Валентин Вацев: САЩ се канят пак да подпалят Украйна! Сблъсъкът с Русия е неизбежен!

7

„Предпоставките за новата Студена война са налице – противникът на „Солидарния Запад“ е набелязан и медийно-пропагандно сатанизиран, поставен е в икономическа изолация чрез търговски блокади, санкции и пр. В момента липсва само една и много съществена точка, за да е налице новата Студена война – кофликт, който да изправи двете суперсили – САЩ и Русия в непосредствена опасност от ядрен сблъсък, както Карибската криза навремето. Затова очакваме всеки момент САЩ да изфабрикуват подобен конфликт“. Това заяви геополитическият анализатор Валентин Вацев.

Най- вероятното място на конфликта между САЩ и Русия ще е Украйна. Още през 2014 САЩ подготвиха този сблъсък и тогава почти им се получи. Но Москва успя да издържи играта на нерви, без да стигне до челен военен сблъсък с Вашингтон. Сега обаче, след 4-годишната пауза при управлението на Тръмп, по всичко личи, че администрацията на Байдън е готова да завърши започнатото. Дали точката на конфликта ще е Донецк- Луганск, т.е. Донбас, или Крим, предстои да видим. Русия обаче вече е напълно готова да посрещне челно врага. За тази нейна готовност можем да съдим по острата риторика на Кремъл през последните седмици. Риторика, която Русия формално използва в отговор на опитите на САЩ да се месят във вътрешните й дела.

Външният министър на Русия- Сергей Лавров, твърдо заяви, че Кремъл е готов за скъса дипломатическите си отношения с ЕС и че няма причини да обсъжда вътрешните си работи нито с Вашингтон, нито с Брюксел. Засега отговор на хвърлената от Русия ръкавица от страна на Запада няма. Това, че няма да поддържа отношения с Брюксел, разбира се не означава, че Москва се отказва да има отношения с отделни държави от ЕС.

Ако и този път САЩ не успеят да провокират въоръжен кофликт между Украйна и Русия, е най- вероятно Байдън след около година да започне да смекчава това. Засега обаче, по всичко личи, че САЩ не са се отказали от идеята да пречупят и покорят Москва. Във Вашингтон са наясно, че истинският им враг и заплаха за световната им икономическа хегемония е Китай, но очевидно възнамеряват да избягват директния сблъсък с Пекин до самият край, за да прикрият намеренията си. Демократите в САЩ се придържат към отколешната си мантра, че за да ликвидират богатия си икономически конкурент Китай, първо трябва да елиминират неговия бодигард Русия. Защото само едно про-американско правителство в Москва би могло да накара Китай да капитулира. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

7 КОМЕНТАРИ

 1. РУСИЯ НИКОГА НЕ ПАДА НА КОЛЕНЕ А В БЪЛГАРИЯ КОЙТО ГЛАСУВА ЗА МАРИОНЕТКИТЕ НА БРЮКСЕЛ И САЩ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ГЕРБ И ЛЪЖЕПАТ.ИОТИ ДПС ВИ ОЧАКВА П О Г Р О М

  • Понеже никога не съм гласувал за нещо по-различно от СДС, ОДС, Обединени патриоти, приемам предизвикателството ти за погрома.
   Ще те чакам в 3 часа на спирката на рейса на единоборство – само двамцата, та да решим кой ще бъде погромения.

   • Трошач, ти си жалка фашистка мърша

 2. Ванга преди да умре е казала, че спасението и просперитета на България е заедно с Русия. Но докато има 40 хиляди НПО. със заплащане от Запада на наши родоотстъпници за работа против Русия, винаги ще е така и отиваме на гибел!

 3. Ти, Маги от где ги знаеш тейзи работи.Дане би Пророчицата да ти се е изповядала.

 4. Валентин Вацев е пределно ясен, затъпели са кратуните български, не знаят, не четат ама се пукат от самочувствие. Това, което е казала Ванга, че и Слава Севрюкова се сбъдва пред очите ни. „Бензиностанцията“ доказва на света, че не случайно е победила и Наполеон и Хитлер, макар и с милиони жертви.А ние дребните и мизерни душици, които получихме възкресение, извадиха ни от небитието, ние отново и необяснимо се оформихме като русофоби. Една писменост, близки езици, една религия и един огромен жест за нашето освобождение. Ма ние не знаем нито история, нито геополитика, е има едно 10-15 процента умни, ама не са достатъчни. Слушайте поне такива като Вацев, като проф. Христов, че и други, слушайте че изчезваме, тоя път завинаги.

  • Дали си дядо, дали си млад пич, не е ясно. Ползувай мрежата бе глупако, ползувай, никой не е длъжен да те ограмотява. Мога да ти пусна десетки адреса, бягай във форума на Иво Инджев, там ти е мястото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *