Заплахата е Китай! Докато САЩ и ЕС Нападат Русия, Жълтия Дракон Заробва Планетата! Виж Тук:

3

Западът, който иска да изтласка Русия пак в ъгъла, може да ни докара до главите световна китайска хегемония. Която може да се окаже и много опасна.

Горещата фаза на войната, която днес Русия се опитва да избегне, изглежда неизбежна. Защото късото мислене на днешните управители на САЩ и ЕС удари дъното – в опита си да предизвика Русия, Западът вече прибягва и до мръсни оперативни мероприятия.

И понеже всеки средно квалифициран международник ще ви разкаже поне два сценария с предизвестен край на един такъв горещ конфликт, нека хвърлим поглед встрани и се попитаме: Ако САЩ и Европа се готвят за война срещу Русия, то какви са плановете на Китай. Най-многолюдната държава, с най-многолюдната войска, където практически всеки е самостоятелна бойна единица заради традиционните бойни изкуства, с които се занимават от малки. По CNN казаха, че само десетина процента от китайците имат международни паспорти. На 1.6 млрд. души. Представете си! Дали тези китайци няма да видят шанс за собствената си световна доминация в такъв един сценарий е въпросът на въпросите днес. Но западните лидери, увлечени в разправии с цел подялба на сирийските петролни залежи и опити да изхвърлят Русия от енергийния пазар на Европа, сякаш пропускат един такъв сценарий. А днес трябва повече отвсякога Китай да бъде държан под око. Първата икономика в света, която е на път да започне да се разплаща срещу петрол в собствена валута, с мощна и многолюдна армия и немалък ядрен арсенал… който с всеки изминал ден нараства.

Какво още трябва да споменем, че да се стреснат евроатлантическите ни вождове и да се огледат за заплахата зад гърба ни? Дали пък няма да се сбъднат разни предсказания и отвсякъде да „завалят“ китайци, безмилостни войни, които в исторически план не са видели от западния човек нищо добро?

Западните капиталисти решиха, че прескъпата европейска и американска работна ръка и солидните й привилегии само ги вкарва в излишни разходи и преди 35 години се емнаха да си организират производствата в Китай. Че там за няколко юана ти работят денонощно и не питаха как си правиш парите и къде си ги държиш. Още повече, Западът имаше положителния пример на другите азиатски „тигри“ – като Япония, Южна Корея, Сингапур, Хонконг и Тайван. В резултат на непресметнатата добре китайска авантюра обаче днес голяма част от европейските страни и САЩ са деиндустриализирани и разчитат на внос на китайски стоки и суровини.

520 млрд. долара е търговския стокообмен между Китай и САЩ, допреди Тръмп тези дни да вдигне вносните мита. От 2.5 млрд. долара през 1979 г.. Тоест- имаме нарастване 200 пъти. Предупреждението за налагане на мита на част от китайския внос естествено оцвети световните борсови индекси в червено. Китай вече имаше готов отговор за него и обяви от своя страна плановете си за налагане на мита върху 128 американски стоки, включително месо, плодове, стомана и алуминий на стойност 3 млрд. долара. Китай обяви, че ще раздрънка оръжия срещу американските мита и в доминрания от него икономически съюз СТО, където са още Русия и… Индия. Ето как се води истинска търговска война.

На фона на експулсирането на руски дипломати и китайско-американски напрежения, няма как истеричните изстъпления на Тереза Мей и Борис Джонсън срещу Русия по повод аферата „Скрипал“ да бъдат подминати с лека ръка. Английският премиер обаче е само лицето на това нескопосано оперативно мероприятие. Истинските кукловоди и виновници за днешното международно напрежение – западния олигархат пак ще остане в сянка и най-важното – необезпокоявано ще продължи да се занимава с подривна дейност срещу Русия.

Европа прави дори повече търговия с Китай от САЩ – стокообменът за 2017 г. между ЕС и Китай се изчислява на 573 млрд. евро от „Евростат“, или 15.3 % от общия търговски оборот на Европейския съюз.

Китай имат специален план за търговска експанзия и в Източна и Югоизточна Европа – т. нар. бивш съветски лагер. По време на срещата в Пекин на Бойко Борисов с китайското държавно ръководство преди 3 г. китайския премиер Ли Къцян обяви плановете на страната си да увеличи двукратно инвестициите в 16-те източноевропейски държави, както и годишния обем на търговията с тях, който в момента е около 45 млрд. долара. Ще кажете – няма лошо, колкото повече чужди инвестиции, толкова по-добре. Парите не са китайски или български, не миришат, а единствено важна е тяхната принадлежност и количество.

Прагматичния подход към китайската икономическа инвазия в Европа и по нашите земи обаче може да има двуяко значение за крайно отслабената ни държава. Не всички пари стават за взимане, показва печалната ни икономическа история от Прехода и най-вече след влизането ни в ЕС. А икономика, базирана на нестабилния чуждестранен капитал, пък е направо обречена. Утре става нещо и тия пари имат навика да тичат пред вятъра. Наблюдавайте внимателно сделката с ЧЕЗ и ще видите защо няма стабилност в държава, където международния капитал е оставен да прави каквото си иска.

Разбира се, гореспоменатите цифри на търговските отношения с Китай имат идея само бегло да очертаят назряващия проблем с Жълтия Дракон. Колкото повече наедрява той, толкова по-опасно става за бялата раса. Защото по-скоро белия човек ще стане жълт, отколкото китаецът- европеец. Дълбоко съм убеден, че дори и в чисто житейски смисъл хилядолетната култура на Китай, която има дълбоко историческа и цивилизационна стойност, ще смачка под себе си не само европейската, но изобщо и цялата днешна „цивилизация“. Арабските завоеватели ще ни се видят като леко неудобство в сравнение с китайците, които имат съвършенно друг културен код и поглед към света. Те не са бели хора като арабите, които можеш и да подчиниш. Те са качествено различни хора, с неестествена за нашия светоглед нагласа към живота.

В този смисъл безотговорните действия на днешните европейски лидери и на администрацията на Белия дом, които искат да изтласкат Русия пак в ъгъла, може да ни докарат до главите световна китайска хегемония. Която може да се окаже и много опасна.

Затова трябва да помним историческите факти и да почитаме кръвта на предците си. Защото в нестабилния ни европейски свят ще ни опази само живата памет за собствената ни история и цивилизация. Skandalno.net 

Автор: Пею Благов, Skandalno.net 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Много пъти съм ,задавал този въпрос какво правят тези хора тук в тяхната държава няма воина ,в София около квартал Илиянци е пълно с тях , всички говорят за арабите ами тея?Те каквиса кои им дава тези привилегии и защо? много хора са ми казвали че са от основните вносители на синтетични наркотици.колко са нагли и отвратителни е друга тема,но какво правят тези хора тук и кой го разреши?

  2. Най-различни са прогнозите за бъдещето. Едните са, че Китай ще покори света, други са, че наближава 3-та Световна война и краят на света. Естествено много по-разумно би било Китай да покори света вместо да избухне Трета Световна Война. Но, възможно ли е Китай да покори света без война? Единственият начин да се избегне Световната война беше, милиардерите на Европа, Америка, Русия и Китай да се обединят и да направят едно световно правителство и да установят вечния мир и вечното робство, което се предлагаше от групата на билдербергите. Русия и Китай като, че ли не се подадоха на тези предложения. Дано китайците със своите благородни ценности да успеят по мирен начин да обединят света.

  3. китайците кроят планове за столетия напред , не случайно има чайна таун във всеки по-голям град в света , нямат нищо общо с бели , индийци , араби , мюсулмани , индианци и други , съвършенно различни са заедно с корейци , японци , виетнамци и други от жълтата раса , след десетилетия жълтата раса ще са господарите на света …

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *