Лекари към родилка с мъртво бебе в корема: Тръгвай си, тук да не ти е хотел!

Майчин Дом

Потресаващата история на родилката Албена разклати моралните устои на цяла България и накара хиляди граждани да проклинат здравната система у нас. Разказът на жената може да се сравни само със сцена от филм на ужасите, в който лекари – убийци гонят жена в родилни мъки на улицата със становището, че болницата не е хотел. Освен това никой от така наречените „специалисти” не си прави труда да й съобщи, че бебето й е мъртво от пет дни и я карат да изживее истински кошмар.

Албена разказва, че била изгонена от „Майчин дом”, след като лекарите я държали там в продължение на цели пет дни в тежки родилни мъки, докато са знаели, че в утробата си носи мъртъв плод. В един момент докторите решили да предизвикват раждане, но жената не успяла да изкара плода и медиците просто я потупали по рамото, след което я пратили да си върви у дома, защото там не било хотел.

Десислава Атанасова се занимава с пушачите

Понеже Албена страда от диабет, ставала все по – притеснителна с наближаването на термина. Около две седмици преди очакваната дата, лекарите буквално й заявили, че прекалява с посещенията си при тях и определено ги дразни. Накарали я да си тръгне в петък, защото било краят на седмицата и на никой не му се занимавало с нея.

Ужасената жена разказва, че на 25 август все още усещала бебето в себе си. На следващия ден обаче малкото не помръдвало в корема и, а лекарите разбрали какво се е случило още същия ден, след като направили изследвания. Въпреки това обаче, взели та я натъпкали с таблетки за раждане и я пратили да си ходи, без дори да си направят труда да я уведомят, че бебенцето вече е умряло.

Така се стигнало до вторник, когато най – накрая учените установили, че Албена е с тесен таз и няма как да роди по нормален път.

Докато Албена е в болницата през своите пет дни родилни мъки, около нея имало и други бременни дами, които не могли да издържат гледката от борбата й и настояли да ги преместят на друго място. Една даже си събрала багажите и си тръгнала, защото не могла да понесе гледката.

Лекарката, която имала за задача да се грижи за Албена, категорично отказала да говори с нейните близки. В епикризата написала, че бебето е починало в майка си от хипоглемия каквато всъщност жената не е имала и от усукана около врата му пъпна връв.

Началникът на агенцията по здравеопазването Стойчо Кацаров е категоричен, че това на практика са две несъвместими диагнози. Без да изпада в подробности той уточни, че съвсем очевидно има нарушаване правото на майката и това не е изолиран случай. Много пъти били регистрирани трагични инциденти, при които майки и бебета почиват от съвсем безобидни заболявания. Неизвестно как.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.