културата и науката, че дори в спорта – батаци колкото щеш. Всяко едно нещо, което е плод на решение на днешния кабинет, Народно събрание или какъвто и да е друг орган на власт предизвиква пристъп на едва сдържана ярост сред народонаселението. Само маститите платени социолози не хващат този протестен потенциял.

Да вземе например решението да се размрази АЕЦ – Белене. Бойковите министри го туриха във фризера под оплодисмените на Хилари Клинтън. А сега, след смяната на мейнстрийма в САЩ, Борисов се зарича да строи, но щял да даде 50 % от централата на някаква си западна частна компания. И тук е въпросът да попитаме БСП спи ли?! Г-жо Нинова, защо не гласувате вот на недоверие срещу ГЕРБ по този ултраскандален казус?! Вие, г-жо Нинова, чували ли сте да има частна атомна бомба в света, кажете! Как така БСП ще допусне половината от АЕЦ – „Белене“ да стане частна. Кои са тия частници, на които разни безотговорни държавни лица ще им делегират отговорност за ядрени реактори, след като ядреният риск се носи от държавата България! Тоест от всички нас.

Като замразиха проекта „Белене“ и руската страна осъди НЕК за 1.2 млрд. кой плати тия пари? Борисов ли? Теменужка Петкова ли? Що не прати Борисов сметката на Хилари Клинтън например! Или на устатия Джон Маккейн.

Така че ако ще има вот на недоверие, той трябва да е с основна точка – саботаж на българската ядрена енергетика от кабинетите Борисов-1,2 и 3″ и произтичащото от това обстоятелство – застрашаване на националната сигурност!

Друга тежка кретения на управлението е свързана с концесиите: Летище „София“, златните и медни залежи в Челопеч, Златица и Пирдоп, плажовете, парк „Пирин“, парк „Витоша“, парк „Рила“, а сега и нагласената концесия за Златна Добруджа – до една всички концесии, сключени до момента от ГЕРБ по същество са углавни престъпления, злоупотреба със служебно положение и власт. Бандитизъм в действие, не просто корупция – някой министър взел пари от инвеститори и дал земята ни за 100 години напред, да я дупчат за газ и тровят с химикали. Няма какво повече в парламента юристите да пелтечат за промяна на текстовете в наказателния кодекс, а направо да се премине към правоприлагане. Към затвор за онези, които разпродадоха държавата и сведоха социалните, здравните и пенсионните фондове до просешките 200 лв. за пенсионер, 700-800 лв. заплата за учител и лекар. Срам, позор и тридневен трибунал за тия пладнешки разбойници! Няма какво да ги бавим повече.

Съществен мотив към предстоящия вот на БСП срещу правителството на ГЕРБ трябва да бъде и по повод вълната от нелегални мигранти с тежки полицейски досиета, заливаща страната ни, както и свързания с нея трафик на хора през България, контролиран от бивши високо поставени служители на някои служби в МВР.

Трябва някой да влезе в затвора и за 150-те милиона, пръснати за изграждане на граничната ограда, по-кекава от която е само официалната позиция на България по въпроса с мюсюлманските нашественици.

Дори само изреждането на тези болезнени сфери от крайно нефелното управление на Борисовите кабинети дава повод поне за 5 вота – таман до края на председателството ни на ЕС, мира да не види повече това управление!

Всеки се газира здраво само като чуе, че водата поскъпва, защото е планирано да бъде отдадена на концесия по препоръка на Световната банка. Хора, наистина ли не си спомняте, че само преди няколко години платихме на Световната банка над 3 грешни милиона за да ни препоръча транснационалния концерн „Веолия“ като инвеститор. Не помните ли скандала, в който стана ясно, че самата „Веолия“ си е платила един доклад на световните банкери, за да напишат колко хубава е тая концесийка за българската вода. И как е най-правилно с всичката вода на България да се разполага тъкмо „Веолия“ – транснационална корпорация с 30 трилиона евро годишна печалба – тази цифра може да се прочете в официалния им сайт в интернет. Пак в мрежата можете да видите и много статии и филми, които разказват как този концерн преди 15 години беше позорно натирен от Боливия за зверства с водата на латино държавата.

Така че вотът на опозицията срещу днешното управление трябва да е фокусиран не върху цял спектър от корупционни сделки, а конкретно в най-болезнените точки. Там, където милост няма как да има! Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. БЛАГОДАРИМ ТИ БУДИТЕЛЮ ЗАТУЙ ЧЕ НИ ОТВАРЯШ ОЧИТЕ БЛАГОДАРИМ НА ГОСПОД И РОДИТЕЛИТЕ ТИ ЧЕ СА ТЕ СЪЗДАЛИ ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ И ГОСПОД ДА ТЕ ПАЗИ ПОКЛОН ЗА ГОЛЯМАТА ИСТИНА ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ВОТ СЛЕД ВОТ ДА ИЗХВЪРЛИМ КРЪВОПИЕЦА БОРИСОВ И ГЕРБ ЕДИНСТВЕНИЯ ПОЛИТИК НА КОЙТО ВЯРВАМЕ И САМИ СМЕ СИ ИЗБРАЛИ НИЕ НАРОДА Е ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА Е СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ДРУЖБА С БРАТСКА РУСИЯ СЛАВА НА БРАТУШКИТЕ

  2. БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗВИВА БЕЗ СЪТРУДНИЧЕСТВО СЪС РУСИЯ В МОМЕНТА ПРОСТО ЗАГИВА ВСИЧКО КОЕТО СЕ ГОВОРИ ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ И ПОЖАРНИКАРЯ Е ЛЪЖА И ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ БОРИСОВ СЪС ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ЧАС Е ВРЕДЕН ЗА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА ТОЙ Е НАЙ ГОЛЯМОТО НЕЩАСТИЕ КОЕТО НИ ВРЪЩА 200 ГОДИНИ НАЗАД УМСТВЕНИЯ МУ СПОСОБНОСТИ СА НА ДЕСЕТ ГОДИШЕН ОБИТАТЕЛ НА РОМСКА МАХАЛА НАЦИОНАЛЕН ПОЗОР

  3. ЗА ВСЯКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА НА МАФИОТА БОРИСОВ ТРЯБВА ДА СЕ ВНАСЯ ПО ЕДИН ВОТ ВСЯКА СЕДМИЦА ОТ НОВА ГОДИНА СИГУРНО Е ЧЕ ДО КРАЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НЯМА ДА СВЪРШАТ ЗАЩОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА МУ СТАНАХА МНОГО И ТОЙ ПРОДЪЛЖАВА ДА ТВОРИ И ДРУГИ ВСИЧКИТЕ МУ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СЕ ДИКТУВАТ ОТ ЕВРОМАФИОТИТЕ НАТО И САЩ НИНОВА ВНАСЯЙ ВОТ СЛЕД ВОТ ПО ВСИЧКИТЕ МУ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЩЕ ГИ ПОДКРЕПИМ ТРЯБВА МНОГО БЪРЗО ДА ИЗХВЪРЛИМ САТАНАТА БОРИСОВ ОТ ЖИВОТА НИ

  4. ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД НЕ СМЕ ЗАКОННО В ДВАТА ПРЕСТЪПНИ ПОЛИТИЧЕСКИ МАФИОТСКИ СЪЮЗА ЕС И НАТО КАПАНИТЕ НА САЩ НЯМАШЕ РЕФЕРЕНДУМ НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА ОТ ИЗТОЧНИТЕ БАЛКАНИ НА КОЯТО НЕ СЕ ПОЯСНИ НИЩО И НИ ВКАРАХА НЕ ЛИГИТИМНО СЕГА ЗАЯВЯВАМЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД И ООН НИЕ НЕ СМЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ НАРЕЖДАНИЯТА НА ЕС НАТО И САЩ ИЗМАМИХА НИ ЗА ДА НИ РАЗДЕЛЯТ ОТ БРАТСКА РУСИЯ НО НИЕ НЯМА ДА СЕ РАЗДЕЛИМ ДАЖЕ И В СМЪРТТА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ОБИЧАМЕ БРАТУШКИТЕ НЯМА ВЛАСТ И СИЛА НА ТОЗИ СВЯТ ДА НИ РАЗДЕЛИ СЪС ВЕЛИКАТА БРАТСКА РУСИЯ НИЕ СМЕ СЛАВЯНИ НИЕ СМЕ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ НИЕ СМЕ БРАТЯ ПО КРЪВ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ НИЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ВИ ИЗБРАХМЕ ВИЕ ОБЕЩАХТЕ ДА СЛУЖИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИЗКАРАЙТЕ НИ ОТ ЕС И НАТО МРАЗИМ ГИ НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТ НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ РОБИ НА ЕВРОПА ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ ДОСТОЙНО ЧОВЕШКИ И КАКТО ЗНАЕТЕ А И ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЗНАЕМ ЧЕ ТАКА МОЖЕМ ДА ЖИВЕЕМ САМО И ЕДИНСТВЕННО С БРАТСКА РУСИЯ БЕЗ РУСИЯ НЯМА БЪЛГАРИЯ СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ ТЯ Е НАШАТА ГОРДОСТ И ОПОРА ГОСПОД ДА Я ПАЗИ ВИНАГИ ОБИЧАМЕ ВИ БРАТУШКИ И ТОВА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ПРОМЕНИ

  5. ГЕРБ Е ПОКОЙНИК НЯМА ИДЕОЛОГИЯ НЯМА МЕЧТА ТОВА РАЗБРАХА И МАЛКИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИ ЗА ЕДНА ДЪВКА И ЕДНА БОНБОНА КОИТО СТАНАХА НЕВЪЗМОЖНИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ НИЕ НАРОДА ОТ ШЕСТ И ПОЛОБИНА МИЛИОНА БЕДНИ РОБИ НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ БОГАТИ НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ ОЛИГАРСИ
    БОРИСОВ И ГЕРБ СА ОСНОВНА ЗАПЛАХА ЗА ПОЛИТИЦИ МУТРИ ДИКТАТОРИ НИЕ ИСКАМЕ ДА ИМАМЕ РАБОТА СИГУРНОСТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ОБРАЗОВАНИЕ ХЛЯБ И ТОПЛИНА НЕ ИСКАМЕ ДА ИЗНАСИЛВАТ ЦИГАНИТЕ МАЙКИТЕ НИ ДА УБИВАТ ДЕЦАТА НИ НЕ ИСКАМЕ НАТО ДА СЕ ЧУВСТВА КАТО У ДОМА СИ НАС НИКОЙ НЕ НИ ПУСКА БЕЗ ВИЗИ В САЩ ЕС НИ ПРЕВЪРНА В БЕЛИ РОБИ НА ЧЕРНО РОДИНАТА НИ И НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ НЕ МОГАТ ДА ОЦЕЛЕЯТ БЕЗ ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ БЕЗ ТЕЗИ ЕДИНСТВЕНИ КОИТО МИЛЕЯТ ЗА НАС ТЪЙ КАКТО И НИЕ ЗА ТЯХ ВЕЛИКАТА БРАТСКА РУСИЯ БЕЗ БРАТУШКИТЕ БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА

  6. Със всичко съм съгласен, само не и с това: „Трябва да стане ясно, че опозицията иска да коригира наложената ни от САЩ идиотска колониална система, която няма нищо общо с капитализма,“ Точно обратното е: В България имаме чист капитализъм, докато в Америка има и малко социализъм. Капитализмът е робовладелческа система, както всички системи преди нея. “ Свободата “ при капитализма всъщност е инструмент в ръцете на силните и богатите да правят каквото си искат с бедните и слабите. В робовладелческия строй робовладелецът е имал свободата да притежава роби, в джунглата силният има свободата да изяжда слабия. Трябва да се отбележи, че човекът е много по отвратително животно от най-жестокия звяр. Лъвът например щом се наяде си ляга и сърничката спокойно минава покрай него. Човекът колкото повече яде, колкото повече има, по-алчен става.

  7. Пею, ти пропусна да подсетеш БСП за затвора в Панкрац и всичко което стана след излизането му от там.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *