Арестуваният кмет от ГЕРБ плати 250 000 лева гаранция със заплата от… 1000 лева! + Потресаващи разкрития от обиска в дома му:

250 000 лева в брой плати скандалният кмет на Септември Марин Рачев от ГЕРБ, за да излезе под гаранция, след като беше арестуван за откраднати 13 млн. лева от общината. Официалната заплата на градоначалника пък е само 1 000 лева! Е, откъде тогава извади четвърт милион кеш, за да излезе от ареста?

Марин Рачев, след като беше освободен срещу 250 000 лева

Срещу Марин Рачев от ГЕРБ ще бъдат повдигнати две обвинения – за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни за общината сделки. От прокуратурата разкриха, че всички обществени поръчки в Септември се печелили от фирми, държани официално от роднини на кмета. Рачев си имал и свой доверен човек в общината, който подправял документите така, че да печелят обществените търгове винаги въпросните фирми.

Още по- фрапантен обаче е фактът, че в дома на Марин Рачев са открити документи от ДАНС, свързани с купуване и продаване на гласове в цялата Пазарджишка област за последните местни избори. От прокуратурата смятат, че той е получавал информация за готвени полицейски акции. Дори прилежно си бил записал какво трябва да отговаря на различни въпроси, в случай, че го арестуват.

Полицията е открила също и тефтер, в който крадливия кмет прилежно си е записвал сумите, които прибира от всяка обществена поръчка, усвоена от фирмите му.

Протест в защита на кмета Марин Рачев

В същото време, ромските протести в подкрепа на крадливия градоначалник стават все по- куриозни. Мургавите поддръжници на Марин Рачев заявиха, че събират пари, за да платят колосалната гаранция от 250 бона.

Скандалният кмет към момента е под домашен арест. Оказа се, че няма нужда никой да му събира пари за гаранцията, защото той си има достатъчно да плати не само нея, но и още хиляда такива гаранции.
Междувременно, от прокуратурата разкриха, че са засипани със сигнали от цялата страна срещу кметове на ГЕРБ. Тепърва се очакват още много зрелищни арести, като този на Марин Рачев, и още по- фрапиращи разкрития за злоупотреби с власт.

В същото време, Бойко Борисов продължава да натяква, че корупция нямало. Но пък и не коментира последния доклад на ЕК, в който се констатира, че няма напредък нито в правосъдната реформа, нито в борбата с корупцията. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

7 коментара

  1. КОГА ЩЕ ПРОВЕРИТЕ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ТРИ МАНДАТА КМЕТ НА ДОБРИЧ И ГЛАВА НА ДОБРИЧКАТА МАФИЯ СЮДЖУКГЕЙТ ТАМ ДА ВИДИТЕ ХОТЕЛИ И ОШФОРКИ ЧАК ДО ШВЕЦИЯ

  2. Представям си сега как всички гербьови кметове, трескаво горят доказателствени матряли :D

    Tака е във всеки един български град, управляван от ГЕРБ!!! Но и всичко се прави показно, за да предупредят останалите…

  3. АКО МИСЛИТЕ, КАТО МЕН, РАЗБУДЕТЕ СИ СПОДЕЛЕТЕ НАВСЯКЪДИ И ПО ВСИЧКИ ВЪЗМОжнИ НАЧИНИ! ДРУГАТА СЕДМИЦА ЩЕ БЪДЕ КЪСНО! МНОГО КЪСНО! НЕ ТЪРСЕТЕ ПРИЧИНИ ДА НЕ ГО НАПРАВИТЕ И ДА НЕ ОТИДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ СРЕЩУ КОРУПЦИюЯТАюююю! ТЪРСЕТЕ НАЧИНИ ДА ГО НАПРАВИТЕ ВЕЕ И ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ! В ПОНЕДЕЛНИК ЩЕ БЪДЕ МНОГО КЪСНО!

    1 ноември 2019 година!
    Някой да си спомня защо и в чест на кого празнуваме тази дата? На какво са посветили своите дела народните будители? Не е ли на това робите да се събудят и да започнат да се борят за своята свобода и свието човешко бъдеще? Защо не искаме да да започнем да решаваме самите ние в България вместо слугите на други държави, стремящи се да цзаграбят богатствата на цялата Земя? Защо да позволим бъдещето на родината на Ботев, Левски и ванче Михайлов да зависи и да се определя от подкупените роми и криминален затворник в Панкрац? Опомнете се, българи! Не постъпвайте като интелектуални запъртъци и употребявани герберастки памперси! Гласувайте за това да изхвърлим навсякъде от властта онези, които ви приемат за „лош мат”рял и ви се подиграват в очите и заради които в културните страни ни се подиграват вече 10 години!

    В държавата на Герб
    (В Бойколандия )

    Суха коричка е радост за роба,
    позхвърлена му от самодоволен простак.
    Завижда в кръчма на чужза свобода
    с тлееща мисъл под омазнен калпак.
    Да му таковат мамата приема за благодат,
    радостен да го няричат „Лош мат’рял“
    и обещават му огромен комат
    срещу това да е слугински заспал.
    Поетът бе писал „На Шипка в едно
    живи и мъртви се биеха за свобода“
    Днес отново разбудиха мъртвите
    да тласуват с живи в партийна угода.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *