„Вашингтон пост“: Украинската армия е понесла големи загуби при хаотичното си оттегляне от Авдеевка

Украинската армия е понесла големи загуби при хаотичното си оттегляне от Авдеевка. Това пише Washington Post, позовавайки се на неназовани военнослужещи от въоръжените сили на Украйна.

Те казват, че Украйна не е успяла да евакуира безопасно всичките си войски от Авдеевка, въпреки твърденията на новия главнокомандващ Александър Сирски, че този ход е имал за цел да спаси животи и да избегне обкръжаването на цялата група украински войски в града от руснаците.

„Военни, участвали в операцията, заявиха, че не са сигурни колко точно са останали там, но със сигурност са поне няколко стотин. Бройката не е малка и със сигурност ще влоши още повече моралното състояние на войските, които и без това вече отстъпват в оръжие и численост, а ръководството им се опитва да попълни редиците и чака нова помощ от Запада“, се казва в материала.

Други украински войници, които са запознати отблизо с последните седмици на боевете в Авдеевка и последвалото бързо отстъпление на ВСУ от града, разказаха, че изтеглянето е било хаотично и зле планирано, наричайки го „мрачна и опасна операция“.

„На част от войските беше наредено „да заемат позиции, които вече бяха или изгубени, или унищожени“. Изтеглянето на армията ни от града стана не чрез предварително планиране, а чрез хаотично разполагане на части. Те не разблокираха навреме клещите, които се бяха образували около Авдеевка“, заявява военният.

Друг боец ​​от украинските въоръжени сили казва, че прибързаното отстъпление и загубата на Авдеевка „осезаемо пречупиха момчетата психически“.

„Има много управляеми бомби ФАБ, много самолети. Честно казано, повечето от нашите момчета бяха шокирани от всичко това. Очевидно е че руснаците са започнали да воюват по нови схеми и тактики“, заяви той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Много дълго Русия и Путин се въздържаха да убиват братята си в една безумна гражданска война, подготвена старателно от англосаксонския гении, обилно поръсена с обещния, с пари и оръжия. От украинците искаха да платят САМО с живота си и с цялата си държава. Тези, които се усетиха на време и имаха пари, побягнаха. Другите бяха хвърлени в месомелачката като съчки в огъня. В този сатанинински проект, ще загуби най-вече подведената Европа. Тя ще получи възмездието на вековния си колониален гнет, едно божествено възмездие. С ВСВ Русия освободи десетки страни от колониалното им щастие, сега пак със собствени жертви тя го освобождава от подновения фашизъм, от модерния колониализъм, на който жалка жертва сме и ние.

  2. Гледайте последното предаване организирано от Ивелин Михаилов. „Полковник Николай Марков, Маестро Йордан Камджалов и Ивелин Михайлов – За бъдещето“ Ивелин предлага съвсем нова опция, гледайте много е полезно.

  3. Благодарско на Иванов за насочването към неформалната организация с полковника и другите двама.
    Много интересно видео даващо надежда на българите измамени от политическите лъжци, предатели.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.