Истината: САЩ Опитаха да ПОДПАЛЯТ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА! Ето кой и как провали плановете им! Виж Тук:

Светът днес се намира в ситуация, подобна на тази, в която е бил непосредствено преди началото на Първата световна война. Повод за избухването на Първата световна става убийството на ерцхерцога Франц Фердинанд, престолонаследник на Австро-унгарската империя. Той и жена му са застреляни от сръбски националисти в Сараево през 1914 г.

Само че убийството в Сараево е просто епизод от една дълга верига от събития, вещаещи началото на войната. Този епизод е предшестван от голямо преместване на войски и свирепа надпревара във въоръжаването. А самото убийство е само искрата, която подпалва бурето с барут!

Всички необходими условия за подпалване на Световна война, за съжаление, са налице и днес. Щатските ястреби на войната дълго тикаха със сила своя нерешителен и слаб президент към ограничен конфликт или пълномащабна война с конвенционални, а защо не и с ядрени оръжия с ограничен капацитет и малък район на поражение. С такива „ограничени“ ядрени бомби САЩ вече са „потушавали конфликти“ на много места по света.

Но нека видим как всъщност кучетата на войната се опитваха да предизвикат и въвлекат в ядрен конфликт Руската федерация и нейния президент Владимир Путин:

Най-напред започна безскрупулното и безочливо в своята наглост заграждане на Русия отвсякъде с американски военни бази. Набързо, а отчасти и насила бяха „приети“ в НАТО всички държави от Източна Европа, които са в периферията на Русия и навремето бяха част от съветското икономическо и политическо пространство. Така огненият кръг на насочените към територията на Русия ракетни дула се приближаваше все по-близо до нейните граници.

Това предизвика негативна ответна реакция не само в Русия, но и в целия свят. Една немска журналистка, изумена от наглостта на НАТО-шефовете да представят своята подготовка за война като поредната „мироопазваща“ операция на НАТО и Пентагона, възкликна: „Разстоянието между Вашингтон и Москва е 13 000 км. Вижте сега има ли поне една руска база близо до границите на САЩ. После погледнете на Изток и вижте огромното количество американски военни бази около границите на Русия, които са я стегнали в железен обръч. И ако някой все още твърди, че Русия е агресор, значи този някой има психиатричен проблем.“

Да, наистина войнолюбивите политици в САЩ имат психиатрични проблеми. Като започнем от Джон Маккейн и Хилари Клинтън и стигнем до Джордж Буш-младши – всички те бяха яростни привърженици на войната. Макар да знаеха много добре, че един бъдещ ядрен конфликт ще унищожи всичко живо на планетата.

На второ място дойдоха Санкциите, които Обама и неговите пудели от така наречения Европейски съюз, наложиха на Русия. Целта бе, преди бъдещата  война, Руската федерация да бъде отслабена и обезкръвена. Да не може да произвежда нито  оръжия, нито храна за населението и армията си.. Нищо.

На трето място се появи невероятния и напълно необоснован, провокиран от САЩ и неговите дружки Саудитска Арабия и Катар, спад на цените на петролните продукти и природния газ. От 130 долара за барел, през 2015 г. цената на суровия петрол падна до 35 долара. Този невиждан спад, обаче не уплаши нито държавното ръководство на РФ, нито руския народ. Те заместиха вносните стоки със свои и удариха гъбата на всякакви  смешни „санкции“. Така вместо санкциите да попречат на Русия, попречиха на Западна и Източна Европа, които постепенно тотално изгубиха позициите си на огромния руски пазар. И естествено, започнаха да реват на ЕС и САЩ да компенсират колосалните им загуби.

Следващата крачка към дискредитирането на Путин и подготовката на Трета световна, бяха голословните обвинения по адрес на руския президент и на Русия, че те имали някакво хипотетично вмешателство в изборите за президент на Съединените щати. Казано – недоказано. Още повече, че светът вече бе престанал да вярва на САЩ, защото всеки виждаше какви лъжи се ръсеха от устата на щатските военни и политиците им – фенове на войната.

Поредните провокации към Русия бяха „Майданът“ в Украйна, създаването на стоглавото чудовище Ислямска държава и войната в Сирия. Всичко това отново ставаше съвсем близо до границите на Русия. А тотално доминираните от хегемона САЩ десетки международни правозащитни организации, начело с ООН мълчаха като пукали!

Накрая, като нямаше какво друго да се прави, Обама изпрати големи военни контингенти в Прибалтийските републики – Литва, Латвия и Естония, в Полша и в Румъния. А в България създаде нови военни бази.

Всичко това представляваше огромна заплаха за целостта на Русия и за живота на нейните граждани. Но въпреки тази непосредствена и реална опасност, руският президент Владимир Путин не се поддаде на емоциите и досущ като хладнокръвен шахматист отвръщаше сдържано и с достойнство.

И асиметричният отговор на Русия порази янките, защото руските учени и военни създадоха нови неуловими и неунищожими ядрени ракети „Ярс“ и „Рубеж“, които вече можеха да поразят  всяка точка от територията на Щатите. И никаква противовъздушна или космическа отбрана не можеше да ги спре.

А върхът на предизвикателството към Путин и Русия бяха подлото сваляне на руския изтребител от турските военни, както и безчовечното и безсмислено убийство на руския посланик в Турция, Андрей Карлов.

Тези последни събития бяха чиста проба политически убийства, с цел да разгневят Владимир Путин, да дестабилизират обстановката в Русия и като следствие „народът“ там да поиска нови избори в РФ, които да докарат на власт някой пудел на Обама като Росен Плевнелиев, например. А нататък западния сценарий е ясен.

Само че на цялата тази сложна комбинация на ЦРУ от натрупващи се конфликти, не бе съдено да постигне никакъв успех. Напротив! Случи се тъкмо обратното! Американската агресия постигна небивала сплотеност на руския народ. Нещо повече: Постигна безпрецедентна сплотеност и консолидация на международната общност около личността на руския президент. И в крайна сметка допринесе за унищожаването на американския неолиберален модел, който се опита да убие държавите и народите.

Империята на злото вътре в САЩ бе победена от петербургският магьосник Владимир Путин, който се оказа много по-умен, по-търпелив и по –решителен от прехвалените американски сенатори, които си въобразяваха, че тяхната държава е нещо изключително.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА, обаче се оказа само тяхната ГЛУПОСТ и НЕКАДЪРНОСТ! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Америка трябва да спре се възприема като изключение – това ще бъде от полза за всички. Единственото изключително е високото им самомнение, което се подхранва
    в Холивуд и неговите производни – масовата култура, която има кичозен характер, СМИ, които имат тоталитарен характер… Това може да ви се стори странно, но ще обясня – СМИ са толкова много,толкова обсебващи, че не оставят празно място за свободно мислене или пък за „немислене“… И най-вече американската мечта, която винаги е свързана с някакъв колосален успех, само че не отчита невероятните загуби на страничните участници. Защото зад всеки успех се крият хиляди и десетки хиляди, а често и милиони неуспехи, провалени животи и смачкани съдби. Просто така е устроено обществото, пирамидален строеж. И след като си направил първата пирамида,ако си в средата на живота започваш втора,трета…

  2. Америка се ръководи 100 на 100 от евреите, така че, сега усещат че света им се изплъзва и стават неадекватни, самите американци/народа също ги ненавиждат но цензурата е тотална. И понеже еврейте са безкрайно тъпи за разлика от разпространните слухове че били умни, действията им ги вижда целия свят- не водещи до нищо. Както казваше майка ми- ВОЛА КОГАТО РОВИ ПРЪСТА МУ ПАДА НА ГЪРБА МУ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *