Арестович: Измежду САЩ, Русия и Украйна само Путин иска мир

Арестович: Ще изкажа една страховита мисъл: от всички трима участници в тази история – Русия, САЩ и Украйна – само Путин иска мир. Путин не иска да воюва с Украйна и е готов да спре войната, казва Алексей Арестович, бивш съветник от кабинета на Зеленски, коментирайки неотдавнашното интервю на руския президент.

Давам 121%, че той не иска да воюва. От морална гледна точка му е трудно да води тази война. Особено с Украйна. Защото, когато казва „това е единен украински и руски народ“, той действително вярва в това. И за него това е гражданска война“, казва Арестович. 

В плановете на Путин не влиза „поглъщане на Украйна“, нито „смъртта на Запада“, категоричен е той. 

Арестович формулира и при какви условия руският президент е готов да прекрати войната сега:
„Предложението за Украйна изглежда така: всичко онова, което беше договорено в Истанбул, плюс 4 области“, казва Арестович. В същото време той би дал възможност на Украйна да се „пазари“ за двете области. Путин е отворен за такива дискусии и все още дава такава възможност. Следващото предложение на Путин „след около година“ ще бъде по-лошо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Светът и българските тъпоумни политици много бързо забравиха, или въобще не знаят за мащабните бомбардировки над Ирак под лъжливото обяснение на Колин Пауел. Забрави се и мащабното разграбване на най старата цивилизация- месопотамската.Откраднати бях хиляди артефакти, наследство от хилядолетна култура, от една 250годишна държава, построена върху завладяна от англичаните територия.История е това малоумни наши политици.

  2. Иванов,Камерън вчера е договорил 30 000 българи за Украйна! Това ни е Сътрудничеството с Великобритания!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.