Задържаха 4-мата терористи + 7 помагачи за атаката в Москва. Броят на жертвите е 93 и ще продължава да расте

ФСБ съобщи, че след извършване на терористичната атака престъпниците са се отправили към руско-украинската граница с намерение да я пресекат, за което са имали съответните контакти от украинска страна, предаде ТАСС.

Директорът на руската ФСБ Александър Бортников е докладвал на руския президент Владимир Путин за задържането на 11 души, включително четирима терористи, извършили терористичен атентат срещу Крокус Сити Хол, съобщи пресслужбата на Кремъл. Според Следствения комитет на Русия нападателите са били въоръжени с автомати „Калашников“ и са имали голямо количество патрони и боеприпаси. Руският следствен комитет съобщи за 93-ма убити, сред тях три деца. По данни на ФСБ над 100 са ранените.

Видео от нахлуването на терористите в „Крокус сити хол“ в Москва. ВИЖ ВИДЕОТО:

„До момента броят на загиналите е 93 души. Броят на жертвите ще продължи да расте. По предварителни данни причините за смъртта са огнестрелни рани и отравяне с продукти на горенето“, се казва в съобщението на Следствения комитет.

Следственият комитет съобщи, че терористите са използвали специална силно отровна течност в Крокус, за да подпалят помещенията на залата, а димът да отрови колкото се може повече хора. Оръжията, които са използвали – автомати „Калашников“, са намерени.

Министърът на здравеопазването Михаил Мурашко съобщи, че 115 души са хоспитализирани, включително 5 деца. 60 пострадали са в тежко състояние.

„В резултат на действията на специалните служби и правоохранителните органи бяха задържани 11 души, включително 4-ма терористи, които са участвали пряко в терористичната атака в Крокус сити хол“, съобщи ФСБ. Спецслужбите продължават да работят за идентифициране на съучастниците на терористите. „След извършване на терористичната атака престъпниците са имали намерение да пресекат руско-украинската граница и са имали съответни контакти от украинска страна“, съобщават още от ФСБ. Разследването продължава.

Двама от заподозрените за снощната смъртоносна атака в покрайнините на Москва са били задържани в Брянска област след преследване с автомобил, написа днес руският депутат Александър Хинщайн в своя профил в „Телеграм“. Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, добави Хинщайн. Хинщайн пише още, че по време на преследването е бил открит огън и колата на заподозрените се преобърнала. „Един терорист беше задържан на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването около 03:50 часа беше открит и задържан вторият заподозрян. Издирването на останалите продължава. В операцията участват всички правоприлагащи органи“, добави той.

При огледа на автомобила марка „Рено“ са били открити пистолет „Макаров“, пълнител за автомат „Калашников“ и паспорти на таджикски граждани, посочва ТАСС.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. За да прикрие другарчетата си укронацисти,Западната преса е пълна с изявления че ислямистите от ДАЕШ са поели отговорност за терора в Москва.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.