Иван Бакалов: На прага сме на Жестока Икономическа Криза. Инфлацията ще удари 20-30 %

4

Цените на някои суровини (зърно, метали), за година са скочили с 30-50 %, дори с 200 % (за стоманата). Цената на тока за промишлени нужди в България към момента е три пъти по-висока в сравнение с преди 1 година. И в магазина някои цени вече скочиха, а големите скокове тепърва предстоят.

С възгласи и подигравки в социалните мрежи, шумно, но неусетно ние, българите, навлизаме от политическа криза в икономическа.

Цените на някои суровини (зърно, метали), за година са скочили с 30-50 %, дори с 200 % (за стоманата). Цената на тока за промишлени нужди в България към момента е три пъти по-висока в сравнение с преди 1 година. И в магазина някои цени вече скочиха, а големите скокове тепърва предстоят.

В Германия обявиха рекордна инфлация, невиждана през последните 30-40 години. В Щатите от 4 трилиона долара пари в брой през 2019, до средата на 2020 са отпечатани още три пъти по толкова. Няма грешка – сега разполагат с банкноти и монети на стойност 16 трилиона. С нищо необезпечени нови хартийки, защото не се е чуло амиреканската икономика през 2020 г. да е нараснала 4 пъти, тоест с 400 %.

Тривиално е да се казва, но когато Щатите кихнат, колонии като България се разболяват, а някои дори умират. Не от коронавирус обаче.
Вълна от епидемия се надигна. Но не коронавирусна, а финансово-икономическа.

Колко ще е инфлацията в България за година?

10%? 20%? 30%? Дано не се стига дотам. Но в България производства почти няма. За сметка на това има имоти. И цените на имотите вече ги надуха, първо с тях почват, да изпреварят инфлацията. И хора купуват имоти без нужда, за да си вложат парите.

След два пъти избори за годината, „умните“ българи не можаха да си изберат правителство и са се запътили да избират трети път. На пазара са все същите партии, но белким някоя от тях този път им се види по-привлекателна.
В противен случай скоро ще четем коментари, че е по-добре да си дойде Бойко, въпреки репресиите, кражбите, чудовищната корупция, чекмеджетата, проститутките и „мис бикини”. Skandalno.net

Коментар на Иван Бакалов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. Изкуствено създадените ПАРТИИ са нищо друго – освен пълни кошери с търтеи, вегитиращи върху гърба на Народа, имитирайки загриженост към тези, които най-нагло ограбват! Нужно е ЕДИНОНАЧАЛИЕ! НО, ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ И ЗАГРИЖЕНОСТ КЪМ НАРОДА СИ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ПРОЯВИ – САМО ИСТИНСКИЯ СИН НА РОД И РОДИНА! А, не, назначена ибрикчийска марионетка от вековен колонизатор, подарил ти „демокрация“!

  2. Кризата дойде заради плямпачи като Иван Бакалов, който по ТВ1 се скъса почти всяка вечер да ни убеждава, че протеста ще ни донесе промяна!
    …Сега Бакалов да се извини за лъжите, които бръщолевеше!

  3. НЕ Е КЪСНО НАРОДА ОТНОВО ДА ВЪСТАНЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ГОСПОДИН БАКАЛОВ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *