Изненада! В Скопие вече знаят кой е новият ни външен министър – Даниел Лорер от „ПП“!

Докато в България едва сега започват преговорите за евентуална управленска коалиция между „Продължаваме промяната“, БСП, ДБ и ИТН, то в Р. С. Македония вече знаят със сигурност кой ще е новият ни външен министър – Даниел Лорер, един от най- близките сътрудници на Кирил Петков. Новината бе обявена от Владо Бучковски, който е главният преговарящ с България от страна на правителството в Скопие.

„Даниел Лорер беше част от кабинета на Кирил Петков, докато беше служебен министър. Завършил е Университета в Тел Авив и е идеалният човек за водене на преговори и намиране на решения“. Това обяви в свой статус във фейсбук Владо Бучковски. Македонският преговарящ е убеден, че именно него кандидат- премиерът Кирил Петков ще обяви за свой външен министър.

Очевидно от известно време се водят задкулисни преговори между Северна Македония и лидерите на ПП, и то още преди изборите, а това няма как да се случи без гаранция за Скопие, че тъкмо „Продължаваме промяната“ ще вземе властта у нас (въпреки че всички социологичесски проучвания нареждаха ПП трети след ГЕРБ и БСП). Няма как тия преговори да са се състояли и без много важен посредник между ПП и Скопие. По всяка вероятност този посредник са били американските посолства в двете страни. В навечерието на изборите Кирил Петков и Асен Василев обявиха нов подход в преговорите с Македония, при който българските политици вече нямало да пречат. Думите им бяха приветствани възторжено в западната ни съседка и разчетени като положителен сигнал, че България ще премахне ветото си.

В свое интервю от днес Кирил Петков пък заяви, че само историята няма как да бъде критерий за добросъседските отношения между двете страни. Ясно е, че кандидат- премиерът вече е поел ангажимент пред Вашингтон и Брюксел по най- бърз начин да разреши казусът с Македония. В случай, че Петков не се сеща обаче, проблемът между България и Македония е единствено и само исторически. Но натискът на Запада да се разреши този спор е насочен само срещу България. И се изразява в изключителна преса върху държавността и институциите ни, тъй като САЩ имат по- голям зор да вкарат Македония в ЕС, отколкото самите македонци. И без това повече от половината граждани край Вардар отдавна си имат български паспорти и пътуват свободно из цяла Европа.

За всеки български политик обаче би било ритуално самоубийство, ако просто отвори вратата на Македония към ЕС, като зачеркне историята и българския интерес. Но западняците явно са намерили начин да постигнат своето с инфилтрирането на Кирил Петков и инженеринговия му проект ПП в българската политика. А от казаното по-горе става ясно и че янките са фалшифицирали изборите ни. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

 1. НЯКОЯ ЮДЕЙСКЕ МАЙМУНА НЯМА ЛИ ДА НАПИША „НЕ НА ЕЗИКА ЗА ОМРАЗАТА !“

  ТАМ В МАКЕДОНИЯ ИМАТ ПРЕДЕТНЦИИ ЕВРЕЙТЕ, СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И ТЯХНОТО СПАСЕНИЕ !

  ТАМ ПОДКРЕПЯТ ЮДЕЙС8КЕТ СВИНИ НАПАДКИТЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ !

  ТАМ НЯКЪДЕ НА БАЛКАНИТЕ В БОСНА И ХИРЦЕГОВИНА ИЗРАЕЛ ПРАЩАШЕ ОРЪЖИЕ !

  С ЕВРЕЙТЕ САМО ХВАЛЕБСТВИЯ, ЧЕ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ – ТОВА Е ОТ ОМРАЗАТА В УКРАЙНА ХРАТИХА СЪЩО КОМАНДОСИ ДА СТРЕЛЯТ ПО ДЕМОНСТРАНТИТЕ !

  ТЕ ИСКАТ ХАСАРСКА ДЪРЖАВА НЕ УКРАЙНА, НЕ РУСИЯ !

  СТЕФААН Д-Р Д ЧОЛАКОВЪ

  • Кирчо и Кокорчо са от същото племе, нищо че по имената им не личи.

 2. Никой, никого няма да довърши. Изчакайте малко и ще видите. Не хвърляйте къч напразно. С Македония ще се случи това, което всички българи знаем – членство в ЕС, когато станат ГОТОВИ за това. А кога БГ ще рапортува пред ЕС, че РСМ са готови – предстои да видим. Когато се „примирят“ с истините в общата ни история, когато пазят историческите ни паметници с охрана и когато Българите бъдат признати като конституционно малцинство (това не е най-правилния статут). Това е информация отвътре на ПП. Не се упражнявайте в риторика – няма смисъл.

  • Ама разбира се, информацията отвътре на ПП няма как да не е достоверна. Точно толкова достоверна, колкото беше достоверна и информацията,че Киро Лъжливото не е канадски гражданин.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *