Чужди туристи: Не ходете в България на почивка!

Почивка на море

По време на туристически форум проведен у нас, бяха изнесени стресиращи данни за отношението на чуждите туристи към предлаганите в България условия за почивка. От доклада стана ясно, че сме на челно място сред страните от Европейския съюз, от които чуждите туристи имат най – вече неприятни спомени и категорично съветват своите приятели и познати да не идват тук.

Причината за това бе обяснено от експертът Яна Спасова, която придвижва проект за повишаване качеството и развитието на туристическия бизнес. Дамата обясни, че България всъщност е доста под нормата по два от основните показатели, които са „намерение за препоръка” и „намерение за повторно посещение”.

Почивка в планина

До изводите се е достигнало, след като била проведена анкета сред точно 108 туристи – чужденци. От тях едва двадесет и един процента са заявили готовност да посетят родните курорти за втори път, докато средната норма за ЕС е от порядъка на около петдесет процента. Малко повече от четиридесет процента пък са заявили, че евентуално биха препоръчали на приятелите си България като място за туризъм, а по този показател евронормата е седемдесет и един процента.

По време на форума беше отбелязано, че България е висококонкурентна по отношение на цената на предлаганите услуги, но има огромна нужда от рядко подобряване в развлекателните и културни събития. Най – зле са сигурността на летовниците, транспортът и чистотата на околната среда, а по тези показатели сме абсолютно извън всякаква критика.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=F210n2of09U

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. за отношението на чуждите туристи към предлаганите в България условия …….бетон и в ляво и в дясно пак бетон.Май скоро ще ходим в хотела на еди коя си банка.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.