Бившият шеф на Пентагона: САЩ ще разпуснат НАТО (С ВИДЕО)

Тръмп ще изтегли САЩ от НАТО и ще унищожи алианса. Но и без него НАТО ще се разпадне, смята бившия военен министър на САЩ и директор на Пентагона Марк Еспър

Ако Доналд Тръмп бъде избран за президент на САЩ, той ще прекрати членството на страната ни в НАТО, което ще доведе до краят на алианса. Това заяви бившият военен министър и директор на Пентагона Марк Еспър в интервю за MSNBC.

„Но дори без Тръмп, западния военен блок ще се разпадне. Това, което вече се случва е че страни-членки на НАТО изтеглят част от войските и въоръжението си от структурите на алианса. Правят го за да осигурят сами собствената си сигурност. Тази тенденция е крайно неблагоприятна и може да доведе до разпадането на целия алианс“, каза той.

Еспър подчерта, че разпадането на НАТО ще доведе и до край на хегемонията на САЩ, което ще значи и разпад на „световния ред, правила и норми“, установени през последните десетилетия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Г-н Скот Ритер вече ни го каза, високо ниво познавач на бойното поле е, прекрасно запознат с военна мощ Русия от участието в мисиите там. България няма да получи Ф16, той е ниво МИГ 29, а СУ 35 стреля по цели от 400 км. Новите ЗРК Русия за ден свалиха 12 усросамолети. Сегашните нато страни го знаят но предпочитат да усъвършенстват гласа си с мълчание

  2. Дрън,дрън,ще прекрати.Прекратяването на нато означава краят на неоколонизирането на света от страна на фащ.Е как това ще стане доброволно.

    • Ами, то всяко нещо си има начало и край. Не знаете ли, че в света всичко тече и всичко се променя? И това не е мое мнение, просто си е факт.Божий закон.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.