Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Какво целят САЩ с новия си проект около Петков и Василев

Електоралната подкрепа за политическия проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев расте от ден на ден, поне според платените социолози и всякакви НПО-апологети. Вероятно ще го потвърдят и машините на изборите. Неслучайно така драпаха гласуването да е 100 % машинно (разбирай- контролирано) Което иде да покаже, че хората в Държавния департамент на САЩ са истински царе в политическото инжинерство. Факт, който всъщност е добре известен на всички, които са следили процесите в страни като Украйна, Словакия, Румъния и да, България. А че проектът на двамата министри има отвъдокеански генезис вече е повече от ясно.

Не беше случайно, че президентът на САЩ – държавата-хегемон, която контролира почти цяла Европа, в приветственото си слово на триморското мероприятие у нас, поздрави не само президента Радев, но и някакъв си нищо и никакъв току-що избран за служебен министър на икономиката. Това беше една от най-очеизвадните индикации за отношението на Вашингтон към г-н Кирил Петков… и целеше неговата фактическа легитимация пред евроатлантическите кръгове у нас (съставени предимно от американски агенти). Посланието към тях беше – Кирил петков е нашият избраник, съобразявайте се с него, подкрепяйте го и играйте в един отбор.

За политическа сила, която току-що се е сформирала, която няма структури и на теория няма финансиране, „Промяната продъжава“ показва завидно самочувствие и увереност, че едва ли не ще спечели изборите. Самият г-н Кирил Петков не крие амбицията си да вземе 30 %. Това едва ли ще се случи, но прави впечатление, че Петков вече почна и да се разпорежда и да раздава „порциите“ още преди да са протекли изборите.

И тук не е случайно, че харвардският месия обеща да даде Министерството на правосъдието на неприкритите американски агенти от „Демократична България“ – коалиция от партии, които никога не са крили, че за тях преди всичко е евроатлантизмът и интересите на Съединените американски щати и глобалния либерализъм. Изконна мечта на градската либерална и българофобска десница е да овладее съдебната система и правосъдието у нас, за да може да неутрализира противниците си и да започне систематично преследване на всички „врагове“ (т.е. несъгласните хора, които не са с либерални, русофобски, атлантическо-милитаристки, антихристиянски и др. подобни възгледи).

От години американците изливат пари в обръчите от НПО и медии, които гравитират около „Демократична България“. Почти всички псевдо-десни медии у нас като тези от кръга „Капитал“ гордо имат на сайтовете си бележка, която казва, че „Фондация „Америка за България“ финансира проект на „Икономедиа“ (например). Самият Христо Иванов, за когото няма как да сме сигурни дали и колко работни дни има през живота си, имаше НПО, която беше бенефициент на щедри грантове.

Но има един проблем. През годините „Демократична България“ доказаха, че са абсолютно неспособни да излязат извън жълтите павета. А все още България не е София и няма как да управляваш цялата страна с гласовете на една част от жителите на столичния център и южните квартали. Въпреки всичките пари, които са били инвестирани в тях през годините, „Демократична България“ не успяха да постигнат нищо особено. Четвърта политическа сила с няколко кмета тук и там, преди всичко в столицата. Не успяха да се преборят за безусловното приемане на българофобския режим на Скопие в ЕС. Не прокараха Истанбулската конвенция. Не можаха да убедят обществото ни, че е време да прегърне джендърната идеология. Все още не са имали възможност да доприватизират и малкото останала държавна собственост, здравеопазването и образованието.

С други думи „Демократична България“ на този етап от американска гледна точка трябва да се разглежда или като провал, или като проект, който се нуждае от „едно рамо“. И тук идва ролята на новия „харвардски“ проект, който по типичен неолиберален тертип „не е нито ляв, нито десен“. Независимо дали ще вземе 9 или 20 %, проектът на Петков и Василев, или може би по-правилно на Нейно Превъзходителство посланничката, базирайки се на личната харизма, политическия хаос и политическата неграмотност на избирателя, ще създаде нужната обстановка и конфигурация в Народното събрание, от която да произтекат няколко важни за САЩ резултата.

Заявената от Кирил Петков вероятна следизборна управленска конфигурация от „Промяната продължава“, „Демократична България“, „Изправи се! Мутри вън“ и други неолиберални сили на американска хранилка (все пак той не изключи диалога с ДПС и ГЕРБ) ще гарантира достатъчно гласове в НС, за да може да се отмени приетата българска позиция по въпроса с Република Северна Македония. В настоящата геополитическа обстановка САЩ отчаяно се нуждаят от най-скорошно приемане на Северна Македония в Европейския съюз, за да ограничат всяко потенциално руско и китайско влияние на Балканите. От една страна целта е да се пресече транспортната линия, която китайците изграждат от Солун до Будапеща (и която минава през Македония), а от друга страна да се ограничи още повече Русия и да се заздрави южният фланг на НАТО.

Ето защо най-редовно американски и европейски представители размахват нравоучително и заплашително пръст на България, а техните проксита у нас (като „Демократична България) не крият, че при първа възможност ще извършат национално предателство, отстъпвайки от позициите, зад които неотдавна се консолидира голяма част от „стария“ политически елит и по-важното, българската общественост и нация.

Впрочем, не е случайно, че Зоран Заев заяви, че очаква до края на тази година проблемът с България да се разреши и София да даде зелена светлина на Скопие. Заев, разбира се, не приказва просто хей така, а очевидно е насърчен от други фактори, като например особено активната в това отношение посланничка на Съединените щати в Македония.

Нека също да не забравяме как на изминалите избори в Северна Македония яростни македонисти и българофоби призоваваха македонците с българско гражданство да гласуват на изборите за „Демократична България“, ДПС или „Изправи се! Мутри вън!“.

И така, следизборна конфигурация на властта с участието Кирил Петков и „Демократична България“ ще отвори пътя на Северна Македония в Европейския съюз, за сметка на българската история, национална идентичност, национална сигурност и дори териториална цялост. Фундаментът на всяка една нация е историческото и съзнание и памет – нарушат ли се те, спасение няма. Като добавим, че легитимацията на македонистката българофобия и приемането на Скопие в ЕС ще дадат възможност за разпространение и насаждане на македонистка пропаганда и сепаратизъм в Пиринско, нещата стават още по-мрачни.

Но Македония съвсем не е единствената задача на „харвардския проект“. Едва ли има нужда да се подчертава, че бъдещата коалиция, особено под давлението на „Демократична България“ ще направи една бърза „реформа“ на образователната система по модела на Демократическата партия на САЩ и Западна Европа, която ще включва много голяма доза джендър идеология в училищата, както и приемане на всички постмодернистки либерални идеологеми на официално държавно равнище у нас. Разбира се, Истанбулската конвенция също ще бъде скоропостижно приета.

Третата важна задача ще бъде „натовизирането“ на България или превръщането ни от фиктивен в активен член на Северноатлантическия алианс. Актуалната стратегия на САЩ включва активизация и непрекъснати провокации в Балтийско и Черно море срещу Русия. Тази стратегия няма как да се осъществи ефективно без твърда и безусловно лоялна евроатлантическа власт в България.

На политическо ниво трябва да признаем, че за съжаление протестите срещу режима на ГЕРБ, в които десетки хиляди от нас участваха, бяха използвани като повод за подмяна на политическия елит у нас…. От САЩ. Политическият ни постсоциалистически елит след 10 ноември, 89 г. винаги е обслужвал Запада – от опортюнистични подбуди. Но едни млади хора, които са образовани и формирани като личности на Запад? Това вече е нещо друго. Впрочем нищо ново, защото практиката елитите на васалите да се образоват в метрополията идва още от Древен Рим, че и преди това. Така е и с американската колония България.

И така, в навечерието на поредните, трети за тази година, парламентарни избори, България е изправена пред ужасяващата вероятност да загуби и последните малки нишки на националния си суверенитет, изоставяйки националните си интереси в полза на американските стратегически планове и цели. Ще позволи ли народът ни това да се случи? Много скоро ще разберем. Skandalno.net

Симеон Миланов

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

7 кометара за Какво целят САЩ с новия си проект около Петков и Василев

 1. Анонимен Отговор

  08.10.2021 в 3:47

  БЪЛГАРСКИ ОПРОСТАЧЕН НАРОДЕ ЗА ДА ЗАПАЗИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ДЕЦАТА НИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПАРТИИ САМО КОИТО НЕ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ АКО БСП АТАКА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО И ПП ВЪЗРАЖДАНЕ НЕ СЕ ОБЕДИНЯТ БЪЛГАРИЯ УМИРА

 2. Ненчо Отговор

  08.10.2021 в 10:04

  Ама, вие какво си представяте, че някой който се опитва да диктува световния ред, ще ни остави да се самоуправстваме, след 30 години неуспешен преход, след поредица от авторитарни управления, от които през последните 12г. откраднаха 100 млрд. лв, след неспособността на нашия „политически елит“ да се обедини в името на просперитета на хората ни и икономическия възход на държавата и не е в състояние да състави работещо, не корумпирано правителство, което да започне най-после да прави реформите, които бяха отлагани с години. Това вече е невъзможно. Затова се смирете и оставете грамотните и образовани хора, без значение от кого „зависят“ да турят ред и да насочат процесите у нас в правилна посока. Какво значение има кой дърпа конците, ако това е добре за нацията. На нас винаги някой е дърпал конците и какво стана до сега – 30 години хлъзгане надолу и на последно място в класацията по всичко. НЕ желаем това да продължава. Стига с шовинизма, глупавия национализъм и мерака за „велика и независима“ държава – няма как да се случи. Наивниците у нас стават всее по-малко, нищо че необразованите са все повече. Край! Искаме промяна! Спрете с хленчовете, Умните анализи и глупавите коментари, от тях нищо не зависи. Не желая, аз и децата ми да продължаваме да живеем в тази токсична среда! Ако не умрем от Ковид-19 (въпреки, че сме ваксинирани), искаме да доживеем дните си в Здрава и богата държава, каквато нашата родина. Не желаем глупаци и крадци да ме управляват, още по-малко да ми дават акъл. Искам моите пари и данъците на Българите, да се харчат по предназначение. Ще бъдем Безпощадни! Предстои да видите!

  • Веско Отговор

   08.10.2021 в 10:43

   България е в това окаяно състояние точно защото от 30 години е колония на САЩ, а политиците, които се добират до управлението са зависими от Запада, бе Дебил Ненчо. Съдбата на всички колонии е една и съща – бедност, оскотяване на макс, неграмотност, простотия и липса на каквато и да е перспектива за населението. Още ли си радостен, че България няма суверенитет и те управляват американци?!

 3. Тошко Отговор

  08.10.2021 в 10:30

  Избори до дупка, за да разберете, че ГЕРБ е номер 1 и народа не желае русофили!

 4. РЕАЛИСТ. Отговор

  08.10.2021 в 10:57

  тези двамата ще го духат заедно с гологлавия чалтар.

 5. Колев Отговор

  08.10.2021 в 11:00

  Това е най-сериозният сайт в нашата медийна локва, този и Афера. в. Поглед третира хубави теми, но е нает да смаже Нинова и БСП от дълго време. А какво желае народът бе Тошко, американофили ли. Вземи се поограмоти малко, че от такива като теб вече ми се повдига. И за съжаление много сте, повече от 80%. Не случайно проф. Иво Христов напуска т.н политика. Там попаднаха много долнопробни типове, които се афишират много лесно, но пред будните, за слепите и глухите тава са бойни кучета служители на чужди интереси.

 6. иванов Отговор

  09.10.2021 в 1:51

  Cлед „робството“ народът ни е бил повече на висота,как да си подреди къщичката!

  Трябва да минат поколения за промяна на манталитета, Дори и в чужбина децата на българите се отличават от местните,личи си вредното влияние на навици,привички……

  Знаеш ли на поход войниците от 1885 година как са преминали от турската до западната граница -били са в редици по трима,средният е отпочивал,докато отстрани е прикрепян,после се сменяли….никой не ги е принуждавал…..да спасят Родината си ,какво съзнание са имали?

  За жалост нямаме и просветен елит,за по-малко от 100 години,престъпната клика направи от населението ни това,което за 500 години поробителят не е направил-,да промени

  манталитета….и наистина са направили народът ни с робско мислене….Стокхолмски синдром!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *