Лекари: Държавата разсипва децата с фалшиви храни

Децата страдат от фалшивите храни

Некачествените храни разболяват младото поколение на България

Почти половината от подрастващите у нас страдат от жестоки алергии, които са пряко следствие от неангажираността и корупцията на държавния чиновнически апарат по отношение продажбата на некачествени храни. Това съобщиха разтревожени от шокиращата ситуация лекари и допълниха, че в малките деца все по – често се забелязва непоносимост към белтъка в истинското мляко и към глутена в зърнените култури.

Храната на съвременния българин

„Новите деца на България са болнави още от самото раждане. Малко повече от 40 % страдат от различни алергии. Въобще у нас расте едно доста хилаво поколение, а тази жестока истина е благодарение на откровено отровните хранителни продукти, които напълно безскрупулните търговци продават необезпокоявани от нищо и никой” – твърдят запознати.

Медици обясняват, че алергиите на практика са специфично състояние на организма, при което тялото реагира бурно към определени храни, които използваме. Наблюдават се сърбеж, затруднено дишане, неприятни обриви по кожата, кихане, кашляне, главоболие. Това са най – разпространените в днешно време проблеми.

По – голямата част от хранителните алергии се появяват след употреба на мляко и млечни продукти, „произведения” от соя и още цял куп никому неизвестни съставки, брашно, шоколад, ядки, понякога риба и морски дарове.

Виж видео:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.