Защо повечето медии в България са за боклука

4

На протестите се събирали между 500 и 1000 души максимум. Това твърдят в поредица свои статии и анализи медийните подлоги на властта Пик, Блиц, телевизия „Канал-3“ и прочие. Страницата няма да ни стигне да ги изброим. Същите тия лизачески медии обаче мощно раздуват, че контрапротестиращите на „Ситняково“, които са срещу блокадите, били „много народ“. След тази „информация“ Пик цитира Йорданка Фандъкова, която заявила: Протестите не са законни, търсят провокация и насилие. Разбира се, нищо от написаното и казаното не е вярно. Принципът е: Истина е това, което ние казваме и показваме. А ако не ви го покажем, значи не се е случило.

Вероятно този принцип е в основата на решението т.нар. големи или национални медии да отразяват протестите колкото е възможно по-малко. Често съобщенията им са неточни и манипулирани.

ТОВА СА ОКОЛО 500 ДУШИ, СПОРЕД МЕДИЙНИТЕ ГЛАШАТАИ НА ХУНТАТА ГЕРБ

Манипулирането на информация е част от тактиката на политическите партии в цял свят. Но и при нея истината трябва да заема поне част от съобщенията. Кам българските медии на хранилката на ГЕРБ такова „изискване“ няма.

На 26 август, сряда, в сутрешните тв. блокове на трите национални телевизии като мътен поток ни заляха с присъствието си Цвета Караянчева, председател на НС, от ГЕРБ, Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ в НС, Искрен Веселинов, депутат от ВМРО, Йорданка Фандъкова, кмет на София, от ГЕРБ, образователният министър Красимир Вълчев, от ГЕРБ, националният здравен инспектор Ангел Кунчев, от ГЕРБ, Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ… Седем ярки представители на властта. И всички те до един силно мотивирани да бранят управлението, в което участват и благодарение на което крадат.

Нито един представител на „шепата“ протестиращи не е поканен. Нито един опонент на Хунтата от политически или граждански структури. Единствено бТВ се осмелиха да дадат думата на адв. Валя Гигова, която коментира точно и професионално предложения вариант за нова конституция и идеята за Велико народно събрание на ГЕРБ.

Нито един опонент на официалната позиция на официалната власт, предизвикала с неадекватните си действия и тотална корупция 48 дена нестихващи протести и искания на оставките на Бойко Борисов, Иван Гешев и целия кабинет.

Ако това е медийна политика, значи е най-скапаната медийна политика в света. Но повече си прилича на Диктатура.

Това, което гражданите искат да научат, няма да го намерят във вестниците, – казва Ноам Чомски. В много български медии обаче ще намерят лъжи и спекулации, целящи да представят властта на диктатора Борисов като непогрешима, а него като Бащица, загрижен за нацията и разбира се – демократ до мозъка на костите си.

На протестите в София всяка вечер се събират между 5 и 10 хиляди души. На няколко пъти множеството достигна 100 – 120 хиляди. Протести има и в други градове на страната, като най-масови са в Пловдив и Варна. Бунтуват се хора и в други селища. В подкрепа на протестите в България излизат българи от над 50 града на различни страни по света. Да, не са многобройни, но са факт. И ярко изразяват настроенията и недоволството на стотици хиляди, които нямат възможност да се върнат в България, за да се присъединят.

Лъжа са и твърденията, че протестиращите търсели провокации и насилие. За 48 дни това не се случи нито веднъж, а възникналите инциденти обикновено бяха създадени от платени провокатори на ГЕРБ. Както и от охранители от близки до властта им фирми.

Контрапротестите на „Ситняково“, които организира собственикът на Пик Недялко Недялков не надвишават 15-30 души… и то при силно развито въображение…

Пропагандната машина на управляващата Мафия работи на пълни обороти. Най-активни в това отношение са медиите, свързвани с Делян Пеевски. Те изцяло подкрепят властта, ГЕРБ, ДПС, главния прокурор Гешев и приближени до управлението олигарси. И в същото време яростно нападат опонентите на мафиотския модел, завладял цялата държава. Тяхната тактика и стратегия е проста – да установят пълно информационно затъмнение, манипулиране на фактите и остра агресия срещу всеки критик на статуквото. От другата страна са институциите на държавата, които действат срещу опозиционерите като бухалка. Това нещо на модерен език се нарича институционална репресия.

Властта се надява тоталното затъмнение да свърши работа, защото държи 95 % от медиите в държавата. И това действително им върши работа – много хора в провинцията и дори в някои крайни столични квартали нямат представа какво се случва. До тях не достигат и аргументите на протестиращите. И се получават парадокси. Например едната тръба на тунел Витиня на т.нар. магистрала „Хемус“ е затворена за ремонт вече 6-та година. Движението е отвратително, десетки хиляди коли всеки ден са принудени да търпят несгодите на това безобразие.

Подобно е положението и с участъка на магистрала „Тракия“ край Чирпан, където асфалта е на вълни от няколко години. Трошат се хиляди коли, губи се време. Реакция няма, освен оплакванията на потърпевшите пред близки и познати. Тези безобразия се възприемат като даденост, нещо нормално. Но за двучасово блокиране на „Ситняково“ след 22,00 часа, когато движението е слабо – медиите на властта вдигат олелия до небето.

Злополучният ремонт на ул. „Граф Игнатиев“ в столицата продължи месеци наред и завърши с пропуски и претенции към качеството. Хора пострадаха от „перките“, постъпиха в болница. Това обаче не предизвика „вълна на недоволство“ срещу ГЕРБ. Но за палатките на майките на деца с увреждания медийният слугинаж използва изрази като „катуна“, „незаконни“, „неуместни“ и пр.

Всички, защитаващи управлението на Борисов, изтъкват някакви „върхови постижения“, които в другите страни, а и у нас преди Борисов да яхне властта, се считат за нормално задължение на институциите. И същите тия медии не обелват нито дума за милионите в чекмеджето на премиера, за златните му кюлчета и пистолета на нощното му шкафче. За тях това е морално и нормално. Според Менда Стоянова неморални са протестите и блокадите, а пачките са ОК!

Страшно много боклук има за изриване.

Оставка! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

 1. Тези средства изпълнителните директори могат целенасочено да ги насочат за формиране на трудовите възнаграждения“, поясни проф. Ангел Я виж ти – нова технология!

 2. Тези средства изпълнителните директори могат целенасочено да ги насочат за формиране на трудовите възнаграждения“, поясни проф. Ангел Я виж ти – нова технология! Не ми е ясно как ТОЗИ коментар попадна тук, сигурно е поредната врътка относно ДЕМОкакво беше? Демо…, но страшно много боклук има за изриване

 3. До другарят Председател на Общинския Парламент – Враца
  До Другарят Кмет Калин Каменов на Враца
  ИСКАНЬЕ
  от Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ, ул. Райна Княгиня № 20 А-12, 3000 Враца
  Драги Другари, налага се да теглим и другаруваме заедно колата на Враца паланка – ОБЩИНА и в тази посока да споделя няколко факти дето трябва да се решат от целокупния парламент на Врачанската община.
  Въ Кралство Швеция имах възможност да гледам едно Американско САЩ Тв – предаване „ 60 минути“, където се обсъждаха проблемите на обществото и си спомням, че водачът на телевизията, който беше така на възраст направи едно особено предаване където започна да обяснява, „ЧЕ ТОЙ НЕ ЖЕЛАЕ НЕГОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ ДЖОРЖ БУШ МЛАДШИ ДА ПРАВИ ГРЕШКИ В ИЗГОВОРЪТ НА НЯКОЛКО ДУМИ, КАТО ОБЯСНЯВАШЕ ПРЕД ЦЕЛОКУПНИЯ САЩ НАРОД, ЗА ДУМИТЕ И ПРОИЗНАСЯНЕТО ИМ, КОЙТО ПРЕЗИДЕНТА ГРЕШИ“ ще пи представя и снимки от това предаване. Възползвам се от начина на представяне и желанието на телевизионния водещ да помогне на „НЕГОВИЯ, НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ“, както каза тогава той… Та излизайки от тези негови думи, Аз съм решил да изляза с тезата „ВРАЧАНСКИТЕ МУЗОВИРЕ, ДА НЕ ГОВОРЯТ ТАЙНО ЗАД ГЪРБА НА КМЕТА КАЛИН КОМЕНОВ, ЧЕ ИМАЛ ТРИ ЧЕТИРИ АПАРТАМЬОНТА В НОВИТЕ ХУБАВИ БЛОКОВИ, А ДА МУ КАЖЕМ ТЕЗИ НЕЩА, ДЕТО СЕ ГОВОРЯТ ЗАД ГЪРБА МУ И СЕ ПРАВИ ВРАЧАНСКИ МУЗУВИРЪК, ДА СЕ ИЗЯСНИ ОТ ВАС ВРАЧАНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И ВСИТЕ ДРУГАРИЦИ, И ДА СЕ КАЖЕ ИМА ЛИ ИЛИ НЯМА ДРУГАРЯТ КМЕТ КАЛИН КАМЕНОВ ЛИЧНИ АПАРТАМЬОНТА ИЛИ ЛИ ГИ Е ПРЕХВЪРЛИЛ НА БАЛДЪЗАТА, ШУРАНАЙКАТА, БАДЖАНАКА, КАКТО ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ СЕ ОПРАВДАВАШЕ С ТЪЩАТА, ЧЕ МУ ДАВАЛА ПАРИТЕ И ТОЙ КАТО ДОБЪР КЪЩОВНИК ОБУЧИЛ СЕ НА ИКОНОМИКА ВЪВ ФИВТИЗ СЕ ЗАМОГНАЛ ЗА СЕДМИЯ СИ АПАРТАМЬОНТ С АСАНСЬОР И ХЕЛИКОПТЕРНА ПРЛОЩАДКА ЗА ИЗЛИТАНЕ НА САЩ САМОЛЕТИ …
  Направи ми впечатление, че другарят Кмет Калин Каменов изплака пред мегафон-хаджията който си пее за парите на кмето ПО ПРОТЕСТИТЕ и общинарите под прозореца на балконо кметски, и било лошо, че се плашели децата му, както онази докторица от протеста в Ситняково – СОФИЯНСКО, която наду газта на колата си, за да премаже протестиращите се, който и потрошиха с ръце СТЪКЛАТА на колата, а някой крещеше – ДЕЦА ИМА ВЪТРЕ, А ВЪН ТЯ ГАЗИ ХОРАТА ! Малко мръснишки ми изглежда тази история и сравнения, но да успокоим кмета Калин Каменов с невръстните му дечица и той да си каже колко апартамьонта има, и ако има да освободи държавния, да не му плащаме за хитрините ! Има нуждаещи се за това место и един от тях е Ангел Сириняков. Мир сред человеците !
  Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ – 25 авгъстако – 08- 2020 – Враца

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *