Боян Чуков: САЩ Губят Сферите си на Влияние! След Близкия Изток, са на път да Изгубят и Европа!

7

Драмата с Украйна е само прелюдия към новото преразпределение на света. САЩ са в по- рискова позиция, тъй като под напора на вътрешните си неразрешими системни проблеми само преди няколко месеца позорно избягаха от Афганистан, а в Близкия Изток присъствието и влиянието им рязко се свива. Русия умело се възползва от нервните изблици на американците и вече им диша във врата…и то буквално – чрез новите си военни договори с Куба, Венецуела и Никарагуа. Сега на САЩ им остава единствено много ловко да се измъкнат от капана в Украйна, в който сами се натикаха, иначе ще загубят тотално позицията си на световен хегемон. И трябва много да внимават, тъй като Китай ще се възползва от всяка тяхна грешка, за да присъедини Тайван. Това коментира днес в тв. интервю геополитическия анализатор Боян Чуков.

На фона на американската истерия заради Украйна, Германия оглушително мълчи. И това никак не е случайно. Без Германия не може да има ефективни европейски санкции срещу Русия. Немската промишленост обаче разчита основно на енергоносители от Русия и това няма как да се промени. Просто за Германия и за цяла Европа физически не може да се намери алтернатива на руския газ. От друга страна, пред Берлин се отваря чудесна възможност най- после да се измъкне от англосаксонската опека и немците със сигурност ще се възползват. Германия забрани през въздушното й пространство да прелитат британски изтребители към Украйна и категорично отказа на Киев оръжейни доставки. Малко известни факти, които не са в угода на американската пропаганда в момента, че  Западът е солидарен по отношение на конфликта в Украйна.

Медиите премълчават и друго важно събитие от днешния ден – Русия и Украйна се договориха. На среща, проведена във формата на т.нар. Нормандска четворка, в която участват още посредниците Франция и Германия, Москва и Киев потвърдиха, че нямат намерение да се нападат един – друг. В същото време САЩ най-неадекватно продължават да пръскат истерии как във всеки момент Русия ще нахлуе в Украйна и обсъждат със страните от Източна Европа колко войници да им пратят, за да ги пазят от „“руската агресия“.

Американците изпадат в ужас само като си помислят, че подмандатната им васална територия Европа може да се еманципира и да тръгне да решава сама проблемите си, без да се допитва до тях. Или пък не дай си Боже да ги отстрани като ненужни. Ето това е същинският кошмар за САЩ, който все повече губи влиянието си върху света. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

7 КОМЕНТАРИ

 1. Ще видим ли в нашите скапани медии какво мислят по въпроса другите нации, или ще тиражираме само Дойче Веле и Свободна Европа. А и Чуков няма да го видим навсякъде, щото нашите т.н. политици са тъпи и порочни, такива са и продажните ни медии. L’Allemagne tourne le dos aux États-Unis au profit de la Russie“ Германия обръща гръб на Щатите в полза на Русия. Аз бих добавил само и единствено в своя полза, щото целта на Англия и Щатите е ясна като бял ден, да се разкъса това взаимодействие и да се съсипе и Европа и Русия, както го направиха през втората световна война. А ние сме НАТО, не ние, а Радев и сегашното му правителство, което е очевадно в краката на Козяк..

 2. Не знам какво казва чуков, като ясновидец ще кажа само едно 2025г няма ес, разпад, пълен…

 3. Ами то и за децата е ясно това , но нашите сукалчета или не могат да го рсзберат , или не искат да го признаят!?
  Днес побеснях като прочетох ,изказването на нашия министър председател че Русия не ни е приятел , защото ни давала скъп газ !?
  Ами те ни пуснаха тръбата до Бургас , а ние нещем та нещем да трошим хатъра на Европа!
  Самия Путин е казал :
  Чудя се на ината на българите.Давам им работни места,транзитни такси ,а те неискат та неискат.Намериха ли начин ,да ви го припомням.
  Ало,ЦДГ ,,Харварт “ – тези игрички знаете къде се играят!?
  А , имам една идея :
  Защо не вземете да си поискате каракачанката , която г-н Борисов подари на Путин- ами то децата правят така , когато не са приятели!

  • „Нашите сукалчета“ (не са нито наши, нито сукалчета – те бяха парашутирани във властта от Резидента след погазване на Конституцията)са американски пионки, командвани дистанционно от Козяк. Мозъчните им клетки (колкото ги имат)са блокирани от господарите им.

 4. ДОБРЕ БИ БИЛО ПОД СТАТИИТЕ ДА СЕ СЛАГА ДАТА.
  ЕДИНСТВЕНИЯ ОРИЕНТИР ОТ КОГА Е ДАДЕНА СТАТИЯ СА КОМЕНТАРИТЕ !!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *