Боян Чуков: Твърденията на НАТО, че Русия търпи огромни загуби не са верни. Великобритания се вихри в Източна Европа и Украйна

Боян Чуков, Фейсбук

Румъния май е отказала на Украйна да приеме предназначените за ВВС на ВСУ самолети F-16. Пренасочила е самолетите към летището Маркулещи, Молдова, на границата с Виницка област, Украйна.

Според известния коментатор Стивън Брайън от Asia Times след поражението на Украйна ще се наложи столицата да бъде евакуирана в Лвов.

Турците дадоха съгласие Швеция да стане член на НАТО. Остана шведите да се разберат с Виктор Орбан. ВС на Швеция са 24 100 човека. От тях половината са обслужващ персонал. Бюджет 12 млрд. дол. годишно – 2% от ВВП.

Главнокомандващият въоръжените сили на САЩ в Европа генерал Кристъфър Каволи: „Въздушните, морските, космическите, кибер, стратегическите ударни възможности на Русия не са пострадали от тази война“. Оказа се, че заявленията на НАТО, че по най-евтин начин са нанесени огромни загуби на Русия се опровергаха от реалността. Получи се точно обратното.

Продължават слуховете, че Зеленски ще уволни генерал Валерий Залужни, главнокомандващ ВСУ и на негово място ще бъде назначен генерал Кирил Буданов, шеф на военното разузнаване. Подобна евентуална замяна е пълен нонсенс. Генералите не са взаимозаменяеми. Работят в различни „цехове“. Зеленски все повече наподобява на Осама бин Ладен, агент на ЦРУ, който в един момент се изоглави. И престана да бъде 100% управляем. Имам предвид Зеленски.

Американците продължават да товарят европейците със своя украински милитъри „ангажимент“. Великобритания се вихри все повече в Източна Европа и Украйна. Франция и тя „хлътна“ в Украйна и загуби доста свои военни в Незалежната, които се правеха на „доброволци“. Това рано или късно ще доведе до проблеми на Макрон във вътрешнополитически план.

Въобще наблюдаваме процес, в който овчарят прехвърля своите функции на овцете и те трябва да се пазят сами без стопанина и неговото куче.

България живее в 2022 г., когато сметките на НАТО бяха съвсем други. У нас единствен проблем е Румен Радев, който в ролята на главнокомандващ помрачава кристалния български евроатлантически пейзаж, на който релефно изпъкват многократно препирани през годините псевдополитици с тълпа скелети в своите гардероби. И успешни бутачи на паметници.

Прогнозата е, че всичката евроатлантическа артилерия ще увеличи многократно обстрелването на „Дондуков“ 2. Защото и България постепенно ще трябва да бъде засмукана все повече в битката срещу „агресора“ Путин, преди всичко в Черно море. А с Румен Радев като главнокомандващ както казват французите: L’entreprise ne fonctionne pas comme elle le devrait. Старите хора преди години често си мърмореха: C’ est la vie!

Ударите по американските бази в Ирак и Сирия станаха рутинна работа на иранските проксита в региона. Реакцията на американците с нанасяне на контраудари не носи желания резултат. Но това е „далеч“ от България и светлите умове на блестящия управленчески „елит“ в нашата страна. Ако скучаете… гледайте парламентарното шапито.

Боян Чуков, Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

3 коментара

 1. Уважаеми Госпочин Чукоя.
  Държавата, която някога се наричаше Великобритания отдавна я няма,
  Сега тя е пакистанска провинция( вижте „премиера“ и кмета на Лондон и верен слуга на съединените говедарски щати.
  На риши сунак въобще не му пука за британците а и той и целия му род имат за какво да им отмъщават – за миналото, когато са целували задниците на британските сахиби.
  Вместо да подкрепят британското образование или здравеопазване те наливат милиони (може би милиарди) за да подкрепят нацистите, чиито предци бомбардираха Лондон с „Фау 1“ и Фау 2).
  Нещо като нашите изроди, които поставиха паметник на летците убили ХИЛЯДИ цивилни в София, а поругаха подвига на ПОРУЧИК СПИСАРЕВСКИ. Шибаният ЦИГАНИН сунак нарисува мишена за Руските ракети на челото на всеки един жител на острова. А когато това стане, той ще се спаси в бункера си и ще се скатае в пакистан да си плюска милионите.
  А британците да мрат.

 2. Абсолютно непознати британци са ми споделяли в частен разговор, че се страхуват да не станат жертви във война, подпалена от омразните им управляващи.

 3. Русия е водила различни войни за освобождаване и себеутвърждаване. С поляци, татари, шведи, турци, кавказци, французи, немци, японци с които в последствие е постигала мирни отношения. Единствено само англичаните, които те участват заедно с Турция и Франция в Кримската война са били и си остават нейни трайни заклети врагове. Дори без насрещна проява на враждебност от руска страна, самата големина и присъствие на глобуса са възприемани като заплаха и нетърпим съперник за грабителска Британия. Неизлечима мания за величие и деспотично влияние в световната политика винаги са ръководели тази малка в сравнение с алчността си и претенциите си държава. С пласиране на безбройните деца на Виктория в династични бракове по Европа или с изкусни интриганти на служба при короната, Британия си осигурява както изгодни условия и солиден авторитет, така и поддържане на самочувствие на велика сила и световен властелин. Британските интриги не секват дори по време на двете световни войни, в които руснаци и британци са съюзници. Крупен успех за Лондон е задържането на Русия във войната чрез отстраняването на Разпутин през Първата и особено чрез отказ от десанта на Хитлер в почти победена Англия и обръщането му срещу СССР през Втората световна война. Както по време на двете войни така и до днес Британия ловко въвлича САЩ и останалите си бивши колонии в сложни но неизменно враждебни на Русия съюзи, пречки и затруднения.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *