Бойко Рашков: Гешев ме спира да обявя имената на Незаконно Подслушваните със СРС! (С ВИДЕО)

Напрежението между ГЕРБ и Бойко Рашков продължава да расте. Днес отново те сблъскаха позициите си в Народното събрание. Служебният  МВР-министър дойде в парламента по настояване на ГЕРБ, за да изнесе информация за твърденията си, че правителството на Борисов е използвало специални разузнавателни средства (СРС-та) срещу политици и протестиращи. „Ако вие наричате нарушаването на гражданските права „пушилка“, не знам как обществото ще оцени това“, коментира в началото Бойко Рашков. И се закани, че още днес ще извади доказателствата.

„Националното бюро се е обърнало към прокуратурата с въпрос може ли след като сме установили неправомерно прилагане на СРС-та да направим тази информация публична. Българската прокуратура обаче е отговорила: „Не“. Защо? За да не могат подслушваните граждани да заведат дела. Прокуратурата на Гешев пречи да излязат тези данни наяве“, коментира Рашков.

„Интересно защо само депутатите от ГЕРБ не знаят за тези СРС-та, докато депутати от почти всички оставали партии са ми носили такива сигнали. По думите на Рашков имало данни, че наблюдението на някои граждани се е просрочило спрямо законодателната разпоредба.

Рашков докладва още, че двама прокурори от специализираната прокуратура – Борисова и Първанов – са обосновали нарежданията си да се подслушва с това, че имало налице „престъпления срещу Републиката“. Министърът се зачуди как „протестите на гражданите в центъра на София са класифицирани по такъв безумен начин“.

На няколко пъти вътрешният министър влезе в пререкания с Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

„Г-жо председател, тези хора явно искат да си говорят като на улицата, обърна се Рашков към председателката на парламента по повод просташките и силно неадекватни реплики на устатата гербаджийска депутатка Атанасова“, вметна той. 

Александър Ненков от ГЕРБ-СДС пък определи новината за подслушванията като театър. И поиска Рашков да изброи колко са подслушванията, както и да назове подслушваните граждани по имена, „за да бъде коректно пред българското общество“. Ненков настоя, че може всичко да е фалш, използван за предизборни цели.

„Защо не прочетете Закона за СРС-та? Прочетете го! Бюрото за контрол на СРС-та ежегодно изготвя доклад до парламента, в който посочва обобщени данни. А бюрото не е длъжно да ви дава поименно отчет кой е подслушван. Освен това вече ви обясних, че прокуратурата начело с вашия главен прокурор Гешев ни забранява да ги оповестим“, изригна Рашков.

Извикайте си дясната ръка на Борисов, Цветан Цветанов да ви запознае с тези СРС-та! На мен такава информация законът не ми позволява да ви дам. Но Цветанов може да ви подшушне на 4 очи. Става дума за стотици български граждани“, отвърна Рашков и добави, че проверката е дошла от Инспектората към МВР. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ЗАКОНЪТ – задължава, подслушваното лице да бъде уведомявано, че срещу него са използвани СРС-та, ако срещу него НЕ е повдигнато обвинение, на основание на събраните доказателства, вследствие на използваните-такива!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *