Валя Ахчиева искала да изтрови цяло село

Валя Ахчиева

Телевизионната водеща Валя Ахчиева бе изгонена завинаги от курортното село Рударци, похвалиха се пред журналисти местни граждани. Причина за негативното отношение към дамата бил нейният мерак да си построи завод за биоотпадъци в полите на Витоша, без въобще да се интересува как ще повлияе това върху здравето на хората там.

За тези които не са запознати, Валя Ахчиева буквално подлуди селата Рударци и Кладница, както и кварталът „Църква” на град Перник, с желанието си да им вдигне един тридесетметров комин, който да трови чистия планински въздух, на който местните винаги са се радвали. Тя искала да направи там завод за биомаса, от който да печели милиони левове чрез различни държавни субсидии.

Рударци

След почти две години неравна битка с държавата, хората все пак успели да изгонят „звяра” от дома си и поне на този етап да постигнат трайна победа. Кметът на Рударци Богдан Богданов разкри, че съвсем не им е било лесно да се обявят срещу смилащата всичко държавна машина, но все пак успели да спасят поне въздуха си. Засега.

„Фирмата на Валя Ахчиева искаше да вдигне завод биомаса, точно на най – високо и хубаво място в нашите околности. Оттам се разкрива гледка към цялото село, представете си ако идеята й се беше реализирала – щеше да дими непрекъснато и да ни трови денонощно. Нещата бяха стигнали до доста напредвала фаза, първоначално ни се струваше, че е невъзможно да спрем предстоящия погром” – казва Богданов.

Първенецът уточнява, че първоначално Валя Ахчиева си издействала по някакъв начин да започне строителството без оценка за въздействието на обекта върху околната среда и водите, която по принцип е задължителна по закон. Ахчиева обаче не се отказала да изпусне дебелото парче мръвка и в момента оказвала сериозен натиск върху кметицата на Перник Росица Янакиева, за да й разреши да строи в тамошната индустриална зона.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=XbgGssgk7Nw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.