От последните минути: БЪЛГАРИЯ ОСТАВА БЕЗ ТОК! ЕС НАРЕДИ ДА ЗАТВОРИМ ТЕЦ-овете и АЕЦ „Козлодуй“! Виж Тук:

7

Само преди броени дни Българското ядрено дружество в открито писмо заяви, че България ОСТАВА БЕЗ ТОК!!! По причина, че ЕС иска да си затворим и останалите 2 блока на АЕЦ „Козлодуй“ и всички топло-електрически централи.

Затова експертите от Българското ядрено дружество призоваха всички партии да включат в предизборните си програми точка с обещание за ускореното изграждане на нови ядрени мощности. Тоест, довършване изграждането на АЕЦ „Белене“ и построяване на нови ядрени блокове в АЕЦ „Козлодуй“.

Истината е, че каквото и да си говорим, няма по-екологично чиста и по-евтина енергия от електричеството, което произвеждат атомните централи. Тецовете отдавна са пред фалит, защото имат много нисък коефициент на полезно действие и замърсяват извънредно много околната среда. Те са изживели вече времето си. И трябва да признаем, че в това си настояване ЕС е прав – действително трябва ПОЕТАПНО да затваряме ТЕЦ-овете.

ПОСТЕПЕННОТО затваряне на ТЕЦ-овете няма да създаде голяма безработица. НО САМО ПРИ ЕДНО ЕДИНСТВЕНО УСЛОВИЕ. Ако заедно със спирането на производствата в ТЕЦ, започне изграждането на АЕЦ „Белене“ и новите ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“. За тяхното изграждане и построяването на инфраструктурата около тях, ще е необходима много работна ръка. Значи можем да насочим освободения от ТЕЦ-овете персонал към новите грамадни работни площадки. И със сигурност работниците там ще получават повече пари, отколкото сега в ТЕЦ-овете.

Така хем ще се освободим ПОСТЕПЕННО от остарелите вече въглещни мощности, хем ще построим нови съвременни ядрени централи. Хем ще имаме евтин ток в огромно количество, който ще помогне на бита и българската промишленост и селско стопанство. Хем ще очистим атмосферата на страната от замърсяванията. Хем ще създадем нова, по-доходна работа на хората от ТЕЦ-овете и свързаните с тях производства.

Само че Борисов и неговите герберски калинки не искат това. Още през 2010 г. Бойко Борисов се изправи като Наполеон пред Аустерлиц пред почти готовата модерна площадка на АЕЦ „Белене“ и най-нагло заяви, че това било само един гьол, в който потънали много милиарди. Именно Борисов и неговите подопечни герберски слуги, подстрекавани от своите западни господари, повтаряха в несвяст, че за атомната централа трябвали много пари. Че държавата нямала откъде да извади такава сума. Че ние сме имали достатъчно ток и не ни трябвал повече. Че било опасно де се строят атомни централи и т.н.

Само че ние питаме: Защо Борисов не каза на българските граждани, че ЕС иска затварянето на ТЕЦ-овете,  понеже са големи замърсители? Борисов със сигурност е знаел за това изискване на ЕС. То беше обявено още преди 10 години на сайта на Европейската комисия. Вторият ни въпрос е как същата тази „държава“ на Борисов, само за една година успя да изтегли 23 милиарда заеми, а не можа да намери един милиард и половина, за да започне строителството на АЕЦ „Белене“?

Понеже само толкова трябваха, за да започнем строителството. По простата причина, че големият приятел на България, руският президент Владимир Путин предлагаше руснаците да изградят „Белене“ изцяло със свои средства и за своя сметка. А ние да им връщаме парите от печалбите ни от централата- през годините и малко по малко, колкото може да отдели нашата държава.

Това на практика означаваше, че Владимир Путин иска да построи АЕЦ „Белене“ като ПОДАРЪК  за България. И щеше да  направи новия АЕЦ по най-високите стандарти за безопасност. Понеже руският интерес изискваше да се утвърждава в света и да се покаже на света, че руската държава разполага с най-добрите и най-безопасни технологии за изграждане на ядрени централи. Което към момента е неоспорим факт. Руснаците държат 40 % от бизнеса със строежи на АЕЦ по света. За сравнение американците от „Уестинг Хаус“ държат едва 17 % дял.

Именно това обаче никак не се харесваше на Атлантическите и ЕСовските господари на Борисов. И той, както винаги тръгна против българския интерес. За да угоди на коварния Запад.

Нещо повече: Руският президент Владимир Путин предлагаше да построи в България големите енергийни проекти Южен поток и Бургас – Александруполис. По този начин нашата държава щеше да се превърне в енергиен разпределител за цяла Европа. И щеше да печели само от транзитни такси стотици милиони долари. Да не говорим, че това щеше да открие десетки хиляди нови работни места.

Само че на Борисов и неговите евро-атлантически господари това изобщо не се харесваше. И Винету, заедно с неговата индианска партия ГЕРБ,  отново, за кой ли път, тръгна ПРОТИВ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ.

И сега, вместо нас,  Турция строи руски атомни електроцентрали. Турция строи вместо нас Южен поток, наречен от тях „Турски“, с цел да ни се подиграват. Турция стана енергиен разпределител на Балканите. Румъния също строи атомна централа. Гърция също строи… Всички балкански държави подсигуряват бъдещето на своите народи.

Само Борисов и неговите калинки повтарят като замаяни, че те управлявали най-добре. Че България под тяхно ръководство вървяла напред. Че всичко тече е по мед и масло…

Ама нямало да има ток. Че за какво ни е ток? Ще ходим на полето да сеем картофи. Това иска ЕСовския слуга Борисов. Да ни превърне в обслужващ персонал. В роби, които безпрекословно слушат своите господари.

И ако не изметем в най-скоро време и Борисов и ГЕРБ, те ще ни унищожат. Защото такава е спуснатата им цел. И защото само тогава ще вземат властта завинаги. И ще продължат безнаказано да крадат, да безчинстват и унищожават древния български род. Защото на тях и техните господари не им трябват умни хора като българите.

Трябва им оскотяла от недоимък рая. Но нека не забравят, че историята се повтаря. Само че като фарс. И единственото, което ги чака в бъдещето е затвор в България. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

7 КОМЕНТАРИ

  1. ес може да иска и да се обесят всички българи,без циганите,но това е друг въпрос.

    • колкото е виновен тиквата, толкова си виновен и ти, че още не си излязал на улицата и да изметеш тази пасмина политиците, които от алчност ще затрият България. Е това поколение политици ще направи това което 5 века турците не успяха. Да ни унищожат като народ.

  2. На това му се вика дупедавство. Наистина простият човек е по-опасен от лудия. Борисов не разбра ли, че отдавна е стигнал до максимума на капацитета си и е редно да отстъпи поста си на нови лидери. Толкова ли няма политици в България да милеят за страната си. Защо всеки грабнал кокъла толкова мрази българите и България. Може би защото „матрияла“ не става за нищо. Какво да ги обвиняваме крадците. То има ли общество в България. Примери, че няма мога да изброявам до другата седмица.

  3. авторът на статията е изпълнен с гняв към бившите упправляващи, нека, както препоръчва да не гласуваме за тях, така да каже за кого да дадем гласа си и защо?, щом не искаме Борисов? може би Корнелия? Или друг? Като сте започнали с агитацията стигнете до край! Да видим всички истинския замисъл на четивото….

  4. 2008г. беше пределна за започване на строителството на централата. Сега е много късно. До първи бетон са нужни 9 месеца/ за по-лесно изчисление 1 година/. Строителството на първи блок е 60 месеца/пет години/. Буфер между първи и втори блок 1 година. За втори блок същото. Общо за строителството на АЕЦ белене са необходими – 14 – 15 години с въвеждане в експлоатация. При строителството на АЕЦ Козлодуй от паркинга на площадката всяка вечер тръгваха в различна посока 52 пълни автобуса, плюс персоналните автобуси на фирми и на всеки 10 минути хармоники пълни със работници от площадката до града. На площадката работиха: българи, виетнамци, поляци, кубинци, руснаци. Въпросът е от къде ще се намерят работници за новото строителство след като от 1989г. до сега различните правителства прогониха кадърните майстори да аргатуват за жълти стотинки в чужбина? Има вариант който се е обсъждал – китайци могат да дойдат, но те не са в ЕС, а това е проблем. Достатъчна ли е темата за размисъл?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *