За седмица руснаците са нанесли 48 удара по енергийни обекти и военно-промишления комплекс на Украйна

В рамките на седмица руските въоръжени сили (ВС) нанесоха 48 високоточни удара по енергийни обекти, военно-промишления комплекс на Украйна, военни обекти и местонахождение на чуждестранни наемници, съобщи руското министерство на отбраната. „Всички набелязани цели са поразени“, подчерта руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

„От 6 до 12 април въоръжените сили на Руската федерация, в отговор на опитите на киевския режим да нанесе щети на руската нефтена и газова промишленост и енергийни обекти, нанесоха един масиран и 47 групови удара с високоточно оръжие с въздушно, морско и наземно базиране, както и безпилотни летателни апарати по обекти на горивно-енергийния и военно-промишления комплекс на Украйна. Освен това бяха поразени логистични бази, пунктове за временно разполагане на части за специални операции на Въоръжените сили на Украйна и чуждестранни наемници“, заявиха от руското министерство на отбраната.

Припомняме, че вчера президентът Владимир Путин заяви, че Русия е била принудена да отговори на украинските атаки срещу нейните енергийни съоръжения.  „В енергетиката, за съжаление, наскоро наблюдавахме поредица от атаки срещу нашите енергийни съоръжения и бяхме принудени да отговорим“, каза Путин по време на разговор с президента на Беларус Александър Лукашенко. „Ударите по енергийни обекти в Украйна са част от процеса на демилитаризация, тъй като засягат отбранителната индустрия на Украйна“, добави руският президент.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *