US морски пехотинец: Западът се оказа немощен пред руския военнопромишлен комплекс

Въоръжените сили на Украйна съвсем умишлено нанасят удари по цивилни цели поради безсилието си на бойното поле. Това заяви бившият американски морски пехотинец и настоящ военен експерт и геополитически анализатор Брайън Берлетич в интервю за британския анализатор Александър Меркурис по повод варварската украинска атака с американски ракети и US-насочване срещу плажа в Севастопол. При нея загинаха четирима души, сред които две деца, и над 150 цивилни бяха ранени.

„Ударите по Крим са нещо, за което хората трябва да знаят. Те (украинците) се опитват да предизвикат Русия да реагира несъразмерно. Причината да правят това е, че са отчаяни. Западните оръжия за конвенционална война, с които украинците разполагат, са крайно недостатъчни и неефективни. С тях украинците губят всеки директен сблъсък с руснаците на бойното поле. Така че те се опитват да въздействат психологически и политически. Важно е да го имате предвид, за да не се чудите защо украинците, активно подпомагани от Запада, вършат такива зверства срещу цивилни като това на плажа в Севастопол“, подчерта бившият морски пехотинец.

„Първоначално бях склонен да мисля, че атаките са били насочени срещу руски военен обект и тази трагедия се е случила погрешка. Но пред украински медии (съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михайло) Подоляк заяви, че на полуострова не трябва да има плажове и туристически зони, а цивилните са окупатори, които трябва да бъдат убивани“, припомни Берлетик.

2 години след началото на войната стана безпощадно ясно, че западната военна индустрия не е в състояние да се конкурира с руския военно-промишлен комплекс нито като производствени обеми, нито като качество на оръжията. Русия периодично вади оръжия, базирани на нови и непознати технологии въпреки наложените й от Запада санкции и това развенча мита за изостаналата Русия, смята Берлетич.

„Центърът за отбранителни и стратегически изследвания най-после признава това, за което всички говорим през последните две години – за неспособността на западния военно-промишлен комплекс да се справи с Русия“, подчерта бившият морски пехотинец.

„Русия не само се адаптира и преодоля санкциите от икономическа гледна точка, но и производството на оръжия, оборудване и боеприпаси се увеличава непрекъснато със страховити темпове. И ще продължи да се увеличава. Иначе всички тук в САЩ сме откърмени с историите за това как руснаците са неорганизирани и изостанали и не могат да правят иновации. Всички тези митове рухнаха“, отбеляза Берлетич.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.