Видни общественици с отворено писмо, в което искат незабавна оставка на кабинета и разпускане на НС

Решени сме да се обединим и действаме заедно, въпреки различията помежду си

ОТВОРЕНО ПИСМО

До лидерите на парламентарно представените партии

КОПИЕ 

До президента на републиката и председателя на Народното събрание

България се намира в особено критичен етап от хилядолетната си история. Състоянието на повсеместен духовен и икономически упадък се задълбочава като функция от управлението на лишен от ценности, деградирал политически елит, който целенасочено руши устоите на обществото ни.

Една антибългарска клептократична клика, ползваща се с подкрепата на външни фактори, се е заела активно да подложи на изпитание всичко, което може да бъде свързано с България и българите като нация.

На безпощадна ревизия се подлагат колективната памет на българина, православното християнство като религия, формирала определени мироглед и ценностна система, семейството като общност, в рамките на която се отглеждат и възпитават децата на България.

За съжаление, всичко това се представя като неизбежен „цивилизационен избор“ и светло евроатлантическо бъдеще, което някога ще донесе благоденствие за всички членове на обществото ни.

Националната държава, според новите догми на либерал-социализма, е излишна. Глобалисткият олигархичен елит разглежда националната държава като отживелица, нещо, което е в тежест на „свободните“ и „отворени“ безкласови, денационализирани, атеистични общества.

Всичко, което властта прави в момента, ни кара да мислим, че се цели изчистването на територията ни от нас, българите, и от всичко, което може някога да напомни за съществуването ни.

Това е обезродяване, това е дебългаризация.

България не е на прага, а вече е изпаднала в чудовищна демографска катастрофа. На карта е поставено физическото оцеляване на нацията, но лидерите на управляващите партии – на практика компрадори, неглижират темата за изчезващия български човек.

Компрадорите нехаят за съдбините на отечеството, интересуват се единствено от безогледен грабеж на държавни средства, легендирайки го като „свободен пазар“ и „икономика, основана на правила“. Това, разбира се, е бутафория, която създаде олигархичен модел, целящ единствено трансфера на публичния ресурс в ръцете на малцина, които формират клиентелата на властта.

Вече е повече от очевидно, че икономика без участието на държавата като акционер и инвеститор не може да допринесе за прогрес.

У нас се случва обратното – критична инфраструктура, от която зависи живота и здравето на българския народ, се намира в предаварийно състояниe; липсва адекватен план за инвестиции, с които да се преодолее разпада. Жизненоважни сектори са недофинансирани.

Усеща се дефицит за елементарни съоръжения, като линейки и детски болници, въпреки огромния бюджет на т.нар. „здравна каса“. Възрастните и болни хора са подложени на геноцид покрай самоцелно усложнената процедура за изписване на лекарства, която очевидно облагодетелства фармацевтичните лобита.

Да не говорим, че нашите сънародници вече пътуват до Турция и Сърбия, за да си купят по-евтини лекарства, и то на български производители! Сглобката разви истински „лекарствен туризъм“.

Всичко наоколо е пропито от корупция и се разпада, но властта твърди, че в страната се наблюдава небивал подем.

Настоящото правителство бе формирано след арогантна и безцеремонна подмяна на вота на българските граждани. То няма ясна програма и цели; като единствен приоритет се изтъква участието на България във военния конфликт между Русия и подкрепяната от някои западни държави Украйна.

А истинският приоритет е личното оцеляване на партийните лидери от сглобката, откупването им от санкции, в името на което те посегнаха дори на българската Конституция.

Темата за войната и мира е екзистенциална, не геополитическа.

Инфлацията е осезаема за джоба на всеки гражданин, когато плаща битовите си сметки или когато влезе в магазина.

В същото време тъй нареченото „евро-атлантическо“ правителство, наричано презрително от българите „сглобка“ и ползващо се с рекордно нисък рейтинг, пренасочва крупен държавен ресурс към украинския фронт.

Основен приоритет за България е Украйна, казва премиерът Николай Денков и директно самопризнава родоотстъпничеството си.

За първа година пенсионерите ни не получиха коледни бонуси – средствата за тях бяха „пренасочени“ към украинската икономика.

За подобно деяние въстана цяла Германия, докато българският народ все още е „успан“ от пропагандата на казионните телевизии.

България трябва да гледа на войната в Украйна, както и на всяка друга война, прагматично. Изхождайки от националните си интереси и от интересите на българския данъкоплатец. И вместо непрестанно да говорим за ново и ново въоръжаване, трябва да говорим за мир и преговори.

Риторика, която вече се възприема от консервативните кръгове в Европа и зад Океана

Няма по-висша ценност от мира и човешкия живот, пацифизмът не е мръсна дума, нито синоним на путинофилия, както ни убеждават ултралевичарите.

Въвличането на България във война е нещо сериозно и сме напълно убедени, че тези, които извършват това, трябва да понесат отговорност.

Кой и защо е решил, че може да продължава да „инвестира“ парите на българския данъкоплатец в едно корупционно блато, в една загубена война?

Естественият път, който България трябва да поеме, е този на пълния и безусловен неутралитет. Всичко друго крие огромен риск и не е подчинено на българския национален интерес.

Единственото, което това правителство прави в международен план, е системно и с ентусиазъм да затвърждава колониалния статут на България, като се съгласява с абсолютно всяка мерзост, на която страната ни бива подлагана.

Приемането на България в митническия съюз, по-известен като шенгенско пространство само по въздух и вода, при положение че 97% от всички пътници и товари се движат през сухопътните граници, е показателно.

В допълнение правителството се съгласи да приеме неограничен брой мигранти, които да пребивават на територията на България. Намираме това поведение за крайно унизително и безперспективно, рушащо авторитета и имиджа на страната и народа ни.

България не може да продължава да издържа нито Украйна, нито ислямски фундаменталисти, предрешени на мигранти. Самоубийство е доброволно да  внасяме тероризъм, че и да прекрояваме образованието си по неговата мяра. 

Българската власт трябва да помисли преди всичко за българския народ и да го направи с любов и загриженост, а не с досада и популизъм. България заслужава истински консерватори и родолюбци в управлението и нашата мисия е да й ги дадем.

Категорично се противопоставяме на опитите да се формира псевдодоктрина на „националното единство“, която стъпва само и единствено върху омразата и фобията към други народи, съобразно една геополитическа конюнктура, наложена отвън.

Считаме, че това правителство целенасочено дезинтегрира българската нация и руши утвърдени през хилядолетната ни история архетипи. Създаденият ценностен вакуум и правен нихилизъм доведоха до упадък на държавността. Все по-малко българи се отъждествяват с българската държава, такава, каквато е в момента.

Убедени сме, че в спешен порядък трябва да бъде преосмислена българската външна политика и всякакви бъдещи „партньорства“ следва да се базират приоритетно на националния интерес, а не на колониална зависимост.

Незабавната оставка на настоящото правителство и разпускането на 49-ото народно събрание е само едно от условията, за да започне процес на нормализация в страната – а именно възстановяване на СУВЕРЕНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ!

С настоящото възвание искаме да уведомим всички институции и парламентарно представени партии, че така повече не може. Унижението и разпадът няма как да продължат. Всеки ден на власт на това управление е пагубен.

Ако правителството не подаде оставка в приемлив срок – около тъй наречената „ротация“, сме решени да  предприемем всички законови стъпки като граждани и сложим точка на този престъпен режим.

В най-скоро време ще представим пред обществото конкретната си визия за спасяването на отиващата си българска нация, за възстановяване на поруганата българска държавност.

Първо България!

Решени сме да се обединим и действаме заедно, въпреки различията помежду си.

Правителство на „евроатлантическите ценности“?

А кога ще има българско правителство, изповядващо български ценности?

Правителство, което ще възроди българската култура и образование, икономика, армия, честта българска? Правителство, което ще се погрижи за своя народ, не за чуждия.

ВЪЗВАНИЕТО ПОДПИСАХА:

Страхил Ангелов, публицист

Петър Волгин, журналист, радиоводещ

Недялко Недялков, журналист, издател

Николай Марков, експерт по национална сигурност

Крум Савов, журналист, тв водещ

Петър Недевски, общественик, движение „Агора“

Боян Чуков, експерт по антитероризъм, дипломат

Проф. Боян Дуранкев, икономист, преподавател

Давид Александров, съпредседател на сдружение „Род“ и „Месец на семейството“

Симеон Миланов, журналист

Тодор Беленски, журналист

Войн Божинов, учен, доктор по история от БАН

Вихра Павлова, учен, доктор по философия от БАН

Емил Йотовски, писател

Станислав Бачев, доктор по политология

Мария Мусорлиева, адвокат, специалист по изборно право

Иван Динев – Устата, музикант, шоумен

Николай Бареков, журналист

Румяна Ченалова, адвокат

Проф. Нако Стефанов

Ген. Стоимен Стоименов

Антон Проданов, общественик, сдружение „Съединение“

Симеон Славчев, политик

Иван Герасимов, журналист

Пламен Павлов, Българска газова асоциация

Стоян Калоянов, лекар, общественик

Калин Тодоров, публицист

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

18 коментара

 1. Благодарим и на Скандално. Вчера поместиха този призив в ПИК, всяка медия трябва да го помести. Сега ше видим .

 2. Аз съм силно притеснен и същевременно дълбоко учуден, че не мога да намеря в това отворено писмо – обръщение, нито една теза, нито една мисъл, нито една дума с която да не съм съгласен. Съгласен без каквито и да било резерви. Всичко което е посочено в отвореното писмо е в пълен синхрон с моите възгледи и аз поскрепям изцяло изложените тези. Единственото което искам да добавя, че в този момент не може да се търси никакво подминаване на въпроса за чисто наказателно-правната отговорност на редица „политически дейци“. Да въвлечеш една мирна страна – България във военен конфликт между други две държави в Европа, само защото ти мразиш едната от воюващите страни това е не само цивилизационно и политическо престъпление а и криминално такова. Кой дава право на член на това правителство да ангажира военно България в този конфликт? Народното събрание не е гласувало такова решение и това е отговорност само на един човек – военният министър. Той не само следва да бъде незабавно отстранен но и незабавно съден като криминален престъпник.

 3. напълно подкрепям тази подписка, ще е хубаво ако може и ние обикновенните хора да можем да се подпишем, макар че за правителството това е без значение, те никога не са се интересували какво мислят и искат хората, както стана и с референдума, за тях няма закони, ако нещо не им харесва променят закона в техен интерес.колкото по-дълго са на власт, толкова по-големи щети нанасят.не само трябва да бъдат отстранени и съдени, вече и народен съд им е малко .

 4. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗАМЕТЕНАТА ИСТИНСКА ГРАДСКА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ НА СВЕТЛО.
  ТАЗИ УПРАВЛЯВАЩА СЕЛСКА АНТИИТЕЛИГЕНЦИЯ ДА БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА НА БУНИЩИТО.
  СЕЛЯНИТЕ СА ГЕНЕТИЧНО УВРЕДЕНИ ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО.ТЕ СА РОБИ И ТАКИВА СА ИМ ПОКОЛЕНИЯТА.ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 34 Г. НИ УПРАВЛЯВАТ НАД 90% СЕЛЯНИ.
  И КАКТО КАЗВА ЗАХАРИ СТОЯНОВ–СЕЛЯНИТЕ СА НАЙГОЛЕМИТЕ ПОДЛЕЦИ И ПРЕДАТЕЛИ.
  ДОКАЗАНО ЗА ТЕЗИ 34 Г.

 5. Законови стъпки.
  И нищо.
  Събираме се и ги измитаме.
  Това е истината.
  Другото е приказки.

 6. Абсолютно съгласен с горните коментари и отвореното писмо на будните общественици. По-добре от това не може да бъде описано. Шепа престъпни политици държат като заложник цяла България и нейното бъдещо съществуване. Да се образува мащабна коалиция като предводител на предстоящите събития защото ще има такива. Всичко което се е докоснало до политиката в последните 30 години да има тотална забрана, конфискация на имущество придобито престъпно, съд и затвор. Това неминуемо ще се случи, урок за следващите политици. Назрява момента на повратната точка. България не е частно имение и не подлежи на никакви съюзи несъобразяващи се с националните и интереси.

 7. В ПИК направиха опит за подписка под възванието, НО или са я блокирали, или не са я допуснали. Във всички останали медии, ни дума, ни вопъл ни стон. Това е колонията България, начело с Пеевския и Доганя, Кирчо и Асенчо, и гнома да не забравим.

 8. Ясно като бял ден, ЧЕ С ПОДПИСКА НЯМА ДА СТАНЕ.Тия изроди се подпичкват с подписките както намерят за добре, пресен пример с тази за запазване на лева.Демокрация ли, руски шпиони и дезинформация ли, диктат, колониален, очеваден.

 9. O неразумни,
  Демокрацията не е народовластие както криво е разбрано а управление на народа от демократи. И не какви да е а правилните, а чевадно правилната демокрация е либералната и всички други пречат на демократичния процес. Акта гласуване е компроментиран с всеобщото гласумане, и ич биля бива ли да биде непросветени демократично да избират. И тогаз миноритарно представени партийки са принудени да се сглобяват демокрацията, правилната да биде защитена. Поради невинни недоразумения обявиха расистката държава Украина в нацизъм но е поправимо с размяна на провилните демократи. Един проект демократска република с висшегласие бил Левски почнал ала своевременно е прекратен. Нови надежди осигурява технодемокрацията с безвъзвратна трансформация на човешката природа с неустим инстинкт към правилната демокрация и дори гласуване не се налата

 10. С писма и петиции няма да стане, дори да са гравирани на гранитни павета. Трябва „Гняв“, което ми напомня и правилният цитат: „Утрото в което превъртях, беше прекрасно – една прекрасна, майска утрин“ Стивън Кинг.
  Самата лудост не е проблем, когато в крайна сметка, резултатът от нея е положителен. Сега не ни чуват, не ни виждат, не ни отчитат за живи, а страхът от някого или нещо, прави персоната или събитието забележими. „Имаше некъв с табела“ не е описание на такова събитие или личност. Виж „един брадат ми налетя, риташе колата и псуваше“ е съвсем друга картина.

 11. Присъединявам се към всякакви стъпки за свалянето им от власт.

 12. Всеки един мирен протест оттук нататък е безсмислен,досега с мирни протести нищо добро не се е случило!За това,ако ще правим протести за напред трябва просто да изравним силите.Прекрасно разбирате за какво Ви говоря!Кръв трябва да се пролее,иначе нямаме шанс!

  • Това нещо за съжаление се разбира от едва 1% от населението на България.
   Останалите обичат да си играят на демакротиции, на протести, да рипкат там разни протестни хора, да се правят на войводи и началници, докато проповядват своята „истина“ …….. и колкото им да им се обяснява, че няма освободен роб с протести и петиции няма да го разберат.

  • Като факт! В гърция, македонско, сърбия, румъния, украйна, молдова, албания, косово ……. дори в турция има по над милион българи, които пишат петиции 111 години и си чакат освобождението и виж до къде я докараха…… От най-големият народ, сме пред заличаване, щото видиш ли, законно сваляме хазарската мафия.

 13. Аз пък като “идиот” не подкрепям писмото.
  Виждам молене на жертвата към садиста й.
  Второ-виждам молби за оставка-т.е.- автоматично легитимирате една престъпна, незаконна и нелегитимна власт.
  С цялото ми уважение- сред вас са имена на личности, които уважавам.
  Но не мога да съучаствам в молби към престъпници и в затвърждаването им като такива.
  Няма да ви подкрепя, тъй като се молите на опг и нелегитимни.
  Отказвам да съучаствам.
  Каква “оставка”?!
  Те, престъпниците, да решават?!
  Никаква оставка!
  Съд и затвор!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *