Байдън: Ако Украйна падне, ще я последват Балканите, Полша и дори Унгария на Орбан

Американският президент Джо Байдън предупреди, че ако Конгресът не гласува допълнителна помощ за Украйна, войната ще се разпространи в Европа и балканските държави ще са следващите засегнати, съобщи NBC.

„Ако Украйна падне пред Русия, ще я последват Балканите, Полша и дори Унгария на Орбан.“, каза Байдън по време на реч в Белия дом пред кметове на американски градове.

 Байдън настоя, че Съединените щати ще съжаляват горчиво, ако оттеглят подкрепата си за Киев. Според президента на САЩ, заради Украйна е настъпил един от редките моменти в историята, в които Европа гледа на Русия без страх. Той настоя, че такъв момент не трябва да се пропуска заради нерешителност.

„Ако се оттеглим сега и Русия успее да продължи инвазията си, да повали Украйна, какво мислите че ще стане със страните на Балканите? Какво мислите че ще стане с Полша? Или с Унгария и Орбан? Сериозно – помислете за това. Ще промени коренно цялата картина“, каза американският президент Джо Байдън.

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан и директорът на националното разузнаване Аврил Хейнс са обявили пред законодателите, че ако Конгресът не успее да разреши допълнителна военна помощ за Украйна през следващите дни, Русия може да спечели войната след няколко седмици – в най-добрия случай месеци, твърдят източници, присъствали на срещата, цитирани от NBC. 

Мрачната оценка, която служител на Белия дом описва като „категорична“, е направена в момент, когато помощта за Украйна е твърде несигурна. На срещата в Белия дом Съливан и Хейнс са дали на лидерите на Конгреса времева рамка за изчерпването на ключовите военни ресурси на Украйна, както и подробна оценка на текущата динамика на бойното поле.

Те са заявили пред конгресмените, че липсата на помощ ще засегне много повече държави от Украйна и може да ги накара да преосмислят съюза си със САЩ, визирайки Южна Корея и Япония. Тяхното послание е било, че една руска победа, „ще отекне в целия свят“, твърдят запознатите със срещата.

Съливан и Хейнс са коментирали пред законодателите, че не е съвпадение, че Путин е предприел най-голямото си въздушно нападение от началото на войната само няколко дни след като Конгресът отказа да одобри допълнителна помощ.

През октомври Байдън поиска допълнителни 60 милиарда долара военна помощ за Украйна, част от които ще бъдат използвани за попълване на военните складови запаси на САЩ, но към момента Конгресът категорично отказва да одобри отпускането на средствата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Запада в момента се управлява от изкукали дядки и бабки, извратеняци и некадърни бюрократи, като късния соц, точно преди да се провали. Да не забравяме, че твърде голяма част от тези бюрократи са бивши соц бюрократи или техни наследници.

  2. Много си прав дяда. Бих казал че имаш пророчески провидения. Бъдещето на на нашата територия и въжделенията на нашето население е свързано с тази перспектива и истински го желае и очаква. Още повече че вече сме живели и оценили огромните плюсове от братство с Русия и пълния фалш. противна пропаганда, измама, корупция и надменност достигаща презрение изливани върху нас от тъй наречения запад. Под Варшавския договор имахме непоклатима граница гарантирана най-вече от Русия, а в ЕС и НАТО сме оставени сами да пазим без ничия помощ границата на Европа и даже ни заплашват с наказания че не ги пазим добре. Срещу огромните инвестиции от СИВ и най-вече от Русия имахме изградена мощна индустрия, а в ЕС след като наложиха разграждането й станахме опустошен безплоден пазар на всичко произвеждано на запад. Дори храната ни която беше екологична, евтина и качествена, живеехме с убеждението че изхранваме соцлагера. днес внасяме при това с качества очевидно по-ниски от тази продавана на запад. Как дядо Бидон да не мечтаем за онази братска прегръдка с русите от миналото, като виждаме и сравняваме минусите на новия ни съюз допълнен с груб безцеремонен диктат и патрицианска надменност. Дано да си прав дядка и да се сбъднат страховете ти. Амин, дай боже!

  3. Изкукалият Байдън много се замислил за Балканите. Болят го меките части на които сяда дали Русия ще нападне източна Европа. Манипулации без край всяване на страх и омраза. Само че кукуто не знае че българите ще посрещнат с радост братушките. Тогава лакеите ви ще се изтрепят кой по бързо да хване самолета. И България няма вие да я смучите и контролирате.

  4. Винаги сме се критикували, че сме глупави, ние българите. Има ли поне елементарна логика, в това за което настоява президентът на САЩ, досегашният хегемон на света, има ли??Освен липсата на всякаква логика, ние длъжни ли сме да слушаме подобна глупост, че и да приемаме и изхранваме емиграция, която от години се създава само и единствено от безбройните непредизвикани войни на САЩ. Длъжни ли сме да заплащаме американски изтребилтели на космически цени, години преди тяхното производство.Това е абсолютно колониално поведение, което противоречи на всякаква логика. По каква логика Русия ще ни напада. Докога ще слушаме тази извратена западна политика.

  5. Доколкото разбирам от словесната дрисня на този дърт склеротик и дебил – изтреблението на усрайна ще продължи само и единствено по негово желание и с негова помощ. Значи без него еврейското колунче -наркоман ще бъде пометено и касапницата спряна. Да, но дъртака иска да бъде убит и последния украинец.
    Колкото по – бързо СВЕТЪТ се отърве от този дебил – толкова по – големи шансове има МИРЪТ на Планетата.
    Няма ли да пукне най – после този идиот, който отдавна е за лудницата

  6. Не Ф-16, които струват по 14,5 милиона бройката, Южна корея е купила 25 бр. Ф-35 “ по 200 милиона “ Les États-Unis approuvent la vente d’avions de combat F-35 à la Corée du Sud pour 5 milliards de dollars“14 Sept 2023 Категорично сме презряна колония, а нашите колониални подлоги са за съд, щото след първата покупка имаше още една.

  7. Ще видим ли в нашите медии такава информация. „L’avertissement du Yémen à l’Union européenn“ Предупреждението на Йемен към Европейския съюз. Иемен апелира за морал към целия европейски съюз, към ГРАДИНАТА. Хутите апелират за морал към цяла Европа срещу англосаксонската подкрепа за геноцида в Палестина.

  8. Тоз дъртофелник е хептен изперкал!
    Да престане да излага САЩ, че вече взеха да се гъбаркат с тях всички!
    Бият ги с ракети и бомби навсякъде.
    Империята им се разпада! Хаха….

  9. Да си зададем правилните въпроси:
    Чий говорител е бай дрън?
    Къде е позициониран управляващият го сателит?
    Позициониран е на острова.
    Триглавият змей има основна глава-там, други две разклонения-франция и германия. И пипала по целия свят.
    Вероятно се сетихте кой клан го управлява.
    Струва ми се излишно изместването на фокуса към тая марионетка.
    “Конспираторите” като Н.Николов отдавна са ги изобличили.
    Светла му памет.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.