Внимание! Натуралните сокове – абсолютно менте

Натуралните сокове са доста вредни

Над 99 процента от натуралните сокове в България се произвеждат изцяло от вносни концентрати. У нас не се внасят плодове, от които да се правят натуралните сокове, а направо концентрати, които съдържат около 70 % сухо вещество.

Експерти разясняват, че на практика у нас над 90 процента от натуралните сокове са просто  разредени концентрати, които се бутилират наново и се продават.

Единствено сокът от арония е наистина натурален

Специалистите разясняват, че единствените наистина натуралните сокове, които се правят у нас са от арония, която се отглежда тук.  Най – масово купуваният “ натурален сок“ от портокал например се прави от концентрати внесени най – често от  Бразилия и Кипър,  а този от моркови се прави от концентрати внос от Полша.

Експертите разясняват още, че всъщност т.н.р. натурални сокове, които се продават у нас са  в много по – голяма степен вредни отколкото полезни, тъй като съдържат прекомерно количество захар  и Е – та в излишък. Освен това вредните концентрати засилват чувството за глад у хората, които ги консумират  и така спомагат трупането на излишни килограми.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.