Време е Радев да Сбъдне Най- Големия Кошмар на Борисов!

4

Протестите срещу Борисов и ГЕРБ ще постигнат крайната си цел – самозабравилият се диктатор от Банкя ще бъде свален. Въпреки временното затишие, след 2 дни се очаква протестите срещу правителството отново да избухнат с пълна сила. Потресаващите кадри на полицейско насилие, гьонсуратските опити на Борисов да залъгва народа с некадърно написаната си и ултра-нелепа Конституция, в съчетание с все по- ширещата се корупция и безочие на Шайката, с все по- очевидно преднамерените и нагли акции на главния прокурор Гешев – всички тези безобразия няма да бъдат простени на Борисов и ГЕРБ. Не и този път.

Най- големият ужас за Шайката е служебно правителство на президента Радев. ГЕРБ не го и крият, защото знаят, че този път кражбите и беззаконията им ще бъдат наказани. Борисов припознава като свой най- голям опонент Радев. Именно президентът запали искрата на протеста с взривяваща си реплика: „Мутри вън!“. Само и единствено Румен Радев в момента разполага със силата и подкрепата на народа да сложи край на неофашистката Хунта ГЕРБ веднъж завинаги. Президентът обаче не желае засега да оглави официално протеста. Очевидно се притеснява, че това би могло да доведе до отслабването му.

Засега Радев предпочита протестът да остане безпартиен, въпреки че някои малки партии като „Да, България“, ДСБ, Възраждане и прочие кандидати за слава, се опитват да се пришият и да си препишат заслугата. В същото време, Слави Трифонов доволно потрива ръце, защото именно неговата анонимна партия, за която няма никаква информация, учудващо трупа най- много дивиденти и обира народното недоволство. И реално, без никакви усилия, и без значение какви лица ще попаднат в нея, вече е сигурен участник в следващото Народно събрание.

Дълго време Радев сякаш бе забравил защо бе избран от народа с над 2,5 млн. гласа – всички гласували за негоочакваха да ги поведе срещу ГЕРБ и да промени статуквото. След дълги вътрешни колебания той действително го направи. Но президентската институция е прекалено тясна за целта. А какво би се случило ако Радев оглави своя партия – нещо още по- страшно за ГЕРБ и Борисов от служебното му правителство, което в момента така ги страхува!

Идеята за президентска партия не е нова. Тя се зароди още в началото на мандата му, тъй като дотогава никой, освен Царя, не се беше радвал на такава подкрепа. Но изведнъж плъзнаха из медиите до болка познатите ни платени от ГЕРБ уж независими социолози, политолози и пр., които скочиха да обясняват каква фатална грешка щял да допусне Радев ако направи партия. Как нямало да му се получи и пр. врачувания, зад които не стоят никакви реални обосновки. Зад Румен Радев обаче стоят 2,5 млн. души! Да си спомним за един от скандалните записи на Борисов, в които той признава, че се страхува да вземе каквото и да е решение за саморазправа с Румен Радев, заради огромната подкрепа на населението към президента.

Няма смисъл Радев да се бори за втори президентски мандат. Той може да постигне много повече от това! Тази институция е тясна за него и ограничава изключително много полето му на действие – а в момента България има вопиюща нужда тъкмо един честен и достоен човек като него да се развихри и да действа с размах. Румен Радев е единственият политик, който може да разбие статуквото на ГЕРБ от раз и въпреки огромният им финансов ресурс, външна подкрепа и кадри на явни и скрити длъжности в държавата, да ги изхвърли завинаги от политиката още на следващите избори. Защото само Румен Радев може да концентрира върху себе си и върху бъдещ свои политически проект 3 пъти повече подкрепа от тях. В същото време, може да осуети опитите на всякакви политически популисти като Слави Трифонов да се възползват от ситуацията и да трупат дивиденти. България няма нужда от втори Марешки или нов Бареков. Отделно провалени партии като ВМРО, НФСБ, ДСБ и Да, България и техните лидери, няма да получат никакъв шанс за изява и няма да разпиляват гласовете на народа във всякакви задънени улици без изход. ДПС пък ще се маргинализират, тъй като няма да имат лостове за влияние върху партия, която е събрала две трети от гласовете на народа.

Няма никакъв смисъл Радев да се кандидатира за втори президентски мандат в рамките на това политическо статукво, в което противопоставянето на леви и десни е чутовно и неразрешимо, а отстрани дебнат финансирани от САЩ НПО-хиени, които подкупват, натискат и придърпват България в орбитата на унищожителния глобализъм. Президентът или трябва да го строши това статукво, или да му стане съучастник, примирявайки се с позицията на страничен наблюдател. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

 1. Наде, разсъждавай маки по-реалистично. С това Велико НС, Бойко сам си слага таралеж в гащите. Щом искате ВНС, ето ви ВНС, но то да обяви България за ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА както в Русия и САЩ, а ние народа ще си изберем Радев за президент, а Бойко ще го пратим там където му е мястото.

 2. ПЪРВО РИТАНЕ НА БОЙКО БОРИСОВ , ПОСЛЕ СЛУЖЕБНА ПРАВИТЕЛСТВО, ПОСЛЕ ИЗБОРИ СЛЕД ТОВА ЩЕ РЕШАВАМЕ НОВА КОНСТИТУЦИЯ, КОЯТО ТРЯБВА ДА ПРЕМАХНЕ ТАЗИ С МНОГО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В НЕЯ ––- НЕ НА ВОЕНИТЕ СЪЮЗИ , НАТО БЛАТО, БАЗИ НА САЩ –––––- НИЯ САМИ ЗА МИР В ЕВРОПА И ЦЕЛИЯ СВЯТ ––––––- ИЗБОР НА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ , СЪД НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, РЕСТИТУЦИЯ НА ПРЕСТЪПНИТЕ СДЕЛКИ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА –––– СЪД НАД ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ––––- ИМА МНОГО ДА СЕ РАБОТИ –––- АЗ СЪЩО ИМАМ ПРАВО НА ГЛАС В НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ ! –––––––– СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ – ВРАЦА

 3. А ти прочети законите преди да се излагаш като селския идиот- ВНС се свика с МНОГО КОНКРЕТНИ задачи. Схемата е проста:
  – внася се ПРОЕКТ за Конституция
  – парламента обсъжда и променя ако е нужно проекта
  – парламента с 2/3 мнозинство решава да се свика ВНС
  – избираме ВНС
  – там почват да се обсъждат предложените ПРОМЕНИ и НИЩО ДРУГО
  – приемат се някакви промени в Конституцията
  – честито, ВНС си свърши работата

  Уловката е, че ВНС може да обсъжда и гласува САМО и ЕДИНСТВЕНО това което е предложено от парламента в проекта, НИЩО ДРУГО НЕ МОГАТ ДА ПИПАТ. Не могат да сменят режима на „президентска република“, не могат да премахнат институцията „главен прокурор“, не могат да решат повече да няма ВНС и всичко да се прави от прост парламент с 2/3 или 3/4 мнозинство- сега схващаш ли?

 4. ГЕРБ – сега продължава Непростимото опозоряване на държавата наложено от външни политики, което понасяме! – Огромно финансиране в алчни и продажни изпълнители на държавни роли и постоянно отхранвани да ги сменят следващите измамници! Спомнете си пребоядисаните дърти и млади клоуни от „демокрацията“, непростимия Костов и необяснимия като реалност президент от ГЕРБ?!?!?
  Неизтощимата българска вяра за спасение – метната на Царя, на некои алчни евроизмамници и като капак на сегашния генерален мафиот. Намериха ни колая трайно и изгодно – контролирания престъпник е най-удобния тиранин на народа си! Престарава се в послушанието, а простотията му спестява усилия и пари и улеснява удобната му подмяна от външните менажери.
  НО ако „народната борба за справедливост“ Ви се вижда и Ви СЕ ИСКА да е Е ИСТИНА и Надежда – НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, че в този ДОБРЕ организиран театър са вложени достатъчно много пари и ПРОВЕРЕНА от исторически опит практика за ДА НЯМА резултат в полза на Желаещите БГ Справедливост! … спомнете си …

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *