Ритали студента Стоян Балтов в главата, докато умре

Смъртта на студента Стоян Балтов е настъпила от тежка черепно-мозъчна травма. Това сочат показанията на съдебно-медицинската ескпертиза. Тя беше представена лично от директора на катедрата доц. Д-р Станислав Христов. Доцентът обясни пред съда, че става дума за целенасочени удари с различни части на обувки.

Най-силно е отпечатана една с грайфери, но има и следи от други. Той каза още, че това не е бил случаен бой, не е бил бой за сплашвне, а бой с цел убиване. Всички са го ритали в главата и в шията, черепът му бил счупен и се вдлъбнал на места, но те продължили да го ритат. Стоян Балтов бе пребит до смърт пред дискотека „Амнезия“ в Студентски град. Обвиняемите за смъртта му са трима. Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов. Докато са го били, Балтов не е оказал съпротива, но убийците му не спрели да го ритат, докато не се уверили, че жертвата им не мърда. Цели четири години минаха откакто тримата обвиняеми са на свобода и си живеят живота, а Стоян лежи в земята.

Отлагане на делото предпоследно поискала и адвокатката на Стоилов, с мотива, че детето й било болно и нямало кой да се грижи за него. Бърза проверка в социалната мрежа по случая показва, че около 40 процента от хората искат връщането на смъртното наказание. Други 70 от тях не вярват, че убийците ще получат справедлива присъда, даже могат да ги пуснат условно. Около 20 процента пледират родителите да започнат саморазправа с убийците, защото държавата няма да ги накаже. Само десет процента вярват в съдебната система, а други десет настояват за промяна на закона и такива дела да се гледат по-бързо. Те питат колко време й е трябвало на полицията да събере доказателствата и колко на прокуратурата да отправи обвинението и четири години не са ли доста дълъг срок, за да се точи делото досега и осъдени да няма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.