Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Италия призна: Данните за Жертвите на COVID-19 са силно манипулирани! Починалите от коронавирус в действителност са едва 12% от обявените

Данните за броя на починалите от „Ковид-19“ в Италия ще бъдат преизчислени, защото наличните са силно изкривени. Оказа се, че коронавирусът е бил директната причина за смъртта само на 12 % от обявените до момента случаи с летален изход. При останалите 88 % причината за смъртта е друго предшестващо заболяване. Британският вестник „Телеграф“ публикува серия от материали и нови научни доклади, които показват, че тиражирания брой на хилядите починали „от коранавирус“, всъщност е в пъти по-голям от реалния.

Засега е напълно ясно, че високата смъртност, която беше отчетена в Италия, се дължи на застаряващото й население и на претоварената й здравна система… но най-вече на погрешния начин, по който до този момент са отчитани смъртните случаи.

Проф. Уолтър Рикарди е научен съветник на министъра на здравеопазването на Италия от Световната здравна организация.

Има вече сигурни медико-статистически данни от Италия, сочещи, че само в 12 % от регистрираните случаи на смърт от коронавирус, причината е Ковид-19. В останалите 88 % случаи пациентите са били заразени с Ковид-19, но причината за смъртта им са други заболявания.

Това силно редуцира броя на починалите от коронавирус и вместо за 9 хиляди, е коректно да говорим за не повече от 800 души. Такава е коректната цифра и нея трябва да съобщават медиите. А на фона на общата среднодневна смъртност в Италия от 1600 души, които за последните 20 дни прави 32 хил. починали… излиза че тия 800 души, реално починали от Ковид-19, съставляват едва 2,5 % от всички починали в страната за същия период.

Заради епидемията в Италия болниците са претоварени и властта наложи режим на социално изолиране след населението. А експертите бяха озадачени от твърде високата смъртност, която не кореспондира със смъртността от коронавирус в нито една друга държава не само в Европа, но и в света. При еднакъв брой заразени (около 80 хил. души), броят на смъртните случаи в Италия е три пъти по-голям от този на починалите в Китай. Излиза, че 9 % от всички заразени от коронавирус в Италия са с летален изход. Докато процента на смъртните случаи в Германия е едва 0.4 % от установените заразени.

Оказа се, че статистиката на Апенините е напълно манипулирана.

Според сгрешените им данни от 86 498 пациенти с потвърден коронавирус, броят на починалите е 10 950. За разлика от Китай, където на 81 496 заразени има едва 3 274 смъртни случая.

По груби сметки излизаше, че около 9 % от потвърдените с коронавирус пациенти в Италия, умират. Докато в Китай същият процент е едва 4 %. В същото време обаче Германия, която засега е установила 49 344 случая на заразени, е регистрирала едва 321 смъртни случая, или 0,4 % от установените заразени.

Защо е това несъответствие?

Според проф. Уолтър Рикарди, научен съветник на министъра на здравеопазването на Италия от Световната здравна организация, смъртността в Италия от години е много по-висока от средноевропейската заради демографската криза в страната – Италия има второто най-застаряващо население в света. А другата и по-съществена причина се крие в начина, по който болниците регистрират смъртните случаи.

„Възрастта на заразените с коронавирус пациенти в италианските болници е значително по-висока от тази в Китай – средната е 69 години, докато в Китай е била 46 год“, казва проф. Рикарди. „Значи по същество нашите пациенти са по-възрастни и това е съществено за по-големият процент смъртност.“

Проучване в JAMA тази седмица установи, че почти 50 % от инфектиралите се с коронавирус и 87 % от смъртните случаи в Италия са били при пациенти над 70 години.

Проф. Рикарди е категоричен, че високата смъртност в Италия от Ковид-19 се дължи също и на крайно погрешния начин, по който лекарите са регистрирали смъртните случаи.

„Начинът, по който регистрираме смъртните случаи у нас е много сгрешен. В смисъл, че всички хора, които умират в болниците с коронавирус, са вписвани като починали от коронавирус. Това е крайно погрешно. Масово тези възрастни хора са умирали от хроничните си дихателни или сърдечни заболявания, а коронавирусът е бил само катализатор на леталния изход. В предишни години ролята на такъв „смъртен“ катализатор са изпълнявали сезонните вирусни инфекции, които са постигали същият „успех“.“

При преоценка на данните Националния институт по здравеопазване на Италия е установил, че едва 12 % от смъртните свидетелства на починали с Ковид-19, показват пряка зависимост от коронавируса, докато 88 % от починалите пациенти са имали поне едно хронично заболяване, а много са имали по две или три и всъщност са починали от тяхното обостряне.“ казва професорът.

Това не означава, че Covid-19 не е допринесъл за смъртта на тези пациенти. Допринесъл е точно толкова, колкото би допринесъл всеки обикновен сезонен вирус. Означава и, че статистиката за фатален изход в Италия е била тежко сгрешена заради погрешни методи на отчитане.

Мартин МакКий, професор по европейско обществено здраве в Лондонската школа по хигиена и тропическа медицина, казва, че страните все още нямат данни колко процента от заразените с Ковид-19 прекарват инфекцията без симптоми и съответно- без да разберат. Ако 90 % от заразените така и не установят, че са болни, те така и не влизат в статистиката на заразените. Тогава би следвало да намалим процента смъртност от вируса 10 пъти. И ако го направим, ще установим, че коронавирусът не е по-смъртоносен от който и да е от познатите ни грипове. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Оригиналната статия на Сара Нюи, международен кореспондент на британския вестник „Телеграф“ и специалист по здравно осигуряване, можете да видитe ТУК и ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

СМЪРТОНОСЕН ЛИ Е „КОВИД-19“?! ГОЛЯМАТА ИЗМАМА! КОЙ И ЗАЩО?! ВИЖ ТУК

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

23 кометара за Италия призна: Данните за Жертвите на COVID-19 са силно манипулирани! Починалите от коронавирус в действителност са едва 12% от обявените

 1. Анонимен Отговор

  28.03.2020 в 0:53

  ДА. ИЗПРАТИМ. ПРИЗИВ. ЗА. ПОМОЩ. КЪМ. БРАТСКА. РУСИЯ. САМО. БРАТУШКИТЕ. ЩЕ. НИ. СПАСЯТ. ОТ. КОРОНОВИРУСА. БАНКЯНСКИ

 2. Веско Отговор

  28.03.2020 в 0:54

  Това е истината. Останалото е бла,бла,бла…

 3. диана димитрова Отговор

  28.03.2020 в 14:21

  А ако не бяха се инфектирали със SARS-n-Cov19,дали щяха да починат точно сега?

  • Майка Тереза Отговор

   28.03.2020 в 14:41

   Ако не беше Ковид-19, а друг сезонен грип, дали пък нямаше пак да починат?!

  • 11 септември Отговор

   28.03.2020 в 23:44

   А дали заради това, че са починали няколко месеца или дори година-две по-рано, трябваше да се срути почти цялата икономика и да се оставят без препитание милиони хора, много от които имат деца и след няколко месеца няма да има скакво да ги нахранят. Епидемия от коронавирус няма, но след целия този цирк ще има епидемия от самоубийства на психически превъртели от безизходица хора.

   • Жоро

    09.04.2020 в 17:30

    Икономиката се срути, а епидемията се използва от политиците за причина и прикритие на безисходицата да която докарах човечеството с прчатане на пари и безхаберие!

 4. stamen Отговор

  28.03.2020 в 15:08

  От самото начало беше ясно. Вижте как е в Германия, която НЕ манипулира тези данни.

  Картинката е ясна, ниска смъртност, всичко друго е желание за драма.

 5. Кокича Отговор

  28.03.2020 в 17:18

  Скандално винаги казва истината. Само на вас и на още 2-3 сайта вярвам.

 6. Роби Отговор

  28.03.2020 в 17:26

  Това е признак на слабоумие! Ако не са имали коронавируси нямало е да умрат точно сега…

  • Майка Тереза Отговор

   28.03.2020 в 19:03

   А ако не са имали коронавирус, дали пък нямаше да починат от друг сезонен вирус – и то по същото време – сега

   • Антоанета

    28.03.2020 в 21:21

    Именно, всеки сезон умират стотици шри всяка една грипна епидемия без да има паника.

  • Мисли малко Отговор

   28.03.2020 в 23:47

   Всяка година в света минава грипна епидемия при която умират между 400 000 и 650 000 души. И никой до сега не е обявявал пандемия и не е блокирал целия свят.

 7. Иван Отговор

  28.03.2020 в 22:03

  В крайна сметка никой не знае кога и от какво ще умре, а най-смешни са хората, които искат да живеят вечно. Европа е преживяла за малко повече от 100 години две войни, в които смъртта е окосила милиони млади и здрави хора. Какво сега са се разтреперели като зайци? Човечеството не е оцеляло с карантина, а със силата на вътрешното устройство на организма и геният на Създателя. Трябва да сте на ясно, че днес или след година-две ще има генерална промяна, достигнали сме до такъв етап на развитие. Лошото е, че духовното е изостанало от материалното и това разкъсва човеците.

  • Мая Отговор

   14.04.2020 в 2:11

   Прав си,надявам се след време идиотите с маски да разберат. Но вероятно няма :)

 8. Безпартиен Отговор

  29.03.2020 в 9:13

  Брях, че „мъдро“ си го казал, хахахх, човечеството било оцеляло заради гения на Създателя… И още разни проветрения на мисълта, бла, бла… Вятър вее из полята, хахааа, празнодумие донася той…

  • Иван Отговор

   29.03.2020 в 11:21

   Кой разбрал – разбрал, зайците материалисти могат да си треперят за единственото животче (бг, рус, по избор)!

 9. Безпартиен Отговор

  29.03.2020 в 17:35

  Хехеее, разбрали са те тия, които имат няколко живота. Не треперят, щото ще се преродят… Пастирката в сегашния живот е Чехльо. Някои си имаме един живот, прераждане не щем.

 10. Веско Отговор

  29.03.2020 в 22:11

  Коронавирусчето е набедено за убиец. Защо – това питайте глобалното правителство. Но и без да го питате, скоро ще стане ясно така или иначе.

 11. Иванов Отговор

  30.03.2020 в 4:40

  Обвиняват президента Румен Радев, че на 3 март в деня на освобождението на Бъгария от турско робство, се е качил на Шипка, въпреки короновируса, а забравят да споминат че че в същия ден пемиерът Борисов е ходил в Турция при Ерсоган. Впрочем на Щипка се е качила и яростната ГЕРБерска комсомолка Цвета Караянчева, освирсана там от хората.
  Баш на 3 МАРТ до отидеш в Турция е позор!

 12. Луси Отговор

  16.04.2020 в 0:36

  Така. 2 седмици по-късно. Как се наговориха тези лидери да дават фалшиви данни за починалите? И Франция, и Испания, и Великобритания, и Германия, А САЩ вече прекаляват. Сега натам е тръгнала и Русия. Лошо! Сега вече всички тези коментари са ми смешни. Бля, бля, бля, губене на време. Дано не ви стига това обикновено грипче, че освен бабки и дядковци си отидоха и много млади хора /прави и здрави/.Бъдете здрави и се пазете много!

 13. Eli Отговор

  09.05.2020 в 9:42

  На практика нищо ново не е тази информация. От първия ден, който знае, лекарите в Италия предупреждаваха да се внимава особено с хората, които имат други тежки заболявания,тъй като за тях вирусът е убиец. И молеха да се пазят възрастните хора, хората със слаба имунна система, ЗА ТЯХ Е НАЙ-ОПАСНО. И никой не е казал, че жертвите са само с корона вирус, но вирусът все пак им е помогнал – при тяхното и така тежко състояние. Така че що за грандиозни признания се публикуват не знам. Разчита се на неинформираността на хората.

 14. еишщи Отговор

  24.05.2020 в 23:16

  Кви 12 % бе измамник?
  0.01% е вярното , КОГО ЛЪЖЕШ БЕ ДЪРТ ПЕДАЛ ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *