Ужас! Енергийна напитка води до инфаркт

Монстър енерджи
Тази напитка убива хора

Американската агенция за храните и лекарствата е регистрирала 6 смъртни случая, след употреба на енергийна напитка. Става въпрос за марката „Monster“, която е широко разпространена и в България.

Последният фрапиращ смъртен случай в Щатите е на 14 годишно момиче. Родителите й признават, че е имала сърдечни проблеми, но след като е изпила 2 кутийки от въпросната напитка, момичето е загинало от инфаркт.  Кутийката на „Monster“ е 700 ml, 240 от които са кофеин, което е 7 пъти в повече отколкото се сърдържа в 330ml. Coca Cola. Енергийните напитки засилват сърдечния ритъм, което е предпоставка за инфаркт, особено при хора които вече имат сърдечно-съдови проблеми. Агенцията за храните и лекарствата отбелязва, че много хора се оплакват от проблеми, след консумация на подобни напитки. Общото заблуждение е, че след употреба на енергийна напитка ще се компенсира умората и недоспиването, но това далеч не е така. Минусите са много повече от плюсовете и трябва много да се внимава при употреба, а особено опасно е ако се смесва с алкохол или наркотици. Срещу компанията вече има множество жалби и съдебни дела, но все още не е доказано категорично, че  продуктът им води до инфаркт.

Учениците масово пият енергийни напитки. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Това реална новина ли е?
    Регистринари на 6 смъртни случая след консумация на Монстер? Вероятно повече са умряли след консумация на вода,храна или СЕКС!!! Да ги спрем и тях а? А останалите милярди изпити Монстъра и хората, които не са умряли. Не е ли по-добре да се напише, че намалява риска от смърт с 99,999999%.
    14 годишна изпила 2 кена по 700 мл. всеки – 1.4 литра и умряла… то и аз да изпия толкова и аз ще умра въпреки, че сън здрав. При смесване с наркотици е опасно … еми да по-добре да спрем Монстъра за да няма опасност докато се друсаме!!! Логично е.

  2. Извинявам се за правописните грешки, но съм яко превъзбуден от консумация на Монстър и в бързината штракам грешните будони (^_^)

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.