Екс-съветник на ЦРУ е шокиран от следващия ход на САЩ в Украйна

Бившият съветник на ЦРУ Джеймс Рикардс: Следващата стъпка на САЩ в Украйна ще е нова ескалация на конфликта

Джеймс Рикардс

„Украйна губи на бойното поле, а санкциите на САЩ (Солидарният Запад) срещу Русия се провалиха, така че единственият останал на Вашингтон полезен ход в тази ситуация е да ескалира конфликта. Това обаче е крайно отчаяна и опасна стъпка“, пише бившият съветник на ЦРУ Джеймс Рикардс в статия за Daily Reckoning.

„Увеличаването на доставките на оръжия от САЩ за Украйна е зашеметяващо. Започнахме с леките ПЗРК Stinger, ПТРК Javelin и РСЗО HIMARS, а след това обещахме да предоставим на Украйна танкове. След това координирано със западните си ментори украинският президент Владимир Зеленски поиска изтребители F-16. Джо Байдън каза „не“, но първоначално каза „не“ и за доставката на танкове. Най-вероятно е само въпрос на време Байдън да одобри доставките и на F-16“, пише Рикардс в статията си.

Авторът отбелязва, че западните оръжейни доставки за Украйна не постигат и няма и да постигнат желания ефект, защото руската армия е възприела тактика, при която бавно и методично изтощава въоръжените сили на Украйна на широк фронт. А това води до невъзвратими загуби (убити и тежко ранени) в украинската армия в съотношение 10 към 1 спрямо руската.

„Факт е, че западните арсенали са силно изчерпани заради огромните доставки към Украйна на оръжия и боеприпаси. И това, при положение, че европейските запаси изначално, още преди конфликта, бяха малки… Ситуацията стана още по-лоша, защото недостигът не може да бъде компенсиран“, твърди Рикардс.

И пояснява: Военната мощ и военно-промишленият комплекс на Европа се конкурират с нулата. САЩ имат и от двете, но не достатъчно, за да се противопоставят едновременно военно на Русия и Китай. Това е сблъсък с предизвестен злощастен край за САЩ, добавя Рикардс.

Западните политици непрестанно повтарят като шамани, че Украйна трябва да победи Русия на бойното поле и изпращат все повече оръжия на Киев. Кремъл е напълно искрен когато им отговаря, че военната им помощ, колкото и да изпращат – все ще е недостатъчна и няма да реши нищо фундаментално в този конфликт, а само ще удължи страданията на украинския народ.

Според прессекретаря на президента на РФ Дмитрий Песков, целите на спецоперацията ще бъдат постигнати, нейното бъдеще и успех не подлежат на съмнение.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. И тоя помияр,дето се е довлякъл от ЕС,та ходи като просяк из нашите заводи,ЩО НКОЙ НЕ ГО СПИРА БЕ,ХОРА? КАТО МИШКИ СЕ СПОТАЙВАТ ПОЛИТИЦИТЕ,А ХОРАТА МЪЛЧАТ! ЗАЩО БЕ,НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ?! КАКВО ИСКАТЕ-КОВЧЕЗИ ОТ УКРАЙНА,ТИВА ЛИ?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *