В Москва Румен Петков призова за остър отпор срещу съвременните методи на колонизация

В Москва председателят на АБВ Румен Петков призова за защита на националните традиции, ценности, история и икономика и остър отпор срещу съвременните методи на колонизация.

Лидерът на АБВ Румен Петков, зам.-председателят на партията Владимир Маринов и Румен Петков, член на Гражданския съвет, са в Москва по покана на най-голямата руска парламентарно представена партия „Единна Русия“. В рамките на Форума на поддръжниците за борба със съвременните практики на неоколониализма „За свободата на нациите“ те представят декларации в различни тематични панели.

Петков отбеляза, че в последните три десетилетия пред очите ни се разгръщат нови извратени форми на неоколониализъм. А т.нар. „цветни революции“ са се оказали средство за разрушаване на общества и държави с цел икономически грабеж, като даде за пример събитията в Ирак, в Либия. Същевременно, опитите да се наложи цензура да се забранят мнения, различни от официозните, да се забрани достъпът до медии, да се забраняват медии, да се пренаписва историята, да се рушат хилядолетни традиции, да се посяга върху вероизповеданията, показват едно извратено мислене и готовност за действие, които трябва да срещнат изключително сериозен отпор, подчерта той.  

„Никой не потърси сметка на престъпника Тони Блеър, който излъга целия свят, че в Ирак се произвеждат биологични оръжия. Избихме 300 000 жени и деца на Ирак и това остана безнаказано. Европейският съюз придобива вид на колония на Съединените щати и яркото доказателство са налаганите безчет санкции – от Куба преди 63 години, до Русия в последните три. Но най-яркият пример е решението за предоставяне на 50 милиарда евро на Украйна, за да продължи избиването на украински и руски мъже, за което Европейският съюз получи потупване по рамото от президента Байдън.

Ние не потърсихме отговорност и за войната на НАТО срещу съседната на България братска Югославия отпреди 25 години. Или ще се изправим да защитим традициите, ценностите си и историята си, икономиката си, или приемаме неоколониализма, като форма на утрешния ден на България и Европа“, заяви в изложението си Румен Петков.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Добре, че тези наши хора отидоха в Русия да ни измият поне малко от позора, който сегашните т.н. политически лидери и правителства натрупаха през толкова краткото време. Привет съотечественици.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *