Би Би Си призна най-Срамната тайна: Химическата атака в град Дума в Сирия беше Постановка! ВИДЕО:

Химическата атака в сирийския град Дума през април 2018 г. е била медийна постановка, 100 % фалшификат, призна продуцентът от новините на Би Би Си  Риам Далати. Припомняме, че фалшифицираното химическо нападение даде повод на Съединените щати, заедно с Великобритания и Франция да нанесат ракетен удар по цели в Сирия.

В съобщение в социалните мрежи продуцентът разказа как филмови екипи са подготвили сцените в болницата, където са били откарани пострадалите хора. По думите му нападение е имало, но без употребата на зарин. А от ситуацията се е възползвала финансираната от Запада опозиция на Асад с цел да създаде допълнителен драматичен ефект.

Още тогава няколко независими западни журналисти изказаха съмнение, че кадрите са манипулирани. По-късно заснетите деца и родителите им също свидетелстваха, че за участието в снимките са им били раздадени подаръци, лакомства и пари.

Часове след публикацията на продуцента в „Туитър“, към която беше постнал и видео-свидетелство, което красноречиво показва подготовката за снимките на фалшификата, говорител на Би Би Си коментира, че твърденията на Далати са негови лични и не обвързват медията. Малко след това Далати изтри публикацията си с мотива, че е нарушил вътрешноредакционни разпоредби, а профилът му в „Туитър“ стана затворен за хора извън последователите му. Очаквано, коментарите на Далати веднага предизвикаха интереса на медиите в Русия, а и не само.

„В резултат на откровената мащабна манипулация по територията на суверенната Сирийска арабска република беше нанесен масиран ракетен удар. Тогава разкрихме фалшификация и разказахме за технологията на нейната постановка, както и за печалните резултати, до които тази фалшификация доведе”, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

ВИДЕО, КОЕТО ПОКАЗВА КАК СЕ ЗАСНЕМАТ КАДРИТЕ ОТ ИЗМИСЛЕНАТА АТАКА С ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ. ЕТО КАК ФИЛМОВИЯ ЕКИП ПОДГОТВЯ УЖ РАНЕНИТЕ ДЕЦА В 100 ПРОЦЕНТОВИЯ ФАЛШИФИКАТ:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

4 коментара

  1. То да е само това…Тази измама беше невинна децка игра спрямо фалша които спретнаха за Ирак и неговите химически оръжия,които се оказаха неоткриваеми.

  2. Единственото нещо което не е фалшификат, са избитите хора голяма част от които деца и броят на които едва ли някога ще бъде установен, в Ирак, Сирия, Либия, Украйна, само за последните няколко години,от същата измет , която в Ден като днешния се притеснила за откраднатите пари на Венецуелският народ и на която измет никой и до ден днешен не търси отговорност.
    Не забравяйте че и ние с нашия миниатюрен контингент спадаме към тях…

  3. Кои да им търси отговорност?Нали тези ,,търсачи“ на отговорност са на американска хранилка като нашите послушковци/да не казвам по-силни думи/ които ни управляват.Всъщност те ни затриват де.

  4. 30 СЕ ТЪРПИ КАТО РАЯ И НЕ СЕ НАМЕРИ ЕДИН СМЕЛЧАГА ДА ГРЪМНЕ БОКО И ЦОКО ДА СИ ОТДЪХНЕ НАРОДА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *