ЕС с МНОГО НАГЛО ИСКАНЕ към България! Задава ли се Революция?! Виж Тук:

Нова ЕС-Секира се стовари върху бедния и изнемогващ български народ.

От Брюксел ни „посъветваха“ пенсионната възраст в България да се увеличи драстично, а навършилите годините за пенсиониране да се оставят да работят, ако желаят. Причината е, че населението на Стария континент застарявало. В момента четирима работещи издържали един пенсионер, но само след 10 години съотношението щяло да стане: двама работници на един пенсиониран. Къде са се изпарили пенсионните вноски, които всеки европеец си плаща чинно в продължение на 40 години за спокойни старини- това не е ясно.

Ясно е,че всеки „съвет“ от ЕС е равносилен на заповед! Така че се очертава ние, българите, да работим, докато умрем. Ако има къде… Защото икономиката ни е в такова състояние, че на трудовата борса се търсят само барманки, сервитьорки и камериерки в Слънчев бряг… и чат-пат сезонни берачи на кайсии в Силистренско. А как ви звучи 65-годишна баба с къса поличка да мъкне табла с бира, или дядо с два инсулта да се покатери на кайсията?

Нацията ни боледува, нацията ни е преждевременно състарена и стресирана от безкрайния преход, който изживя и който няма край. От мизерия, от грижи, от трагедии, от бездушни политици и несигурно ежедневие, в което ден след ден умираме.

Затова в държава като нашата късното пенсиониране е равносилно на убийство!

Нашите бизнесмени пък притуриха масло в огъня, а говорителят им Валери Симеонов предложи да се премахне и класът- прослужено време. Тоест, току що постъпил служител и човек с 25 години стаж да получават една и съща заплата.
„Камък върху камък няма да остане, ако политиците се  опитат да махнат класа прослужено време“,  заплаши синдикалистът Димитър Манолов. „Вместо хората да получат обещаното увеличение на заплатите, приходите им ще бъдат намалени. Даването на някакви хипотетични бонуси от работодателите е нереално и абсолютно несигурно. Никой не може да ги задължи. И ако се намалят заплатите на хората, като вместо това им се обещаят някакви коледни премии, този път ще настъпи такъв бунт, че никой няма да може да го потуши“, предупреди Манолов. Това  ще ощети стотици хиляди работещи и те няма да имат друг изход, освен да излязат на улицата.

На противното мнение е председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев. Според него, отпадането на класа за прослужено време било нормално нещо за всяка една държава – членка на Европейския съюз. Хората щели да получават бонуси и така заплатите им нямало да се намалят. Но бонусите щели да се дават за заслуги и добра работа, а не автоматично, каза Данев. Класът прослужено време, според него, водел до липса на желание работниците да се развиват и да увеличават уменията си.

Така от огромните гербаджийски балони за увеличение на заплати и пенсии остана само въздухът.

ЕС ще ни глобява, ако не увеличим пенсионната възраст.

Работодателите ще ни режат добавките, изработени по закон.

Работни места няма. Неслучайно за последните 17 години в бърз тръст от България са избягали нови 1 милион българи, за да търсят препитание в чужбина.

От кого ще дерете по две кожи, господа управляващи, когато всеки си спаси кожата накъдето му видят очите?

А тук останаха само болните, възрастните и нискоквалифициряните. Защото на върха на елита са мошениците, далавераджиите, плеймейтките, фолкпевиците и проститутките.

Но те данъци не плащат! Не им трябва и прослужено време.

Унизени българи стягат бунт на 14 август пред парламента.

Това обаче е само началото.

ЕС с безкрайните си изисквания и бизнесмените с наглия си терор върху хората, съвсем ни дотикаха до пропастта.

И ни останаха само два изхода:

Или да скочим в нея, или да докажем, че не сме овце и да се разбунтуваме.

А овце ли сме? Skandalno.net

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Ами нищо ново под небето, аз съм на 57г. с38г. стаж зад гърба, но новопостъпили със същата кфалификация са с по високи назначения от мен и ако премахнат прослуженото време ,ще се окаже ,че те ще взимат много ама много по високо трудово възнаграждение от мен въкреки ,че имаме еднакви квалификации, аз натрупан 38 годишен опит.

  2. То и сега ни убиват, присъединявам се към евентуален бунт!

  3. ДОКАТО МАФИОТСКАТА ГРУПИРОВКА ГЕРБ Е НА ВЛАСТ НАРОДА ИЗМИРА И ИЗЧЕЗВА ЗА ДА СЕ СПАСИ В ЧУЗБИНА ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ ГЕРБ СЪС ВСИЧКИ КАДРУВАЛИ СЪС ГЕРБ ЗА ДА СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *