Асен Василев се оказа Бедняк! „Забележителната“ му бизнес кариера е Пълен Балон!

Служебният финансов министър Асен Василев, прославян заради солидната му (според неговата автобиография) бизнес кариера, няма кой знае какво да покаже в имотната си декларация, подадена в регистъра на държавната антикорупционна комисия (КПКОНПИ). Апартамент в София от 54 кв.м. и налични средства в размер на 74 032 лв. са всичко, което той обявява, че разполага. Това изглежда направо странно, особено след като Василев посочва, че в 12-те месеца преди назначаването му на длъжността е участвал в 4 търговски дружества, както и че е бил в управленските или контролните органи на 6 дружества.

Едно от обясненията за изненадващо скромното финансово и имотно състояние на Асен Василев е, че извънсъдебното споразумение с бившите му партньори (за да не го вкарат в затвора за кражба на интелектуална собственост) му е струвало милиони. Каква е истината – тепърва ще се изяснява. Но така или иначе към днешна дата по документи служебният финансов министър и бивш крупен бизнесмен с фирми, опериращи на 4 континента, е беден като църковна мишка.

По-внушително изглежда положението при другия възвеличаван министър – шефа на икономическото ведомство Кирил Петков, който също дойде от бизнеса. При него хваща окото размерът на спестяванията му – 700 000 долара и 20 000 лв., което прави общо 1 140 000 лв. Отделно разполага с 50 000 долара в кеш. Петков притежава 100% от дяловоте в дружеството „Сладкарницата на Линда” на съпругата му. В годината преди да стане министър той участва в 2 търговски дружества, на които е управител влиза и в ръководствата на 2 фондации и 1 сдружение.

Премиерът Стефан Янев притежава с 2 апартамента и ателие, заедно със съпругата си. Двамата имат влогове в евро на обща стойност малко над 70 000 лв. Съпругата Пенка Янева е декларирала участие в дружеството „ПК Пропърти” с дялове за 5000 лв.

Апартамент, лека кола и лизинг за автомобил за 25 179 лв. обявява вицепремиерът Атанас Пеканов. Спестяванията му възлизат на малко под 50 000 лв. Той разполага с ценни книжа в 4 компании за малки суми – около 5000 лв.

Дълъг списък с недвижимо имущество е вписал в декларацията си вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков – общо 19 собствености (13 от които обаче са пристройки и достроявания към един и същи имот – тераси, гаражи, летни кухни и пр.) Повечето от останалите имоти на Рашков са в София, като има още 2 апартамента в Несебър и наследствена къща село Антон. Придобити са по силата на брачния му договор. Разполага също с ниви в село Скребатно, два автомобила и около 116 000 лв. в банкова сметка. Отделно е вписал близо 700 000 лв. в графата за вложения в инвестиционни и пенсионни фондове.

Сред по-имотните членове на кабинета е третият вицепремиер – социалният министър Гълъб Донев. Той може да се похвали с 8 недвижими собствености, сред които влиза и зъболекарски кабинет. Задълженията му по кредитни карти и заеми за 120 000 лв. обаче далеч надхвърлят неговите и на съпругата му спестявания, възлизащи на общо 30 000 лв. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Как ще му вярвате на тоя, бе. Не го ли виждате какъв нос има като на Пинокио.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *