Главнокомандващият на холандската армия: Гответе се за война с Русия

Главнокомандващият на нидерландските въоръжени сили Мартин Вийнен призова страната да се подготви по-добре за евентуална бъдеща война с Русия.

„Нидерландия трябва сериозно да се страхува от война и обществото ни трябва да се подготви за нея… Русия става все по-силна“, заяви в интервю за вестник De Telegraaf генерал-лейтенант Мартин Вийнен, командир на Кралската нидерландска армия, цитиран от изданието „Нюзуик“.

Нидерландия, която е една от страните, основателки на НАТО, е ревностен поддръжник на Украйна. Миналата седмица нидерландският премиер Марк Рюте обяви, че страната му скоро ще достави 18 изтребителя F-16 на Украйна. А Вийнен, който на 1 януари ще се оттегли от поста си, заяви, че Нидерландия трябва да последва примера на други държави, които се намират в близост до Русия, визирайки усилената военна подготовка, която тече в страни като Швеция, Финландия и балтийските държави.

„Има само един език, който Русия разбира, и това е езикът на силната армия“, казва Вийнен. Главнокомандващият на нидерландската армия не е единственият, който призовава за по-добра подготовка за евентуална война с Русия – в интервю за Welt am Sonntag на 16 декември германският министър на отбраната Борис Писториус говори за необходимостта Германия да снаражи по-добре армията си, като увеличи запасите си от оръжия и снаряди. Писториус заяви, че Германия трябва да е в състояние да се защитава ефективно, както и да предоставя оръжия на Украйна, тъй като САЩ вероятно ще намалят участието си във войната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

 1. Как не ви е срам? Някои западняци, ограбихте Русия и насадихте жесток бандитизъм, корупция през Перестройката , ограбихте руски територии, избихте руско-украинското население и Украйна остана без половината си население и без здрави мъже, налапахте с принуда нови две държави, като Швеция и Финландия, вкарвайки ги в една напълно безсмислена и високо разходна институция като НАТО, която не решава проблеми, а създава проблеми и ги държи в колониално подчинение. За капак, Зеленски ви рекетира, може и да ви спретне някоя война и да подпали Европа и се изсули към Израел, авие ще духате супата и ще събирате трупове на европейци!
  Опитват се да запалят война, но не европейците от континентална Европа, обаче те ще понесат последствията!
  Глупаци!

 2. Генерал Маарти, твоята война, студената, свърши, пиши мемоари. Първия ковчег от новата война и гражданска започва а ти в Дан Хааг

 3. БАЛГАРСКАТА „ЯСНА ПОЛЯНА“


  Аз зная има „Ясна поляна“ в Русия
  Там живял е Лев Николевич Толствой
  Пред него желая да се поклоня
  И една история да сътворя !

  Той написал е „Война и Мир“
  Който може нека да я прочете
  Там казал е всичко за „Войната и Мира“
  Глупаците обаче трябва да я прочетат !

  И филм има за тези времена
  Хората умирали за едната пустота
  Аз виждам героите напети там
  Починали ненужно, малко поживели !

  И става Лев Толстой герой от тази книга
  Картината показва как оре родното поле
  Впрегнал е коне във дървеното рало
  Ще сее жито да има хляб да се живее !

  Това е символа на човешкия живот
  „Война и Мир“ с природата във бой
  Да създаде хляб за хората и теб
  Това е картина от борба в един роман !

  Друго желая да споделя сън Вас, любими мой
  От бунта на тоз човек велик от свойто време
  Отлъчен бил от църквата мужика
  Бог има право да отлъчва, „но доброто си остава“!

  Зная, че Българите са го признали
  Във чест и Група са назовали
  „ТОЛСТОЙЗЪМ“ Е БОРЕЦ ЗА МИР
  И ПРИЗНАЛИ МУ „Ясна поляна“ село до море !

  Лев Николаевич Толстой не достигна този бряг
  Но Българите знаят за героя „Война и Мир“ сега
  Той беше и ще бъде „БАЙРАКА НА МИРА“ в света
  Срещу войната възстанете в „Име на Мира“ !

  Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
  02.04.2023 – ВРАЦА – БЪЛГАРИЯ

 4. А бе пикльо, вие дето целувахте задниците на хитлеристите сега ще целувате задниците на укро нацистите. Ако някой ден станете военна цел на Русия, просто няма да ви има. Като сменихте името на смотаната си държавица и почнахте да целувате задниците на краварите си въобразихте, че някой се интересува или му пука за вас.
  Вие както и укронацистите сте единствено пушечно МЕСО за краварите и ще им спечелите няколко часа, докато ви избият и започнат тях.
  Клоун смотан.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *