Доналд Туск: Борисов ми Призна за Пачките и Кюлчетата. Историята му е като извадена от Криминален Роман!

„Премиерът на България Бойко Борисов е допуснал явни грешки, включително и в личния си живот. Той лично ми призна за шкафчето с банкнотите при една наша среща. И аз прочетох в очите му, че искрено съжалява за действията си. Но относно обвиненията към него, че управлявал страната си с диктаторски методи – не мисля че са основателни“. Това заяви в интервю за радио „Свободна Европа“ председателя на ЕНП Доналд Туск.

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Доналд Туск каза в телефонно интервю за Рикард Йозвяк от Радио Свободна Европа, че очаква от премиера на България Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ „повече решителност в борбата с корупцията и олигархичната система.“ Туск отхвърли обвиненията на хилядите протестиращи по улиците българи, както и на 72 % от българския народ, че Борисов е изградил авторитарен режим.

„Борисов допусна явни грешки, включително и в личния си живот“, казва Туск по повод разпространените снимки от спалнята на Борисов, на които се виждат пачки с банкноти от по 500 евро на стойност над милион, златни кюлчета и пистолет.

Председателят на ЕНП заяви, че премиерът му е споделил за случката по време на среща между двамата.

„Да, все още си спомням тази наша среща. Бойко Борисов опита да ми обясни подробно целия скандал и звучеше много искрено. Беше откровен с мен. Прочетох в очите му, че искрено съжалява за грешката си. Историята му беше доста страшна, достойна за сценарий на криминален филм или роман. Но сега сериозно – да, той е в беда. Той е допуснал сериозни грешки, включително и в личния си живот“, разказа Доналд Туск за срещата си с Бойко Борисов, на която българския премиер му е признал вината си и е издал подробности около изтеклите снимки.

Skandalno.net припомня, че през юни месец по медиите изтекоха снимки с пачки от 500-еврови банкноти, кюлчета злато и пистолет от спалнята на Борисов в резиденция „Бояна“, като самият той потвърди автентичността само на този фотос, на който е заснет как спи. ВИЖ ТУК

ГЕРБ членува в ЕНП и има петима евродепутати в най-голямата група в Европейския парламент.

От интервюто на Туск не става ясно кога точно двамата с Борисов са говорили по темата:

„Ще запазя дискретност, защото разказът му звучеше като изповед. И ви моля да ми позволите да бъда по-дискретен, защото става дума за личния му живот. Но все още вярвам, че Борисов е способен да се покаже като демократ, макар и не идеален такъв“, каза Туск.

Припомняме, че последната публична среща между Доналд Туск и Бойко Борисов беше на 2 октомври в Брюксел. Тогава Туск заяви, че очаква още реформи от България, а п-късно Борисов се похвали пред медиите, че е получил подкрепа от ЕНП. Вече четвърти месец в София не стихват ежедневни протести с искане за оставките на Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Досега позицията на ЕНП винаги е била в подкрепа на ГЕРБ. Европейските партньори на Борисов повтарят като гламави една и съща опорна точка: че през март ще има редовни парламентарни избори и тогава българския народ ще може да изрази легитимно и законно волята си кой да го управлява.

„Ситуацията в България не е чак толкова лоша. Това е мое частно мнение. Разбира се, имаме достатъчно причини за критики относно ефективността на съдебната система и механизмите за борба с корупцията в България. Но ще е прекалено ако кажем, че ГЕРБ и Бойко Борисов са изградили авторитарен режим. Българската политическа система все още има механизми за контрол и баланс.

В страната все още има много силна опозиция срещу правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов. Президента Радев е техен яростен критик. Там все още има свободни медии, които имат възможност да атакуват и критикуват правителството. А и след няколко месеца ще се проведат редовни избори, което значи, че все още народа на България може да контролира кой да го управлява“, заяви Доналд Туск в интервюто.

По отношение на раздел „върховенство на правото и демократични принципи“ в ЕНП сме по-притеснени за други страни членки на ЕС, отколкото за България. Става въпрос за Полша и Унгария. Можем да прибавим към тях и Беларус, въпреки че тя не е член на ЕС“.

„Но не очаквайте да оправдая всички грешки на Бойко Борисов. Познавам го от много години и знам, че той все още има добри намерения. Но вие сте прав – добрите намерения в политиката не са достатъчни. И затова ние от ЕНП ще изискаме от Борисов и ГЕРБ повече действия, повече усилия, за да ни убедят, че действително имат желание да се борят с корупцията и проблемите в съдебната система.

Трябва да сме наясно, че политическият пейзаж в България е по-сложен от конфликта между ГЕРБ и опозицията. Както знаете, Русия е много активна в България. Турция също се домогва до повече власт над София. А към това трябва да прибавим и вътрешните войни между няколко местни олигарси. Тези неща също са част от пъстрата и сложна политическа картина в България. Както казах, няма да оправдавам прегрешенията на Бойко Борисов, но се надявам през март да стане ясно каква е волята на българските избиратели“.

На въпроса как ще коментира произвола на главния прокурор Иван Гешев и по-специално нахлуването му в президентството, Доналд Туск отговори, че не е особено вещ по съдебната система на България.

Последният въпрос на Рикард Йозвяк към Туск е дали всичко това означава, че „Бойко Борисов е все още достатъчно добър за ЕНП“.

„Да, ако Бойко Борисов и ГЕРБ бяха единствените проблеми на ЕНП, щях да съм най-щастливият човек“, отговори Туск.

КОМЕНТАРЪТ НА SKANDALNO.NET:

Оценката на Туск, че пачките и кюлчетата в нощното шкафче на Борисов били „явна грешка в личния му живот“ е цинична и неадекватна. Това, драги ми корумпиран евро-смехурко Туск, не е грешка в личния живот на мутро-премиера български, а корупция на най-високо държавно ниво и при това в особено големи размери.

Грешка в личния живот е ако си се развел по твоя вина и съжаляваш, а пачките на стойност 1 млн. евро и кюлчетата в чекмеджето ти – те вкарват в затвора. Когато народът ти бедства, когато 2 млн. пенсионери живеят под прага на бедност и на предела на оцеляването, когато друг 1 млн. бг. граждани са работещи бедни, а други 2.5 млн. са се евакуирали от мизерията в западна посока… и в това време се види как колониалния сатрап и самодържец 11-та година Борисов си е натъпкал шкафчето с пари и кюлчета до пръсване… без никакъв шанс да докаже произхода им… това е мерзко престъпление и заслужава най-тежко наказание и презрението на народа си.

Драги ми Туск, знаем че си корумпиран кретен, като повечето си колеги в ЕНП и слугата си Борисов. Но по-умен ще изглеждаш, ако не коментираш така лежерно чудовищната корупция в България и колониалната диктатура, която Европа ни спусна заедно с банкянското си мекере. Опита ти да оправдаеш една СИК-аджийска мутра от 90-те години е нелеп, но ние разбираме защо го правиш. Защото е част от евро-мафията, в която си и ти. Брюкселската мафия, която отпуска средства на хартия, но краде реални пари от еврофондовете… и то до изнемога. Мутрата си е мутра, драги ми мафиоте Туск.

Недодялания селтак Борисов не само държавник и демократ никога няма да стане, ами и за рафиниран крадец не го бива. Борисов го тресе животински страх, също както и вас в Брюксел. Защото част от кюлчетата и пачките в чекмеджето му са били предвидени за пренасяне до Брюксел. Инак за чий го оправдавате и браните така ожесточено. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Ей с такъв защитник, палач не ти трябва. Мария Магдалена в костюм, сълзи и всеопрощение, това ли очаква Бойчето или художествената самодейност на един Доню го закопа завинаги?

  2. СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО ЧРЕЗ РАЗСТРЕЛ НА БОРИСОВ И ГЕШЕВ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ И ВСЕКИ ДЕН Е КЪСНО НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА И СВЯТА ИСТИНСКИ БРАТСКА Н А В Е К И РУСИЯ

  3. ОПРОСТАЧЕНА ЦИГАНИЗИРАНА ЗАСПАЛА РОБСКА РАЯ НЕ РАЗБРА ЛИ НАЙ ПОСЛЕ ЧЕ АКО НЕ ГЛАСУВАШ ЗА БСП ПРОМЯНА НЯМА ДА ИМА Н И К О Г А И ВЕЧНО ЩЕ ВЛАСТВА БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И ФАШИСТКАТА МУ МАФИОТСКА ХУНТА ГЕРБ ПОДКРЕПЯНА ОТ СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ НАТО ЕС САЩ СОРОС

  4. ОПРОСТАЧЕНА ЦИГАНИЗИРАНА ПРЕДАТЕЛСКА РОБСКА РАЯ БЪЛГАРСКА НЕ РАЗБРА ЛИ НАЙ ПОСЛЕ ЧЕ АКО НЕ ГЛАСУВАШ ЗА БСП ПРОМЯНА НИКОГА НЯМА ДА ИМА И ВЕЧНО ЩЕ Е НА ВЛАСТ БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И ФАШИСТКАТА МУ МАФИОТСКА ХУНТА ГЕРБ ПОДКРЕПЯНИ ОТ СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ НАТО ЕС САЩ СОРОС

  5. ОПРОСТАЧЕНА ЦИГАНИЗИРАНА ПРЕДАТЕЛСКА РОБСКА БЪЛГАРСКА РАЯ НЕ РАЗБА ЛИ НАЙ ПОСЛЕ ЧЕ АКО НЕ ГЛАСУВАШ ЗА БСП ПРОМЯНА НИКОГА НЯМА ДА ИМА ВЕЧНО ЩЕ ВЛАСТВА БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА И ФАШИСТКАТА МУ МАФИОТСКА ХУНТА ГЕРБ ПОДКРЕПЯНИ ОТ СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ НАТО ЕС САЩ СОРОС ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА ФАШИСТКАТА ХУНТА ГЕРБ КЪМ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ ОБРИЧА БЪЛГАРИЯ НА ИЗТРЕБЛЕНИЕ ОБЕЛЮДЯВАНЕ ЗА ПРИЦЕЛ СРЕЩУ БРАТУШКИТЕ

  6. Най-напред е интересно на какъв, аджеба, език българският кретен е правил такива интимни признания пред европейския кретен. Дали Боко научи английски или Туск знае български. Или Боко се изповяда интимно чрез преводач.Или Боко просто го е гледал в очите с поглед на виновно куче, а оня чел в очите му. Мистерия пълна,ш’а зна’йш.
    А колкото до човек, който нарича един милион евро и кюлчета злато грешка и заявява, че в България, обърнете внимание „ВСЕ ОЩЕ има свободни медии“, такъв няма какво да го коментираме. Факта, че това за него са дреболии само говори колко по-напред с материала са в Европата – за тях милион евро и няколко кюлчета злато са си дерболия, джобни пари.

    • Има един универсален световен език с мучене, пулене и ръкомахане, който нашият владее до съвършенство, но от опит да ви кажа полскоруският и българоруският са един и същи език. Понеже и двамата са учили руски, много е вероятно да са ползвали тези си познания.

      • Аз пък да ви кажа, че тази Тиква много неща е учила, чак вИШо образование има, ама вътре в тиквата на Тиквата нищо не е останало, вятър духа между ушите, така, че едва ли знае българоруски.По ми изглежда вероятно Туск да е получил част от съдържанието на чекмеджето – от този по-универсален международен език няма.

  7. еми да беше защитил и хитлер този псевдо защитник на европейското право . много нагъл и циничен е , че е допуснал грешка , да ама грешките неса извинение за наказателна отговорност . България ще е добре тогава когато излезе от тази пирамида ЕВРОПЕИСКИЯ ОБРЪЧ И ИМА УПРАВНИЦИ С ТОПКИ А НЕ СЪС СЛИВИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.