Авдеевка падна! Сирски изтегли украинските войски (С ВИДЕО)

Новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски даде заповед на войските да се изтеглят от Авдеевка.

„Въз основа на оперативната обстановка, която се разви около Авдеевка, с цел да се избегне обкръжаване и да се запази животът и здравето на военнослужещите, взех решение да изтегля нашите части от града на по-добри отбранителни позиции“, написа генералът в официалната си страница във Фейсбук.

„Нашите войници достойно изпълниха военния си дълг, направиха всичко възможно да задържат противника възможно най-дълго, унищожавайки живата сила и техниката му. Изтегляме се, защото животът на нашите военнослужещи е най-висшата ценност. В Авдеевка все пак ще се върнем“, написа той.

Украинската армия се изтегли от източния град Авдеевка, където положението значително се влоши през последните дни, съобщи украинският генерал Александър Тарнавски.

„Съгласно получената заповед, се изтеглихме от Авдеевка на предварително подготвени позиции. В ситуацията, в която врагът настъпва, изстрелвайки 10 пъти повече снаряди от нас… това е единственото правилно решение“, допълни той.

Това е най-голямата победа на Русия от символична гледна точка след неуспешната контраофанзива на Киев миналото лято, отбелязва АФП.

Източници: АФП, NEWS NET в Телеграм и Фейсбук

АВДЕЕВКА ПАДНА! СВОДКА ОТ ФРОНТА НА 17.02.24 г.:

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Аз пък си мечтая да доживея падането на лЪндън, фашингтон, бруксЪл, софия…….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *