Борисов, Пеевски и Петков разговаряха със Зеленски, той им благодари: Вие сте истински приятели на евроатлантическа Украйна!

Решенията, които Вашите три партии взеха в българския парламент, бяха от изключителна помощ за Украйна. Уверен съм, че във Ваше лице имаме истински големи приятели и Ви благодаря за усилията, които полагате, въпреки някои трудности в страната ви. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеоконферентен разговор с лидерите на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Зеленски благодари на Борисов, Пеевски и Петков за подкрепата за Украйна.

„Благодаря ви, че Вашата подкрепяща евроатлантическите ценности коалиция поддържа проевроатлантическа Украйна и сте на наша страна“, заяви още президентът Зеленски.

„​Пожелавам на Украйна през тази година мир, постигнат с пълна победа, защото вие не се биете само за Украйна, а за цяла Европа, заяви лидерът на ПП-ДБ Кирил Петков. Можете да разчитате на нашата подкрепа, защото едно от нещата, които ни обединява най-силно е именно Украйна. Когато заедно помагаме на Украйна, никой в България не може да ни спре“, подчерта Кирил Петков. 

„Можете да разчитате на пълната ни подкрепа и през новата година. Уверявам Ви, че полагаме всички усилия, въпреки огромната съпротива на някои проруски среди в България, да продължим да оказваме максимална подкрепа на страната ви, заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. В наше лице имате приятели и Вие го знаете, пожелавам мир на Украйна и пълна победа“, допълни Пеевски.

„България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно с цялата демократична общност. Бъдещето и сигурността на Украйна са в Европейския съюз и НАТО, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на обединена Европа и нашите ценности“, допълни Борисов.

По време на разговора с президента Зеленски, тримата лидери се ангажираха, че проатлантическото мнозинство в българския парламент ще продължи да подкрепя финансово и военно Украйна и в бъдеще. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

9 коментара

  • ТОВА СА БЪЛГАРСКИТЕ 3МА МУСКЕТАРИ ОТ АЛ ДЮМА.
   ПРЕВЕДЕНО ОЗНАЧАВА, УПРАВЛЯВАТ НИ 3 МАФИИ,
   ТАЗИ ОТ КОЗЯК, ТУРСКАТА И СИК.

 1. Ми приятели са.
  Вече всички ги знаят.
  Доволно усмихнати са.
  Засега…

 2. Готвят ни за война и окончателно ликвидиране.
  Достатъчно умни сте.
  Знаете какво да правите.
  Няма място за отчаяние, нито заден ход.
  Само напред!

 3. Правете списъците. Тези тримата плюс магаренко са на първо място в листата за разстрел, когато Руснаците обесят евреина-клоун-наркоман и прегазят БИВША украйна.
  Тогава идва реда на нашите уроди и зщитници на нацизма.
  Нито един от тях не трябва да остане жив.
  ПРАВЕТЕ СПИСЪЦИТЕ!!!

 4. Пълна подкрепа, означава и за диверсии и терористични актове. Срам !

 5. Което и когато е нужно-ще разберете.
  Гответе се. Готовите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *