Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Вацев: САЩ не разрешават на Украйна да мисли за мир

„САЩ не разрешават на Украйна да мисли за мир и това ще продължи до края на лятото или до началото на есента. Какво да се прави когато Русия не може да загуби на бойното поле, а Украйна не може да спечели на бойното поле? Това е конструктивен политологическо-фундаментален проблем. Какво трябва да прави българското общество при това положение? Трябва да имаме отговорно ръководство, което да не живее в западния пропаганден измислен свят, а в света на здравите физически факти. Централният проблем на българското общество е как се отнасяме към войната и какво очакваме от нейния край“. Това каза пред БНР геополитическият анализатор Валентин Вацев.

И допълни, че „Изпосталялата Украйна се готви и е подготвяна за велико пролетно настъпление“.

„В списъка от възможни наследници на Владимир Путин на президентския пост Евгений Пригожин не е включен и дори няма смисъл да се коментира защо. Но въпроса кой ще наследи Путин днес не е актуален, ще бъде актуален догодина, когато войната ще е приключила. И двете държави – Русия и САЩ възнамеряват да завършат войната през тази година, тъй като догодина имат важни задачи. Вашингтон ще трябва да започне да решава тайванския въпрос, който за САЩ всъщност е основен“.

В предаването „12+3“ анализаторът посочи, че войната в Украйна е сигурен белег за упадъка на глобалния хегемон САЩ.

„В момента те търсят начин как най-безболезнено и с най-малко щети за икономиката и имиджа си да слязат от трона си на хегемон. Тронът им в момента здраво се клати от Русия и Китай, но помагат и други държави и сили. И на САЩ им е ясно, че няма как да останат повече на него. В момента САЩ се опитват елегантно да излязат от ситуацията на дехегемонизация. Войната, която организирано подпалиха в Украйна е слабост за тях, не сила. Еднополярният свят е вече в историята. Докато се формира нов многополярен модел обаче, светът ще страда от няколко военни кризи с катастрофални резултати… Навлязохме в период на военни сблъсъци, които бележат прехода от еднополярен към многополярен свят“.

По думите на Вацев това е последната голяма война на Америка, която не е световно популярна.

„Войната в Украйна трябва да завърши с някакви преговори през есента. Америка няма време за губене, защото трябва да се насочва към Китай. Затова вече прехвърли отговорностите си в Европа към Великобритания. От тук нататък ролята на Великобритания във войната в Украйна ще се увеличава. Русия също няма време за губене. Предстои създаване на съюзна държава, в която ще влизат днешна Русия, Белорусия и това, което ще остане от Украйна с център Киев в резултат на СВО. Това ще бъде съюзна държава с трима президенти, за които отсега се правят залози“.

Той очерта две събития, които могат да предизвикат директно включване на НАТО във войната:

„Развитие на събитията в Приднестровието – малка руска територия, която проформа е част от Молдова, но е независима. Тя е интересна, защото там в село Колбасна има стари съветски складове с не по-малко от 20 000 тона боеприпаси, охранявани от руски военни. От това богатство украинската армия има силна нужда. Това е тлеещ фитил на бомба. Другата възможност е нахлуване на Полша в Западна Украйна. Това желае управляващата политическа класа в Полша. Към това ги тикат и американците. Само че това най-вероятно няма да провокира Кремъл да се намеси, защото Западна Украйна е извън плановете му. Вероятно руското ръководство ще се отнесе спокойно към полско завземане на Западна Украйна“.

Интервюто на Петър Волгин с Валентин Вацев в предаването „12+3“ можете да чуете тук.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Вацев: САЩ не разрешават на Украйна да мисли за мир

 1. Марков Отговор

  07.03.2023 в 8:17

  Спри да замърсяваш пространството!

  • 12 Отговор

   07.03.2023 в 13:36

   Ако доцент Вацев ти разреши да му оближеш обувките-трябва да си щастлив… Видиотените дебили на Сорос да повръщат другаде.

 2. Иван Отговор

  07.03.2023 в 10:30

  Принципно Вацев говори това което на нас ни се иска.
  Но не съм много сигурен до колко е прав.

 3. Марков Отговор

  07.03.2023 в 16:36

  Едно пояснение.

  Това за замърсяването на пространството, се отнасяше за т.н.“д-р Чолаков“, когото впоследствие са изтрили.
  Не се отнася за Вацев!

 4. FuckEU Отговор

  07.03.2023 в 16:51

  Вацев, те и на нас не ни разрешават да мислим за мир.
  Не ни разрешават и да дружим с братята си.
  Не ни разрешават да управляваме държавата си, а дават властта само на еничари избиващи православното население …….
  И много други неща не ни разрешават, така че не ме влече информацията, дали ще останат живи укри, полуци, британоварвари или други изродски народи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *