Азис изнася три милиона в чужбина, не вярва на бългаските банки

Азис голямНай-богатият чалга певец у нас – Азис, е доста притеснен за спестяванията си, които не са малка сума и  и категорично е решил да ги прехвърли на сигурно място в чуждестранни финансови институции.

Според негови близки костинбродският славей разполага със суха пара  на стойност малко над 3 милиона лева, извън недвиживите имоти, които има в България. Той смята да ги вложи или в сигурна  банка в Швейцария, или в офшорна зона, която се намира близо край Великобритания.

Обмислях подобен трансфер още преди година, но това, което се случва  с банките у нас и с хората, които са им доверили спеставанията си ми показа, че трябва да действам доста по-бързо“, споделя певецът.

 От два месеца той е започнал да  ползва услугите на независима финансова компания, която срещу четирицифрена сума на месец , борави със спестяванията му и гарантира за тяхната сигурност. Сега Васко трябва да реши в коя  банка точно иска да внесе парите си, като сравнява условията, предимствата и недостатъците на всяка.

Азис се колебаел дали да премести капитала си  в Швейцария. Там сигурността е гарантирана на 99 процента, но данъците върху лихвите от депозити никак  не са малка сума. Освен това страната прие закон, че може да разкрие банковата тайна, както това се случи наскоро с българи, които бяха покрили  милионите си там. Точно заради това фолкаджията възнамерявал да депозира спестените  си авоари в офшорни зони, където няма лихви върху вложенията, но банката гарантира дискретността на всеки свой вложител.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *