Близо 250 000 подписи са събрани вече в подкрепа на референдума за запазване на лева

Подписите в подкрепа на референдума за запазване на българския лев, който партия „Възраждане“ и редица български сдружения, икономисти и интелектуалци организират, вече са близо 250 хиляди. Само за последната седмица са събрани 46 хиляди подписа, обяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

„Реалният брой на подписите, според нас, към настоящия момент, без да правим някакви спекулации, най-вероятно доближава 300 хиляди. Но тези, които сме преброили и които въвеждаме в момента в електронен вариант са 247 хиляди, иначе казано четвърт милион. С тези темпове до крайния срок би трябвало да съберем 600 хиляди подписа. България в момента се пробужда. Ние българите ще защитаваме правото си на свобода и правото си на избор. Референдум ще има“.

От „Възраждане“ ще поискаме среща със служебния премиер Гълъб Донев, на която ще го запознаем с подписката и ще настояваме за гаранции, че националното допитване ще се проведе, добави Костадинов.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

35 коментара

 1. Г+ Н КОСТАДИНОВ,СМЕЛО НАПРЕД,КЪМ ПОБЕДАТА! НИЕ СМЕ С ВАС! НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ ОТ ПЪТЯ,КОЙТО Е СТРАШЕН,НО СЛАВЕН! ТОЯ НАРОД,ЗАСЛУЖАВА ИСТИНАТА,А НЕ ЖАЛКИТЕ ОТРЕПКИ,КОИТО ОБИКАЛЯТ СТУДИЯТА КАТО ВЕНЕЦИАНСКИ ПРОСТИТУТКИ И ЗАМЪГЛЯВАТ МОЗЪКА НА НАРОДА! ВСИЧКО ШЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО,НО И ТОЗИ ПЪТ С ПОМОША НА ВЕЛИКАТА РУСКА ДЪРЖАВА,И ФЕНОМЕНАЛНИЯ ПУТИН!

  • Иве, обиждаш венецианските проститутки. Те са доста по умни и прями, а и могат добре да плуват :)

  • Тогава дедо си копай гроба щом толкова лесно си готов да се дадеш на сатанистите.

 2. СЪБУДЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ ДА ЗАПАЗИМ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ И СУВЕРИНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА Е СПОКОЕН ДУХЪ НА АПОСТОЛА И ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ

 3. Ще се появи ли в българската преса нещо за най-големият акт на индустриален тероризъм в историята.“Hersh livre de nouveaux détails sur les explosions des Nord Stream“ или „Nord Stream Terror Attack: The Plot Thickens“ Докога ще ни занимават с дребни глупотевини,а най-голямото световно престъпление се премълчава, това на нашите съюзници, с които да сме в постоянна синегрия, тази, която ни води право към унищожение.

 4. С референдум и без референдум все тая. Въпреки това ще участвам.
  Войната отдавна почука и вече влезе през вратата ни.
  Имаше един “играч”, който можеше да го спре- но не го направи.
  Няма по-силна зависимост от хазарта.
  Всеки, който участва в хазартни игри, е изгубен наркоман.
  Който разбрал-разбрал.

 5. Няма да стане с гласувания, партии и референдуми.
  Това е тежка психологическа хазартна игра и игра на руска рулетка.
  Отбелязахте ли думата “игра”.
  Има само един начин.
  Той е извън хазартната рулетка.
  Запишете си го- за след две години.
  Цената ще бъде висока и кървава.
  За съжаление.
  Но, да запомним поименно предателите.
  За след две години. До Видов ден. Който със сигурност ги чака.

 6. Това е похвално,но защо гласувахте за изпращане на жива сила за Украйна?
  При положение, че украинските бежанци са на първа линия на морето, аз не бих си изпратил сина, да умира за Украйна!
  Изпратете си вашите синове!

  • Направете ВСИЧКО възможно, за да не изпращате детето си в кланицата.
   Не искам да Ви наставлявам- но излезте от казиното им. Няма право вече. Има сила. И фашизъм.
   Знаете как да постъпите.

 7. СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ ДА СПАСИМ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ ДА ИЗХВЪРЛИМ ЕВРОТО В ПАМЕТ НА АПОСТОЛА ТОЙ МЕЧТАЕШЕ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА ВСЕКИ КОЙТО УВАЖАВА ПАМЕТТА НА ЛЕВСКИ ДА ПОМНИ ЧЕ НАЙ ГОЛЯМОТО УВАЖЕНИЕ КЪМ ПАМЕТТА МУ И РОДИНАТА Е ЗАПАЗВАНЕТО НА НАШИЯ БЪЛГАРСКИ ЛЕВ СЛАВА П П “ ВЪЗРАЖДАНЕ “ СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

 8. Дядо Ташко бивш мотопехотинец от Маркца каза:

  До Ива Стоименова , моме твое право е да подкрепяш Костадинов , но питай защо със свойте депутати и на каква цена са подкрепили промените в Закона за въоръжените сили и вече 60 български военнослужещи ще обучават украински войници. Е за пари каквото търсят ще намерят, майките им да купуват черни забрадки.

  • Стига измислици бе хора, защо повтаряте пропагандата на турската шантонерка от афера и пропагандатора маркоФ?
   Възраждане дори сезираха конститациония съд да не се пращат българи в осрайна…..

  • Фактите са факти. Гласуват “за”, след което играят опозиция.
   Докато стадото блее.
   Не им ли разбрахте схемите вече.

 9. С всеки ден все повече се убеждавам, че Ивито е права, защото сигурно над 90% от робското население на България не си заслужават труда да бъдат спасявани.
  Иви, извинявам се че ти противоречих за мършата…. тя си заслужава екскурзията до осраЙна!

 10. Нали?! Чули недочули,чели недочели,важното е да се изкажат! ЗАТОВА,НА ФРОНТА!ДЕБЕЛИ,СЪР ДЕБИЛИ! ТЕ САМИТЕ,НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ СПАСЯВАНИ! НООО,НИЕ ЩЕ СЕ БОРИМ ЗА НАС,ЗА НАШИТЕ ДЕЦА!

  • Аз неинформираните донякъде ги извинявам. Кой няма време, кой не знае къде да чете, гледа, търси ….. за мен по страшни са умишлено дозинформиращите, с цел избиването на българите и заличаването на България. Точно тези, не само не искам да ги спасявам, а да ги пратя на въжето, или дръвника …….. кой каквото предпочита, за бърз достъп до господаря си в пъкъла.

  • Все пак, има български момичета, момчета, жени, мъже, деца, които мръзнат с дни на -10градуса в опитите си да спасяват народеца. Най-малко заслужават уважение, вместо оплюването от безродната мърша. Отвратен съм от такива.

   • Те не влизат в графата ДЕБИЛИ!

 11. Ето и днес,ходят с маски като луди! Ама не знаят,че другата година ще има НОВА,ПО СТРАШНА ПАДНЕМИЯ И ЩЕ ГИ НОСЯТ НАСИЛА! ЕТО ЗАТОВА ГОВОРЯ,МНА 29 ГРАДУСА С МАСКИ.ЖИВИ ИДИОТИ! ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!!

  • Тези с маските определено са не само дебили, но и роби, готови да убиват за господарите си.

 12. Светлото бъдеще е такова, че умрелите ще са щастливци

 13. Вервате ли?. Днес става ясно, че от Европата решили, че още не сме готови за еврото, пък и инфлацията ни била много висока, т.е. нямало да има Първи Яниуари. С малко повече думи – опитват се да ни кажат „няма нужда от референдум, излишно е да събирате подписи, ние мислим достатъчно за вашето добро“. Пак питам: вервате ли? Ние доверчиво се успокояваме, даже се гордеем, че сме надвили. Прекратяваме подписката. Датата за референдума отминава и когато всичко е утихнало и през ден ни забаламосват с нови маловажни отклоняващи новинки, по Коледа, ни в клин, ни в ръкав, Европата тайно договорила се с нашите майкопродавци, ни изтупва „сърпрайза“: преразгледахме мотивите и преценката си и считаме, че нивото ви на благонадеждност се е променило значително и няма пречка да въведете еврото от Първи Януари 2024 г. Считате ли, че такова развитие е възможно? Вервате ли, че биха се поколебали да ни измамят, както го правят от години или пък, че някаква съвест ще ги възпре да ни стъпчат за да постигнат своето? А то е: нямате нужда от лева, няма да приемем никакви ваши капризи и своеволия, изпълнявайте кавото ви наредим. По същия модел на въвличането ни във войната в Украйна. Това можем да го очакваме с ясно съзнание, че тази практика на безогледно налагане я консумираме всеки ден с градираща сила.

  • Не, не вярваме на евроджендъри. Правят го за да откажат хората да се подписват за референдума. Или в краен случай да не се разчуе, че България е отхвърлила педалските им шарени хартийки и още да се срути безценността им.

  • Гледам и чифутския пишколап – Димитър Байрактаров се радва, значи си познал с прогнозата Панчо :)

 14. Бог да ни е на помощ. Ще долетят и ракети и ще текне вулканична лава в София от метрото и какво ли още не…, живите ще завиждат на умрелите – събуди се, народеее…

  • Не можеш да събудиш, тези които не желаят да бъдат събуждани. Целият „цивилизован“ джендър свят ще си живее в розовия балон, докато не ме влезнат ракетите в калната шпионка.

   • ОТДАВНА ВИ ПОДСКАЗВАМ,ВИЕ МЕ УКОРЯВАТЕ!В БЛИЗКО БЪДЕЩЕ ЩЕ ПОВЯРВАТЕ!!!

   • Не ги мисли ракетите, те винаги идват, но се запаси с вазелин, че първо ще додат едни тъмни брадата майки от юг, които обичат цивилизовани джендърчета и розовите им дупари. ;)

 15. И на Ива Стаменова се дървите,ама е права-мърша сме,не народ.

  • Не се дървим, водим спор за читавата част от народа и когато сбъркаме се извиняваме. За съжаление народа не е голяма част, повечето са население, безродници, роби, мърши …… или там какъвто епитет се сетиш, все ще им е малко.

 16. Ако не искаха ЕГН и трите имена на този хвърчащ лист, щяха да се подпишат още два пъти по толкова

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *