Уволниха шефа на Софийския затвор заради подозрение в търговия с дрога

затвор

От правосъдното министерство най – после се сетиха да вземат някакви мерки по отношение на затворите и като следствие от това, досегашният началник на Софийския затвор Петър Кръстев бе махнат от поста си със заповед на министър Диана Ковачева. Заповедта за сдаване на поста му е била връчена в началото на тази седмица.

Официалните мотиви за уволнението на Кръстев са груби дисциплинарни нарушения на хора от администрацията на зандана и реалната невъзможност на шефа да се справя с отговорностите на поверения му пост.

Гастрольорите

Запознати разкриват, че чашата на търпението у властимащите преляла при последната показна акция на полицията именувана „Гастрольорите”, при която бе разбита опитна група за крупни обири от богаташки домове. Сред задържаните от екипа на крадците беше и действащият надзирател от Софийския затвор Ангел Петров. При тараш в дома на пазвантина, бяха намерени огромни количества дрога – кокаин и амфетамини, които лично той продавал на лишените от свобода.

Според една от неофициалните версии, Петров е покровителстван именно от досегашния началник на затвора Петър Кръстев, който пък бил известен сред познатите си с прякора Хитър Петър. Ангел снасял на шефа си по 5 000 лева на месец, за да го оставя да си върти алъш – вериша с дрогата без да има никакви проблеми.

Столични журналисти пък допълват, че за Кръстев от години се носят легенди за невероятни корупционни схеми. Доста често той е описван и като изключително близък до сочения за тартор на мафията Алексей Петров, който досега го пазел от закона.

Виж видео:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.